Ματαιώνονται πτήσεις λόγω της κακοκαιρίας στη Βρετανία: Σφοδρή χιονόπτωση σάρωσε τη χώρα!
Ματαιώνονται πτήσεις λόγω της κακοκαιρίας στη Βρετανία: Σφοδρή χιονόπτωση σάρωσε τη χώρα!

Ένα φεριμπότ που μετέφερε περισσότερους από 300 επιβάτες εξόκειλε σήμερα, γύρω στο μεσημέρι, στο λιμάνι του Καλαί, στη βόρεια Γαλλία, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Η περιφέρεια του Πα ντε Καλαί, που έχει τεθεί σε πορτοκαλί συναγερμό καθώς αναμένεται ένα κύμα κακοκαιρίας με σφοδρούς ανέμους να πλήξει την περιοχή, ανέφερε ότι λόγω του ναυτικού ατυχήματος έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των φεριμπότ από το Καλαί για τη Βρετανία.

"Το πλοίο είναι σταθερό", πρόσθεσε η περιφέρεια. Δύο ρυμουλκά σκάφη προσπαθούν να το επαναφέρουν αλλά αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στο έργο τους, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στο σημείο.

Οι άνεμοι στην περιοχή φτάνουν σε ταχύτητα τα 90-110 χιλιόμετρα.

Στην απέναντι πλευρά της Μάγχης, ματαιώθηκαν ορισμένα σιδηροδρομικά δρομολόγια, ακυρώθηκαν πτήσεις και αναβλήθηκε ένας αγώνας ράγκμπι λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι ιδίως στην κεντρική Αγγλία είναι πιθανό να παρατηρηθούν καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων και άλλων δημόσιων μέσων μεταφοράς, αλλά και να παγιδευτούν ιδιωτικά οχήματα λόγω του χιονιού.

Στο Σένιμπριτζ της Ουαλίας το χιόνι έφτανε τα 28 εκατοστά και στο Χάι Γουάικομπ, έξω ακριβώς από το Λονδίνο, τα 12.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications