26 Νοε 2017

Η νορβηγική Αεροπορία ανακάλυψε ότι τα F-35 που διαθέτει αποστέλλουν αυτόνομα τα… δεδομένα στην Lockheed Martin

Η νορβηγική Αεροπορία ανακάλυψε ότι τα F-35 που διαθέτει αποστέλλουν αυτόνομα τα… δεδομένα στην Lockheed Martin

Πληροφορίες πίσω στην κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin στέλνουν τα F-35 που απέκτησε η Νορβηγική Αεροπορία, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η Βασιλική Νορβηγική Αεροπορία παρέλαβε πρόσφατα τα τρία πρώτα, από τα 40, F-35 μαχητικά αεροσκάφη που έχει υπό παραγγελία από τη Lockheed Martin. Ο αντιπτέραρχος Morten Klevar, διευθυντής του προγράμματος F-35 της Νορβηγίας, περιέγραψε το μαχητικό αεροσκάφος ως «ζωτικής σημασίας για τον συνεχιζόμενο εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεών μας και την ικανότητά μας να διατηρούμε νορβηγική και συμμαχική ασφάλεια και συμφέροντα».

Η Νορβηγία είναι η πρώτη ξένη χώρα που έχει αποκτήσει το αρχείο δεδομένων αποστολής F-35, από το Σύστημα Υποστήριξης Εταίρων του 53ου Συγκροτήματος Ηλεκτρονικού Πολέμου (USAF), της Αεροπορίας των ΗΠΑ -λογισμικό το οποίο επιτρέπει στο αεροσκάφος να εκτελεί τις κύριες αποστολές του και παρέχει στον πιλότο «μια εξαιρετική κατάσταση τακτικής ενημερότητας».

Ωστόσο, οι Nορβηγοί αξιωματικοί της Αεροπορίας, σύντομα ανακάλυψαν ότι ο στόλος από F-35, επίσης μεταδίδει αυτομάτως τα ευαίσθητα δεδομένα στους διακομιστές της Lockheed Martin στο Fort Worth του Τέξας, μετά από κάθε πτήση και αυτό εν αγνοία τους! «Λόγω των εθνικών προβληματισμών, υπάρχει ανάγκη για ένα φίλτρο όπου τα κράτη μέλη μπορούν να αποκλείσουν ευαίσθητα δεδομένα από τη ροή δεδομένων που μοιράζεται το σύστημα με τον κατασκευαστή, τη Lockheed Martin», δήλωσε ο ανώτερος σύμβουλος του υπουργείου Άμυνας, Lars Gjemble, σύμφωνα με το νορβηγικό ABC Nyheter.

Παρόλο που ο Gjemble χαρακτήρισε το F-35 ως σημαντική αναβάθμιση των αεροδυναμικών ικανοτήτων της Νορβηγίας, τόνισε επίσης ότι τα δεδομένα που μεταδίδονται στο Fort Worth θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την ασφάλεια του πιλότου, παρομοιάζοντας τα δεδομένα που αποστέλλονται στην αμερικανική εταιρεία με την «ενημέρωση των κατασκευαστών του iPhone, από τις συσκευές των χρηστών του».

Η Νορβηγία έχει δεσμευτεί να αγοράσει 40 μαχητικά αεροσκάφη F-35 και αναμένεται να αγοράσει επιπλέον 12, συνολικού ύψους 67,9 δισ. νορβηγικών κορονών (8,36 δισ. δολάρια). Ορισμένες από τις λεπτομέρειες που αφορούν τη συμφωνία έχουν ήδη προκαλέσει αντιδράσεις. Σε αυτό που περιγράφηκε ως «σφάλμα άνευ προηγουμένου» , αποκαλύφθηκε νωρίτερα το Νοέμβριο ότι το ακριβό αεροσκάφος θα στεγάζεται σε... απλά υπόστεγα μέχρι να κατασκευαστούν κατάλληλα καταφύγια (HAS) - ένα έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Η νορβηγική Αεροπορία ανακάλυψε ότι τα F-35 που διαθέτει αποστέλλουν αυτόνομα τα… δεδομένα στην Lockheed Martin
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: