20 Αυγ 2017

Αυτό είναι το νέο stealth κινέζικο στρατηγικό βομβαρδιστικό - Εντοπίστηκε από δορυφόρους (βίντεο)

Αυτό είναι το νέο stealth κινέζικο στρατηγικό βομβαρδιστικό - Εντοπίστηκε από δορυφόρους (βίντεο)

Δορυφόροι εντόπισαν το νέο κινεζικό στρατηγικό βομβαρδιστικό stealth, σε εγκαταστάσεις αεροδιαστημικών ερευνών και εφαρμογών στην πόλη Τσενγκτού!

Το κινεζικό αεροσκάφος, που μοιάζει με το B-2 Spirit της Northrop Grumman, αλλά και με το μη επανδρωμένο αερόχημα μάχης (UCAV: Unmanned Combat Aerial Vehicle) X-47B, έδωσε το έναυσμα για εικασίες ότι η κινεζική κατασκοπεία έκανε πάλι το θαύμα της και ότι πρόκειται για το νέας γενιάς βαρύ στρατηγικό βομβαρδιστικό των Κινέζων και μάλιστα Stealth, το Xian H-20.

Το Πεντάγωνο έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για την ανάπτυξη του κινεζικού Xian H-20 stealth το οποίο θα έχει τις δυνατότητες να εξαπολύσει είτε θερμοπυρηνικούς πυραύλους, είτε να βομβαρδίσει στόχους με θερμοπυρηνικές βόμβες και μάλιστα σε τέτοια απόσταση που καλύπτει και τις ΗΠΑ.

Το Πεντάγωνο επίσης ανέφερε ότι η Κίνα «αναπτύσσει ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό που οι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι θα είναι ικανό να εκτελέσει αποστολές με πυρηνικά όπλα και ότι αυτό το αεροσκάφος θα εκπληρώσει τη φιλοδοξία της Κίνας να αναπτύξει ένα νέας γενιάς, μεγάλης ακτίνας δράσης στρατηγικό βομβαρδιστικό, το οποίο θα αντικαταστήσει το Xian H-6 στρατηγικό βομβαρδιστικό που για πρώτη φρορά πέταξε το 1959».

Μάλιστα, ο ναύαρχος, Yin Zhuo, τόνισε ότι η Κίνας μέχρι τώρα δεν είχε αναπτύξει ένα πραγματικά στρατηγικό βομβαρδιστικό ακτίνας μεγάλης εμβελείας και υπογράμμισε ότι το Xian H-6 δεν θεωρείται ένα πραγματικό βομβαρδιστικό γιατί δεν έχει μεγάλη ακτίνα ενεργείας.

Σημείωσε δε ότι η Κίνα απέκτησε εμπειρίες στην τεχνολογία Stealth από την ανάπτυξη τόσο των Chengdu J-20, όσο και των Shenyang J-31 μαχητικών αεροσκαφών και επομένως η σχεδίαση και η παραγωγή του H-20, που θα διαρκέσει περίπου 10 χρόνια, δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

Υπενθυμίζεται ότι το Σεπτέμβριο του 2016 το κινεζικό υπουργείο Άμυνας είχε διαρρεύσει πληροφορίες σχετικά με ανάπτυξη νέου κινεζικού στρατηγικού βομβαρδιστικού, το οποίο προγραμματίζεται να είναι ετοιμοπόλεμο και να αντικαταστήσει τον στόλο των βομβαρδιστικών αεροσκαφών τύπου Xian H-6K, το 2025.

Της Λίνας Ακριβοπούλου

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Αυτό είναι το νέο stealth κινέζικο στρατηγικό βομβαρδιστικό - Εντοπίστηκε από δορυφόρους (βίντεο)
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: