15 Ιουλ 2017

Σύμπραξη πολεμικών πλοίων της Ρωσίας και της Κίνας κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης

Σύμπραξη πολεμικών πλοίων της Ρωσίας και της Κίνας κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης

Η Μόσχα και το Πεκίνο έκριναν επιτυχή την πρώτη στην ιστορία των δύο χωρών σύμπραξη μεταξύ πολεμικών πλοίων κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης. Συγκεκριμένα διασφάλισαν μαζί την ασφαλή φόρτωση και τη συνοδεία των χημικών όπλων της Συρίας από το λιμάνι της Λατάκειας μέχρι τις ακτές της Ιταλίας.

Η πρώτη παρτίδα των πολεμικών τοξικών ουσιών είχε ξεκινήσει από τη Συρία στις 7 Ιανουαρίου. Το ρωσικό πυραυλικό καταδρομικό «Μεγάλος Πέτρος» και το περιπολικό σκάφος «Γιαν Τσενγκ» (Yan Cheng) συνόδευαν και διασφάλισαν τον ασφαλή διάπλου του δανικού ειδικού σκάφους Ark Futura, που μετέφερε συριακά χημικά όπλα.

Η Μόσχα και το Πεκίνο σε διπλωματικό επίπεδο επέμεναν ότι η καταστροφή των αποθεμάτων χημικών όπλων αποτελεί μέρος της λύσης του συριακού προβλήματος, επεσήμανε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας σε ναυτικά θέματα Πρόχορ Τέμπιν: - Για την Κίνα και τη Ρωσία αυτή η επιχείρηση έχει μεγάλη σημασία. Ιδιαίτερα για την Κίνα, διότι αυτή είναι ουσιαστικά η πρώτη ενεργός συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού της Κίνας σε σοβαρή ναυτική στρατιωτική επιχείρηση πολύ μακριά από τα σύνορα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Η Ρωσία και η Κίνα είναι στρατηγικοί εταίροι. Και επιδιώκουν την ανάπτυξη παρόμοιας και συχνά κοινής θέσης σε διάφορα θέματα της διεθνούς ασφάλειας. Γι΄ αυτό μια τέτοιου είδους σύμπραξη πολεμικών πλοίων τους είναι απαραίτητη και επωφελής. Η διασφάλιση της ασφάλειας της φόρτωσης και μεταφοράς των συριακών χημικών όπλων δεν περιορίζεται μόνο στο να μην πέσουν στη θάλασσα οι τοξικές ουσίες ή να μην δηλητηριάσουν το προσωπικό που εργάζεται με αυτά.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης δεν αποκλείεται ότι οποιαδήποτε πρόκληση, μεταξύ άλλων και με τη χρησιμοποίηση όπλων. Είναι μεγάλη και η πιθανότητα προσπάθειας κάποιων τρομοκρατών τύπου ριζοσπαστών ισλαμιστών να θέσουν υπό τον έλεγχό τους έστω και ένα μέρος του μεταφερόμενου φορτίου. Γι΄ αυτό το λόγο η συνοδεία προϋπέθετε από κοινού έλεγχο της επιχειρησιακής κατάστασης και στη θάλασσα, και στον αέρα, και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η Ρωσία και η Κίνα έχουν ήδη πείρα κοινής δράσης, η οποία έχει αποκτηθει΄κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών ναυτικών ασκήσεων «Ναυτική σύμπραξη». Οι πρώτες στην ιστορία ασκήσεις πολεμικών πλοίων των δύο χωρών έλαβαν χώρα στην Κίτρινη θάλασσα το 2012. Και ένα έτος αργότερα - στη Θάλασσα της Ιαπωνίας στον Κόλπο του Μεγάλου Πέτρου κοντά στο Βλαδιβοστόκ.

Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, συμμετείχαν περίπου 25 σκάφη με σκοπό την ανάπτυξη της σύμπραξης κατά τη συνοδεία πλοίων και την αναπλήρωση των εφοδίων στη θάλασσα. Οι Ρώσοι και οι Κινέζοι ναυτικοί ανάπτυξαν τις δεξιότητες τους σε επιχειρήσεις ανθυποβρυχιακής και αντιαεροπορικής άμυνας, καθώς και καταστροφής επιτιθέμενων πλοίων με την υποστήριξη καταδιωκτικών και ελικοπτέρων που εξορμούν από αεροπλανοφόρα.

Για φέτος είναι προγραμματισμένες νέες μεγάλες στρατιωτικές ναυτικές ασκήσεις της Ρωσίας και της Κίνας. Με τον ίδιο θρύλο – την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη θάλασσα. Εν τω μεταξύ προς το παρόν το καταδρομικό «Μεγάλος Πέτρος» και το περιπολικό «Γιάν Τσενγκ» βρίσκονται στις καθορισμένες περιοχές της Μεσογείου. Και είναι έτοιμα να συνεχίσουν το συντονισμό των ενεργειών τους για τη διασφάλιση της ασφάλειας της μεταφοράς της νέας παρτίδας συριακών χημικών όπλων.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Σύμπραξη πολεμικών πλοίων της Ρωσίας και της Κίνας κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: