18 Ιουν 2017

Ο ήλιος μπορεί να έχει ένα «δίδυμο ήλιο» που ονομάζεται Νέμεσις!!!

Ο ήλιος μπορεί να έχει ένα «δίδυμο ήλιο» που ονομάζεται Νέμεσις!!!

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι το αστέρι μας γεννήθηκε με ένα δεύτερο ήλιο σε τροχιά γύρω του.

Αυτό ειναι το αποτελέσματα μιας πρόσφατης μελέτης απο αστροφυσικό από στο Harvard που δημοσιεύτηκε στην εξειδικευμένη πύλη arxiv.org και λεει ότι κατά τη στιγμή της γέννησής του ο Ήλιος μας θα μπορούσε να είχε ένα «δίδυμο ήλιο» που ονομάζεται Νέμεσις.

Αυτό είναι ένα φαινόμενο που ονομάζεται δυαδικό σύστημα, το οποίο είναι αρκετά κοινό στο σύμπαν, όταν δύο κοντινά αστέρια ειναι σε τροχιά μεταξύ τους. Στην έρευνά τους, οι επιστήμονες λένε ότι κατα την γέννηση των περισσότερων από τα αστέρια στο σύμπαν ειναι του δυαδικού συστήματος, το οποίο μπορεί να σημαίνει ότι ο ήλιος μας μπορεί να εχει ένα δίδυμο ήλιο.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται την υπόθεση της Nemesis (ονομάστηκε ετσι προς τιμήν της θεάς της εκδίκησης), που προτείνει φυσικός Muller το 1984. Σύμφωνα με τον επιστήμονα,η Νέμεσις θα μπορούσε να ειναι ένας καφέ νάνος που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί. Αυτός ο ηλιακός αδελφός αναφέρεται ως «κακός», λόγω μιας θεωρίας που υποστηρίζει ότι όταν Νέμεσις έκανε τον κύκλο της προκάλεσε την εξαφάνιση των δεινοσαύρων στην Γη.

Δυαδικά συστήματα
Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό,βασίζεται στην παρατήρηση του νεοσύστατων αστεριών του αστερισμού του Περσέα και ένα μαθηματικό μοντέλο .Όλα τα άστρα σαν τον Ήλιο γεννιούνται ανά ζευγάρια, υπολογίζουν Αμερικανοί αστρονόμοι, ενισχύοντας έτσι τη θεωρία του χαμένου άστρου της «Νεμέσεως» στο Ηλιακό Σύστημα.

«Λέμε ότι ναι, πιθανότατα κάποτε, πριν από πολύ καιρό, υπήρξε μια Νέμεσις» δήλωσε ο αστρονόμος και φυσικός Στίβεν Στάλερ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ, ο οποίος δημοσιεύει τους υπολογισμούς του στο Monthly Notices of the Royal Astronomical Society μαζί με τη ραδιοαστρονόμο Σάρα Σανταβόι του Αστροφυσικού Παρατηρητηρίου Smithsonian του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Αστρα με δυο και τρεις συντρόφους..Πολλά άστρα έχουν δύο ή και τρεις συντρόφους, όπως ο κοντινότερος αστρικός μας γείτονας, το σύστημα Άλφα του Κενταύρου, που αποτελείται από τρία άστρα, με πιο κοντινό στη Γη τον Εγγύτατο του Κενταύρου. Οι ερευνητές μελέτησαν με την αμερικανική συστοιχία ραδιοτηλεσκοπίων Very Large Array στο Νέο Μεξικό ένα γιγάντιο μοριακό νέφος γεμάτο με νεογέννητα άστρα στον αστερισμό του Περσέα, το οποίο έχει μήκος 50 ετών φωτός και βρίσκεται σε απόσταση 600 ετών φωτός από τη Γη.

Το συμπέρασμα είναι όλα τα άστρα σαν τον Ήλιο μας γεννιούνται με παρέα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, η απόσταση ανάμεσα στα δίδυμα άστρα μπορεί να ξεπερνά και τις 500 αστρονομικές μονάδες (η μονάδα αυτή είναι η μέση απόσταση Γης-Ήλιου). Ένας τέτοιος δίδυμος εκτιμάται ότι θα βρισκόταν σε απόσταση 17 φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο από ό,τι ο πιο μακρινός πλανήτης του Ηλιακού Συστήματος, ο Ποσειδώνας.

Η Νέμεσις... δραπέτευσε κάποτε
Οι επιστήμονες θεωρούν ως πιο πιθανό σενάριο ότι η Νέμεσις κάποια στιγμή «δραπέτευσε» και ανακατεύτηκε με τα άλλα άστρα του γαλαξία μας, συνεπώς δεν θα τη δούμε στο μέλλον.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, όλα τα άστρα γεννιούνται μέσα σε ωοειδή «κουκούλια», που λέγονται «πυκνοί πυρήνες» και υπάρχουν παντού μέσα στα τεράστια ψυχρά νέφη μοριακού υδρογόνου, τα οποία αποτελούν τα «μαιευτήρια» των νέων άστρων. Μέσα από τα οπτικά τηλεσκόπια, αυτά τα νέφη-μαιευτήρια φαίνονται σαν μαύρες τρύπες στον έναστρο ουρανό, επειδή η σκόνη που συνοδεύει τα αέριά τους, μπλοκάρει το φως των άστρων να φθάσει στη Γη. Γι' αυτό η μελέτη των μοριακών νεφών γίνεται με ραδιοτηλεσκόπια, καθώς τα ραδιοκύματα δεν εμποδίζονται από τη σκόνη.

ng>

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Ο ήλιος μπορεί να έχει ένα «δίδυμο ήλιο» που ονομάζεται Νέμεσις!!!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats