25 Απρ 2017

WikiLeaks: Πως ενεργοποιεί η CIA το μικρόφωνο των συσκευών σας

WikiLeaks: Πως ενεργοποιεί η CIA το μικρόφωνο των συσκευών σας

Το WikiLeaks συνεχίζει ακάθεκτο να δημοσιεύει αρχεία του Vault 7 που φέρεται ότι ανήκουν στη CIA. Αυτή δημοσίευσε έναν οδηγό χρήσης για το Weeping Angel, ένα εργαλείο που επιτρέπει στην υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ να αποκτήσει έλεγχο σε έξυπνες τηλεοράσεις.

Το Weeping Angels είναι ένα εργαλείο που αναφέρθηκε από τον πρώτο γύρο των αρχείων που δημοσίευσε το Wikileaks τον Μάρτιο. Σήμερα η ιστοσελίδα μας δίνει περισσότερες πληροφορίες για το τι μπορεί να κάνει.WikiLeaks: Πως ενεργοποιεί η CIA το μικρόφωνο των συσκευών σας

Πρώτα απ ‘όλα, το Weeping Angel είναι ένα εργαλείο που προέρχεται από ένα άλλο εργαλείο που δημιουργήθηκε από τη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5/BTSS, το οποίο ονομάζεται “Extending”.

Το Extending είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιούν οι hackers των μυστικών υπηρεσιών για να αναλάβουν τον έλεγχο των Samsung F Series Smart TV. Ο οδηγός χρήσης εξηγεί ότι πρόκειται για ένα εμφύτευμα που έχει σχεδιαστεί για την εγγραφή ήχου από το ενσωματωμένο μικρόφωνο αλλά και την αποθήκευση δεδομένων.

Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να εγκατασταθεί στην τηλεόραση μέσω USB stick, και τα δεδομένα μπορούν να συγκεντρωθούν με τον ίδιο τρόπο ή μέσω ενός WiFi hotspot που έχει εγκατασταθεί κοντά στην τηλεόραση. Η οδηγία παρουσιάζει βήμα προς βήμα τον τρόπο εγκατάστασης του κακόβουλου λογισμικού και συμβουλεύει τους hackers-κατάσκοπους να καθαρίσουν το ιστορικό των εγκατεστημένων εφαρμογών, αν το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης έχει κουμπί Ιστορικό.

Διαβάστε κι αυτό Bug της Slack έδωσε στους χάκερ πρόσβαση στους λογαριασμούς!

Να αναφέρουμε ότι η ηχητική κατασκοπεία σε πραγματικό χρόνο είναι επίσης δυνατή και με τη βοήθεια ενός Live Listen Tool, το οποίο λειτουργεί σε συσκευές με εγκατεστημένα τα Windows 7 ή 8.

Το Wikileaks σημειώνει ότι η CIA και η MI5/BTSS εργάστηκαν μαζί για το Weeping Angel κατά τη διάρκεια ενός Joint Development Workshop, το οποίο είναι κάτι παρόμοιο με τα boot camps που γνωρίζουμε.

Να τονίσουμε ότι για να πραγματοποιηθεί το Hack στις έξυπνες τηλεοράσεις της Samsung χρειάζεται φυσική επαφή με τη συσκευή για την εγκατάσταση του κακόβουλου λογισμικού. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω της ενημέρωσης του υλικολογισμικού που έγινε το 2014, και η οποία εμποδίζει την πειρατεία της τηλεόρασης μέσω του Διαδικτύου.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

WikiLeaks: Πως ενεργοποιεί η CIA το μικρόφωνο των συσκευών σας
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: