25 Απρ 2017

O ΟΗΕ προειδοποιεί: «ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΟΛΕΘΡΟΣ»…

O ΟΗΕ προειδοποιεί: «ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΟΛΕΘΡΟΣ»…

Ο Οργανισμός του ΟΗΕ προειδοποιεί με νέα του έκθεση ότι ο κίνδυνος για έναν νέο πυρηνικό πόλεμο είναι πάρα πολύ κοντά, για πρώτη φορά, μετά το τέλος του «Ψυχρού Πολέμου» πριν από 26 χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Έρευνας για τον Αφοπλισμό των Ηνωμένων Εθνών (UNIDIR), εννέα μόνο κράτη διαθέτουν πάνω από 15.000 πυρηνικά όπλα τα οποία μπορεί να προκαλέσουν γενική καταστροφή, δηλαδή ένας πραγματικό πυρηνικό όλεθρο. Συγκεκριμένα αναφέρει η έκθεση «Η απειλή πυρκαγιάς πυρηνικού πολέμου το 2017 είναι αναμφισβήτητα το ανώτατό της μετά από 26 χρόνια, δηλαδή από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενώσεως».

Συνολικά, εννέα κράτη – οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ινδία, το Πακιστάν, η Βόρεια Κορέα και το Ισραήλ – διαθέτουν πάνω από 15.000 κεφαλές και συνεχίζουν να επενδύουν στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη νέων πυρηνικών όπλων.

Ο κύριος παράγοντας που απειλεί την έκρηξη του πυρηνικού πολέμου είναι οι πολύ άσχημες σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας, λόγω της ένωσης της Κριμαίας με τη Ρωσία και του πολέμου στη Συρία. Οι δύο χώρες έχουν προχωρήσει στη δημιουργία προγραμμάτων τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τον εκσυγχρονισμό των πυρηνικών του όπλων σε ξηρά, θάλασσα και αέρα για τα επόμενα 30 χρόνια.

Ο δεύτερος παράγοντας που δημιουργεί φόβους για πυρηνικό όλεθρο είναι η ένταση μεταξύ Βορείου Κορέας και Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία οδηγεί και τη Βόρειο Κορέα σε περαιτέρω ανάπτυξη των πυρηνικών της όπλων.

Η μελέτη καταλήγει ότι δεν προβλέπεται μείωση του πυρηνικού οπλοστασίου σε καμία χώρα, και οι ΗΠΑ βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς «Οποιαδήποτε αποδυνάμωση της πυρηνικής ομπρέλας των Ηνωμένων Πολιτειών θα μπορούσε να προωθήσει την περαιτέρω εκστρατεία από τους αντιπάλους και τους συμμάχους τους».

Η «πυρηνική αποτροπή» των ΗΠΑ όχι μόνο δεν λειτουργεί, αντιθέτως κάνει τον κίνδυνο ακόμη μεγαλύτερο και τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά, λέει επιλογικά η έκθεση.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

O ΟΗΕ προειδοποιεί: «ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΟΛΕΘΡΟΣ»…
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: