Η ηθοποιός που ανακάλυψε τον Βουτσά και την Μαρινέλλα : «Μου ζητούν 13.000 ευρώ αναδρομικά! Είναι γελοίοι και κατάπτυστοι»
Η ηθοποιός που ανακάλυψε τον Βουτσά και την Μαρινέλλα : «Μου ζητούν 13.000 ευρώ αναδρομικά! Είναι γελοίοι και κατάπτυστοι»

Στην εφημερίδα «Καρφί» και τον Νίκο Νικόλιζα μίλησε η Καλή Καλό, αλλά και άλλοι ηθοποιοί, που ξέσπασαν για το γεγονός ότι το Υπ. Οικονομικών τους ζητάει να επιστρέψουν αναδρομικά από την τιμητική σύνταξη που λάμβαναν.

«Η κατάσταση που μας έχουν φέρει μόνο για γέλια χωράει. Πριν λίγες μέρες με έγγραφό του το Υπ. Οικονομικών μου ζήτησε να του επιστρέψω 13.000 ευρώ αναδρομικά από την τιμητική σύνταξη. »Μια σύνταξη που την έπαιρνα νομίμως, αφού το ίδιο το κράτος μου την είχε εγκρίνει.

»Είναι τόσο γελοίοι και κατάπτυστοι που αν ήμουν νέα, καθόσον ήμουν πάντα αντιστασιακή, ίσως έφτανα στα άκρα και πήγαινα με πολυβόλο στη βουλή. Ξέρετε ότι υπάρχουν συνάδελφοί μου, που είχαν τακτοποιήσει έτσι τη ζωή τους ώστε η καθημερινότητά τους να είναι βιώσιμη και τώρα υποφέρουν;

»Ξέρεις τι είναι να μην μπορείς να πάρεις τα φάρμακά σου; Να πηγαίνεις σε συσσίτια; Είναι ντροπή και όνειδος όσα ζούμε», είπε η Καλή Καλό.

Η ηθοποιός που ανακάλυψε τον Βουτσά και την Μαρινέλλα :

Πώς γνωριστήκατε με τον Κώστα Βουτσά;
«Την εποχή εκείνη ήμουν παντρεμένη και ο άντρας μου ήταν επιθεωρητής μεταλλείων. Τον είχαν στείλει τότε στη Θεσσαλονίκη για επιθεώρηση. Και μετακομίσαμε εκεί.

Εκεί συνέχισα και το θέατρο. Έψαξα και βρήκα ότι στο στρατιωτικό θέατρο υπήρχε ένα μπουλούκι. Το θέατρο ήταν παρατημένο, σε άθλια κατάσταση. Πάω στον στρατηγό και του ζητάω το θέατρο. Μου λέει; «Αύριο είναι τελευταία παράσταση από το μπουλούκι που παίζει στο θέατρο. Μήπως σας χρειαστεί κάποιος για τους θιάσους σας».

Ανάμεσα στους δέκα άγνωστους ανθρώπους ξεχώρισα μία κοπέλα με συμπαθητική φωνή και έναν τσαχπίνη ηθοποιό, που κρατούσε ένα τσιγάρο, έκανε ένα πέρασμα μόνο.Άυτά τα δύο άτομα ήταν η Μαρινέλλα (τότε Κίτσα Παπαδοπούλου) και ο Κώστας Βουτσάς. Το λέω στον σωματάρχη ότι μου κάνουν. Τους ειδοποιεί και συμφωνήσαμε αμέσως για μεροκάματο. Την επόμενη μέρα, αρχίσαμε πρόβες.

Ο Βουτσάς κάθισε, η Μαρινέλλα έπειτα από 3-4 πρόβες έφυγε. «Ρε παιδιά, πού είναι η Μαρινέλλα;», ρωτούσα ξανά και ξανά. «Α, έφυγε, γιατί θα τραγουδήσει με τον Καζαντζίδη. Κόλλησε δίπλα του», μου λένε. Δεν με ενδιέφερε όμως τόσο πολύ εμένα η Κίτσα, αλλά ο Κώστας. Αργότερα συνεργάστηκα πολύ με το δίδυμο Μαρινέλλα - Καζαντζίδης σε πολλά θέατρα καιτουρνέ. Τότε έφερα και τον θίασο από την Αθήνα, στον οποίο ήταν ο Τάκης Μηλιάδης, οι αδελφές Στρατηγού και πολλοί άλλοι. Και έτσι ξεκίνησε ο Βουτσάς»

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications