Ισόβια για τη ρατσιστική δολοφονία στη Ρόδο
Ισόβια για τη ρατσιστική δολοφονία στη Ρόδο

Δεν υπήρξε ποτέ μια διαδήλωση, μία συγγνώμη, ένας απολογητικός λόγος τέλος πάντων από κάποιον αλβανό πρόξενο, υποπρόξενο, πρεσβευτή, ένα οποιοδήποτε υψηλό ή κατώτερο κρατικό στέλεχος για τα χιλιάδες εγκλήματα και δολοφονίες κατά Ελλήνων πολιτών που διαπράττουν οι κατσαπλιάδες συμπατριώτες τους.

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε, από το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Κω, 46χρονος Αλβανός λαθρομετανάστης για τη δολοφονία του 50χρονου Έλληνα γείτονά του, στην Ιαλυσό της Ρόδου.

Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό του 46χρονου Αλβανού ότι δεν είχε πρόθεση ούτε να τραυματίσει αλλά ούτε και να σκοτώσει τον γείτονά του, αλλά βρισκόταν σε άμυνα, και τον έκρινε ένοχο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, επιβάλλοντάς του ομόφωνα τη μέγιστη ποινή της ισόβιας κάθειρξης, καθώς δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί αργά το απόγευμα της Κυριακής 25 Οκτωβρίου 2015, όταν ξέσπασε η διαμάχη ανάμεσα στον 50χρονο Ροδίτη και στον 46χρονο Αλβανό που έμεναν δίπλα - δίπλα, σε ενοικιαζόμενα δωμάτια σε κεντρική περιοχή της Ιαλυσού, με αφορμή την ένταση της μουσικής.Ο 50χρονος Ροδίτης, που ζούσε κι εργάζονταν ως βοηθός κρεοπώλη στην Ιαλυσό, δεν άντεξε την ένταση της μουσικής που ακουγόταν από το διπλανό διαμέρισμα και για τον λόγο αυτό, εκνευρισμένος πήγε στο σπίτι του 46χρονου λαθρομετανάστη ζητώντας του, σε υψηλούς τόνους, να χαμηλώσει τη μουσική.Το γεγονός εξαγρίωσε τον λαθρομετανάστη, που εκείνη την ώρα ήταν με τη φιλενάδα του στο διαμέρισμα, πήρε ένα μαχαίρι και τραυμάτισε τον 50χρονο Έλληνα που πέθανε σχεδόν αμέσως.

Συνελήφθη καταζητούμενος για το μακελειό στο Μικρολίμανο
Ο καταζητούμενος «Ολντι», ο συνεργός του μακελάρη Αρμπέρ Μπάκο, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2014 είχε αιματοκυλίσει μπαρ στο Μικρολίμανο, αφήνοντας πίσω του 15 τραυματίες, συνελήφθη στη Βουλγαρία. Μαζί με το μακελάρη είχε συμμετάσχει σε τρεις ένοπλες επιθέσεις, σε Μεταξουργείο, Αγ. Παντελεήμονα και Ομόνοια, όπου είχε τραυματιστεί θανάσιμα 43χρονος θαμώνας καταστήματος.

Το DNA του είχε ταυτοποιηθεί και σε αιματηρή ληστεία γνωστού δικηγόρου στην Πεντέλη, για την οποία αρχικά είχαν συλληφθεί… λάθος δράστες!Ο Shushari Glajdol, 34 χρόνων από την Αλβανία, ή Olti Dulce όπως ήταν ένα από τα πολλά ψευδώνυμα, εντοπίστηκε και συνελήφθη στις 31 Αυγούστου στο συνοριακό σταθμό του παραθεριστικού κέντρου Gueshevo της Βουλγαρίας. Πριν από λίγες ημέρες ο επικίνδυνος κακοποιός εκδόθηκε στη χώρα μας και οδηγήθηκε στις ελληνικές φυλακές.

Το DNA του «Ολντι» είχε εντοπιστεί σε ξενοδοχείο στο Μικρολίμανο, από το οποίο ο Αρμπέρ Μπάκο πήρε το πολεμικό καλάσνικοφ για να γαζώσει τους πελάτες του μπαρ επειδή δεν τον άφηναν να κεράσει μια κοπέλα. Ο 34χρονος ήταν ο μοναδικός από τους κακοποιούς που είχε ξεφύγει βρίσκοντας αρχικά καταφύγιο στην Αλβανία και αργότερα στη Βουλγαρία.

Ο γενετικός τύπος του είχε εντοπιστεί πάνω σε κουτάκι μπίρας και σε οδοντόβουρτσα μέσα στο δωμάτιο. Ο ίδιος γενετικός τύπος ταυτοποιήθηκε σε αποτσίγαρο κοντά στο χώρο της αιματηρής ενέδρας, που εκδηλώθηκε στις 3 Νοεμβρίου 2014 εις βάρος του 60χρονου δικηγόρου στην οδό Φειδίου, στην Π. Πεντέλη. Για αυτή τη ληστεία οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει δύο ομογενείς από το Καζακστάν.

Η εργαστηριακή ταυτοποίηση ανέδειξε το «λάθος» όπως και τη σοβαρή ένδειξη ότι ο «Ολντι» και η σκληρή παρέα του αποτελούσαν τους «ενοικιαζόμενους» εκτελεστές συμβολαίων παντός τύπου. Αλλωστε, ένα άλλο μέλος της ίδιας σπείρας, ο «Κλόντι», είχε συλληφθεί στα Σεπόλια, στο διαμέρισμα αναζητούμενου εκτελεστή συμβολαίων θανάτου για λογαριασμό της Greek Mafia. Ανάμεσα στα προς εκτέλεση «συμβόλαια» ήταν πρώην αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., για 250.000 ευρώ, και πρωτοκλασάτων μελών αντίπαλων φατριών του εγκλήματος.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications