2 Οκτ 2016

Ο Β.Πούτιν με διάταγμά του εκδίωξε την Microsoft και απαγόρευσε την είσοδο του Μ.Γκέιτς στην Ρωσία - «Μας υποκλέπτουν»!

Ο Β.Πούτιν με διάταγμά του εκδίωξε την Microsoft και απαγόρευσε την είσοδο του Μ.Γκέιτς στην Ρωσία - «Μας υποκλέπτουν»!

O Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν διέταξε την απαγόρευση χρήσεως λογισμικού της Microsoft στην Ρωσία από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμούς, ένοπλες δυνάμεις και ιδιώτες.

Επίσης όπως αναφέρει και το Bloomberg, χαρακτήρισε τον ιδιοκτήτη της Microsoft, Μ.Γκέιτς, ως ανεπιθύμητο πρόσωπο στην Ρωσία. H απόφαση έχει καθαρά στρατηγικό χαρακτήρα απεξάρτησης από τις αμερικανικές εταιρείες λογισμικού. Από την στιγμή που η Ρωσία καταφέρει να αποκτήσε δικά της εμπορικά λογισμικά, τότε θα πρόκειται για τεράστια κίνηση στρατηγικής αυτονομίας.

Υπενθυμίζουμε ότι το καλοκαίρι η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών είχε ανακοινώσει πως τα δίκτυα υπολογιστών 20 οργανισμών, περιλαμβανομένων κρατικών υπηρεσιών και αμυντικών εταιριών, έχουν μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό , κάτι που συνιστά «ηλεκτρονική επίθεση».

Με αφορμή αυτό περιστατικό δόθηκε η εντολή από το Κρεμλίνο , για να αλλάξουν όλα και σε αυτόν τον τομέα.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Sergei Zheleznyak εξήγησε ότι η Microsoft ήταν υπό αυστηρή «επιτήρηση» λόγω της δυνατότητας του κολοσσού αυτού να παρακολουθεί και να καταγράφει εκατομμύρια Ρώσους χρήστες , καθώς και πολίτες άλλων χωρών.

«Οι ΗΠΑ, οι οποίες παρουσιάζουν τον εαυτό τους ως ένα προπύργιο της δημοκρατίας, πράγματι παρακολουθούν και καταγράφουν λεπτό-προς-λεπτό δεκάδες εκατομμύρια πολίτες της Ρωσίας και άλλων χωρών», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος .

«Όλες οι κύριες εταιρείες του διαδικτύου που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ εμπλέκονται σε αυτή την άσχημη ιστορία, και οι εταιρείες αυτές δραστηριοποιούνται στην επικράτεια της χώρας μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ξένα πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν ότι Άρτεμ Ερμολάεφ , επικεφαλής της τεχνολογίας των πληροφοριών της κυβέρνησης στην Μόσχα, και ο υπουργός Επικοινωνιών της Ρωσίας Νικολάι Νικιφόροφ , τόνισαν ότι η Μόσχα θα αντικαταστήσει τα προγράμματα Microsoft Exchange Server και Outlook σε χιλιάδες υπολογιστές με ένα σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αναπτύχθηκε από τη ρωσική εταιρεία Rostelecom PJSC.

«Το επόμενο έτος, θα εγκαταστήσουμε το λογισμικό που αναπτύχθηκε από την New Cloud Technologies, με ρωσικό προμηθευτή λογισμικού σε εκατομμύρια συστήματα.Ακόμα και το περίφημο Microsoft Office και τα Windows θα αντικατασταθούν με ντόπιες εκδόσεις», δήλωσε ο Ermolaev.

«Θέλουμε τα χρήματα των φορολογουμένων και οι κρατικές χορηγίες να δαπανώνται σε δικά μας προϊόντα κυρίως σε προϊόντα λογισμικού», δήλωσε ο Νικιφόροφ , προσθέτοντας ότι από το επόμενο έτος, οι κρατικές υπηρεσίες θα έχουν αλλάξει όλα τα συστήματα αυτά με εγχώριες εναλλακτικές λύσεις .

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

1σχόλια:

Ο Β.Πούτιν με διάταγμά του εκδίωξε την Microsoft και απαγόρευσε την είσοδο του Μ.Γκέιτς στην Ρωσία - «Μας υποκλέπτουν»!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .

Πήρα τηλέφωνο πριν 3-4 χρόνια το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος να μάθω λεπτομέρειες για μία αναφορά του να προσέχουμε για κακόβουλα λογισμικά στο facebook κλπ κλπ. Το σηκώνει ένας χριστιανός. Χριστιανέ του λέω ποιο λειτουργικό σύστημα μου προτείνεις να χρησιμοποιώ; Δεν καταλαβαίνω λέει ο Χριστιανός. Το λειτουργικό σύστημα της Microsoft είναι ασφαλές χριστιανέ μου; Αν έχετε εγκατεστημένη την πιο πρόσφατη ενημέρωση του λειτουργικού δεν έχετε κανένα πρόβλημα γιατί έχει δικό του antivirus!!!!

+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications