Ποιο είναι το πραγματικό όνομα του Θεού;στο Ιουδαϊσμό, Χριστιανισμό, Ισλαμισμό;;;;
Ποιο είναι το πραγματικό όνομα του Θεού;  στο Ιουδαϊσμό, Χριστιανισμό, Ισλαμισμό;;;;

Το πραγματικό όνομα του Θεού είναι Γιαχβέ - τα τέσσερα γράμματα που συνθέτουν το όνομά του βρέθηκαν στην Έξοδος 3:14. Ωστόσο δεν υπάρχει σωστή προφορά του ονόματος του Θεού, επειδή τα γράμματα είναι μόνο σύμφωνα -και όχι φωνήεντα.

Έτσι δεν μπορούμε να πούμε το "πραγματικό" όνομα του Θεού.στην Έξοδο 3: 13-14 λέει, «Τότε ο Μωυσής είπε στον Θεό,« Ιδού, εγώ είμαι στους γιους του Ισραήλ, και εγώ θα τους πω, "Ο Θεός των πατέρων σας με απέστειλε σε σας.«Ποιο είναι το όνομά του;»Και ο Θεός είπε στον Μωυσή:« Εγώ Είμαι το Ων ";? Και είπε, "Έτσι θα πεις στους γιους του Ισραήλ.

Όταν ο Θεός λέει «είμαι», μιλάει για το όνομά του. Στα εβραϊκά αυτός ο στίχος γράφτηκε με γράμματα Yod,η VAV, από το οποίο παίρνουμε το Γιαχβέ. Αυτά τα γράμματα είχαν χαλαρά μεταφραστεί στο αγγλικό «Ιεχωβά». Ωστόσο δεν υπάρχει «ι» ήχος στην εβραϊκή γλωσσά. Έτσι, μια καλύτερη προσέγγιση του ονόματος του Θεού θα είναι το Γιαχβέ.

Η προφορά του ονόματος του Θεού είναι δύσκολη, επειδή όταν οι Εβραίοι έγραψαν το όνομά του σε Εβραϊκές Γραφές, δεν χρησιμοποιούσαν σε ονομασίες φωνήεντα. Χρησιμοποίησαν μόνο σύμφωνα. Ως εκ τούτου «Το όνομα του Θεού είναι Γιαχβέ». Αυτό δεν ήταν πρόβλημα για τους Εβραίους επειδή ήξεραν τι ήταν οι λέξεις και πώς να τις προφέρουν. Πολλά εκατοντάδες χρόνια αργότερα, οι Εβραίοι άρχισαν να εισαγάγουν αυτό που ονομάστηκε «σημεία φωνήεν» στις αντιγραφές σε κείμενα της Εβραϊκής Παλαιάς Διαθήκης.

Ο δε Απόστολος Παύλος, στις πράξεις των Αποστόλων και στις επιστολές του, εκατοντάδες φορές εξηγεί πώς ο θεός των Εβραίων Γιαχβέ είναι ο πατέρας του Ιησού.

Ιερατεία-Μονοθειστικές Θρησκείες. 'Forces of Darkness'.
Είναι οι τρεις μονοθεϊστικές εβραιογενείς (Αβρααμικές) θρησκείες (Ιουδαϊσμός, Χριστιανισμός, Ισλαμισμός και οι αιρέσεις αυτών)με τον ίδιο θεό που δεν ξέρουν οτι ειναι ο ίδιος! ειδικά στην Ελλάδα και στο ισλάμ,ευθύνονται για τους πολέμους, τη διχόνοια και το σκοτάδι στον κόσμο εδώ και 1700 περίπου χρόνια.

Οι κοσμοπολιτικές θρησκείες είναι υλιστικές και δογματικές. Ένεκα τούτου δεν αρκούνται στους πνευματικούς κανόνες, αλλά θέτουν και κοινωνικούς κανόνες συμπεριφοράς στα άτομα και αναμειγνύονται στην πολιτική και στην οικονομία (Ισλαμ μπουρκα κτλ). Ο ακρογωνιαίος λίθος τους είναι η Ιουδαϊκή Βίβλος. Επομένως αν καταρρεύσει η ψυχοφθόρος Βίβλος, θα παρασύρει μαζί της και όλο το Κατεστημένο.

Ένα κάλο μπορούσε να κάνει το πνευματικό παιδί της νέας τάξης, να καταργήσει την θρησκεία! αυτό ειναι αντίθετο όμως με τους Εβραίους, για πολλούς και διάφορους λογούς. Καταρχήν πως θα έχεις ένα υπόδουλο κακομοίρη λαό που περιμένει να τον σώσει η Παναγιά! αν ειναι δυνατόν!αν και δεν υπάρχει πουθενά στην βίβλο την λατρεύουν σαν θεά! (υπάρχει άλλου όμως και δεν θα ήθελαν να ξέρουν, το έχω πει σε παλιότερο ποστ που.)ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΠΑΣ!

Φυσικά οι δούλοι του θεού, Εβραίων, Κράτους, οπως και του το λένε στα μούτρα όταν παντρευτεί, δεν κάνει εντύπωση γιατι πήγε στο Αγίων όρος! και στον πάπα! υποτίθεται οτι ειναι άθεος,(η ετσι του είπαν να λέει, οπως και πολλά αριστερά δίποδα που δεν ξέρουν γιατι ειναι άθεοι ετσι τους είπαν!),ειναι οι γνωστοί άγνωστοι άθεοι που κρατούν τα πανό υπέρ λαθρο και οτι λέει η ελίτ! δλδ οι Εβραίοι , αυτοί τους προσκυνούν με άλλο τρόπο! και δεν ειναι τυχαίο που πίσω απο σελίδες και ομάδες άθεων στο facebook ειναι αριστερά πιόνια Εβραίων με τόνους πλύσης εγκεφάλου! ΒΡΕΙΤΕ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΑΘΕΩΝ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ!!

Αυτό κάνει η θρησκεία τους! κοιμισμένους που δεν ξέρουν καν τι ήταν ο θεός, και υπόδουλους, να περιμένουν να τους σώσει κάποιος!!! αν δεν ειναι ο θεός η πανάγια θα ειναι ένας ψευτο- σωτήρας,πάνω σε αυτό πατάει η ψεύτικη δημοκρατία σας! και βγάζει πάντα διορισμένους! πρωθυπουργούς!, το χειρότερο απο ολα αυτά ειναι ένας λαός που δεν βλέπει ούτε τα αυτονόητα. Άντε να δει αλλα πιο δύσκολα! να ειναι καλά συστηματικές σελίδες και blog για αυτό, που παρόλο που σημερα έχει ίντερνετ καταπίνει ειδήσεις σκουπίδια που τον ταΐζουν, και μολύνσεων μυαλών, ΔΟΥΛΟΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ.

ΕΓΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΔΟΥΛΟΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΟΥΛΟΣ ΚΑΝΕΝΟΣ!(ακόμα και του ίντερνετ! αλλιώς θα έβαζα οτι βάζουν όλοι για να μαζεύουν κοπάδια προβάτων και όχι τέτοια που ενοχλούν πολλούς αμόρφωτους στο μυαλό!! και απο πτυχία 5-6 όμως,υπάρχουν τόσα στοιχειά που δείχνουν οτι το σύστημα δημιουργεί πρόβατα απο τα σχολειά. ) ©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

4 comments

Ανώνυμοςείπε...

Κε αετέ γίνεσαι θύμα της παλκόσμιας εβραικής προπαγάνδας περι θρησκείας(ορθοδοξία ο μεγαλύτερος εχθρός τηςμασονίας )τρεις φορές έχει αλιωθεί η αγία γραφή απο τους εβραίους.Ψάχνεις προκατελειμένα και γίνεσαι φερέφωνο χωρις να το καταλαβαίνεις...Διάβασε Κ Μπαρμπή (πρώην πρύτανης ΕΚΠΑ)σχετικά,Κ Πλεύρης προτόκολα της σιών.Όσο περι προβάτων...Όστις βούλεται ελεύθερα βούλαιτα σωστά(Ιωάννης Χρυσόστομος

λυπάμαι που στο χαλάω εσένα και άλλων σαν εσένα, δεν με άφορα τι λέει ο κάθε πρύτανης, που όλοι ξέρουμε πως παίρνουν τις θέσεις , (Ιωάννης Χρυσόστομος)!!! αυτό το ισλαμικό τέρας μίσους! (Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος και οι γυναίκες: ένα σκουλήκι (η γυναίκα) που σέρνεται, η κόρη του ψεύδους,http://www.aetos-apokalypsis.com/2013/11/iwannhs-xrisostomos.html)
Η ΚΑΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΑ ΚΟΠΑΔΙΑ ΣΕ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ. ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΙΤ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΛΑΟ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ! ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΑΖΟΥΝ ΤΩΡΑ. ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΠΑΠΑ! ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ; ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΗΠΩΣ ΕΡΘΕΙ Ο ΓΙΑΧΒΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΣΩΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ...
ας μάθουν κάποιοι τι κάνει η θρησκεία πρώτα στον εγκέφαλο, τι ήταν ο δηθεν θεός(όλες οι αποδείξεις στην ίδια ετικέτα) και μετα να την λένε περί θύματος εδώ ! ΟΙ ΕΒΡΑΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ! στα πρωτοκολλά, πράγμα που δεν θα πει κάνεις ειδικός και μη!

Ανώνυμοςείπε...

Φιλε μου ο χριστιανισμος ολος οποιοδηποτε δογμα του, ακομη κ η πολυτιμη σου "ορθοδοξια" προερχεται απο τους εβραιους.. Για ανοιχτε λιγο τα ματια σας επιτελους.. Αρκετα με το κουτοχορτο.. Αβρααμ, δαυιδ γιασουα μπεν χουρ ο χριστουλης σου, ελεος πια.. Περι εβραιων προκειται αντε ξυπνατε προβατααααα μπας κ γινουμε τιποτα καλυτερο επιτελους.....

Ανώνυμοςείπε...

Tha proseuxithw Gia sena palikari mpas Kai o theos deiksei eleos...auta koitate oxi oti eiste Mia sketb amartia app panw mexri katw...tha rthei o kairos pou tha metaniwsete Gia ola!!
Ο καιρος γαρ εγγυς!!! Αμην!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications