ΝΕΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ !!!

ΕΙΧΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΩ !!! ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ!ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ

Σε καιρούς πλέον που οι άνθρωποι,ακόμη και Χριστιανοί, αποψυχούν από φόβου και προσδοκίας των επερχομένων τη οικουμένη ,(Λουκ,21,26)και μία βαθιά αγωνία και απελπισία συνταράσσει τις ψυχές τους, μόλις πριν........

δύο μέρες περνώντας από την Κόνιτσα και συζητώντας με συγγενείς του Γέροντος Παίσίου έμαθα για ένα πρόσφατο και συγκλονιστικό θαύμα που έλαβε χώρα στην Ι.Μονή Σουρωτής από τον Γέροντα Παίσιο.
Ίσως μου ξεφεύγουν πολλές λεπτομέριες αλλά θα παραμείνω με λίγα λόγια στην ουσία των πραγμάτων ως εξής.

Πρίν λίγο καιρό ασθένησε σοβαρά ένα μικρό παιδί στην βόρεια Ελλάδα. Οι ειδήμονες γιατροί αμέσως έστειλαν την οικογένεια και το παιδί στο διαβαλκανικό κέντρο στην Θεσσαλονίκη για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Φθάνοντας (πριν 15 ημέρες περίπου) λοιπόν απελπισμένοι οι γονείς στην θεσσαλονίκη για να επισκεφθούν την επόμενη μέρα το αναφερόμενο κέντρο σκέφθηκαν να περάσουν την παραμονή το απόγευμα από την Ι.Μονή Σουρωτής προκειμένου να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα του Οσίου Αρσενίου και τον τάφο του π.Παϊσίου. Όμως εκείνη την ημέρα, μάλλον Τετάρτη, το Μοναστήρι μένει πλεον κλειστό για περισσότερη προσευχή, και έτσι η δοκιμαζόμενη οικογένεια βρήκε κλειστή την θύρα.

Δεν πέρασαν λίγα δευτερόλεπτα και ένας ηλικιωμένος Μοναχός με την μαγκουρίτσα του κατέβαινε από πάνω από τα δέντρα του πάρκιν της Μονής.
-Γιά σας ευλογημένα!τους χαιρέτισε .Γιατί δεν μπαίνετε μέσα στο μοναστήρι?
-Μα είναι η πόρτα κλειστή.
-Όχι βρε παιδιά, ανοιχτά είναι! άντε ανοίχτε.

Και τούτη την φορά το πόμολο γύρισε και εισήλθαν έκπληκτοι και χαρούμενοι στην αυλή της Μονής. Ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα και αφού ανέβαιναν στα σκαλοπάτια κάτω από το κωδονοστάσι, τους συνάντησε με απορία μία Μοναχή όπου και τους ρώτησε με έκπληξη¨ καλά πως μπήκατε μέσα?δεν είναι κλειστά?
-'Οχι !ένας μοναχός μας άνοιξε και μας είπε να έρθουμε εδώ!
-Ποιος Μοναχός? ρώτησε η Καλόγρια.

-Ένας ηλικιωμένος.
Τότε δείχνοντάς τους η ευλαβής Μοναχή την φωτογραφία του π.Παίσίου έμειναν με το στόμα ανοικτό διαπιστώνοντας πως αυτός ο Μοναχός ήταν που πριν λίγο τους προσήγαγε με βεβαιότητα μέσα στο ησυχαστήριο , όπως κάποιος βάζει τους καλεσμένους του στο δικό του σπίτι.
Την επομένη ημέρα και αφού έγιναν οι σχετικές εξετάσεις στο διαβαλκανικό διαβεβαίωσαν οι γιατροί πως το παιδάκι είναι τελείως καθαρό και υγιή από κάθε αρρώστια!!! "ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΝ ΤΟΙΣ ΑΓΙΟΙΣ ΑΥΤΟΥ"

Πρεσβύτερος Διονύσιος Ταμπάκης- Ιερός Ναός Παναγίας Ναυπλίου

ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ

Follow Share:

Post A Comment: 3

Blog

3 comments

Gregoryείπε...

Και γιατί λέει να δούμε το θαύμα όπως το παρουσιάζουν? Δεν μπορεί να είναι πραγματικό θαύμα? Μήπως δεν μπορεί να διαπιστωθεί, αν ρωτήσει κανείς τις μοναχές στο συγκεκριμένο μοναστήρι αν είναι όντως έτσι? Δεν μπορεί επίσης να ρωτήσει κάποιος το Διαβαλκανικό αν παρουσιάστηκαν οι γονείς με το παιδάκι? Μέχρι και ο πρεσβύτερος της μονής Ναυπλίου θέλει να παρουσιαστούν ονόματα. Αν το αμφισβητεί και αυτός, τότε τι να πούμε κι εμείς οι λαϊκοί? Τελικά πρέπει να πιστεύει κανείς η να μην πιστεύει? Φυσικά θα μου πει κάποιος αυτό είναι στην πίστη και στην βούληση του καθενός.

Ανώνυμοςείπε...

Το συγκεκριμένο θέμα που παρουσιάζεις ως "ΝΕΟ ΘΑΥΜΑ"υπάρχει στο internet πάνω από τρία χρονια οποτε δεν την έβγαλε κανεις τώρα για να προσκυνούν τα πρόβατα όπως λες,καλο είναι να μην κατηγορείς ανθρώπους που έχουν πεθάνει απλά για να περάσει αυτό που θες εσύ, έχεις σκεφτεί ποτε ότι και εσύ μέσο του συγκεκριμένου blog ίσος κανεις και εσύ την δικια σου πλύση εγκεφαλού; θα πεις ότι τους ανοίγεις τα ματια..

δεν γνωρίζω πότε ειναι αυτό το ποστ άλλα το παρουσίασαν εχθές σαν νέο! άρα δεν φταίω εγώ ! άλλα αυτοί που ψάχνουν για θαύματα φτιάχνουν ιστορίες και εν ανάγκη της ξανά βάζουν αφού έχουν ξεχαστεί! (άρα επαληθεύομαι κατά κάποιο τρόπο αφού ειναι παλιό θέμα) τέλος για να κάνεις αποβλάκωση πρέπει να παρουσιάζεις όπως θες τα θέματα ...οποίος δει μερικά ποστ εδώ θα καταλάβει ότι μόνο αποβλάκωση δεν κάνει!(ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΚΑΝ ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΚΑΚΟΣ ΠΑΝΤΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΝ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ)

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications