24 Απρ 2017

Το ανθρώπινο γονιδίωμα είναι σε μεγάλο βαθμό παρόμοια με τον γενετικό κώδικα ενός καρχαρία

Το ανθρώπινο γονιδίωμα είναι σε μεγάλο βαθμό παρόμοια με τον γενετικό κώδικα ενός καρχαρία

Επιστήμονες σύγκριναν το σύνολο των γονιδίων λευκού καρχαρία με ένα σύνολο γονιδίων ψαριού zebra και ανθρώπων.

Η σύγκριση έδειξε ότι οι πρωτεΐνες που είναι υπεύθυνες για το μεταβολισμό των καρχαριών ήταν παρόμοιες με τις πρωτεΐνες στον άνθρωπο, εκτελούν μια παρόμοια λειτουργία.

Oι Βιολόγοι αποκρυπτογράφησαν για πρώτη φορά το γονιδίωμα του παλαιότερου αρπακτικού των ωκεανών,του μεγάλου λευκού καρχαρία, και διαπιστώθηκε ότι σε πολλές απόψεις είναι παρόμοια με το ανθρώπινο γενετικό κώδικα, το άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό BMC Genomics.

O λευκός καρχαρίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα αρπακτικά ψάρια, και έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τους επιστήμονες - ιδιαίτερα, γιατί αυτό το είδος είναι τώρα στα πρόθυρα εξαφάνισης.

Ήταν μεγάλο γενετικό μυστήριο.Ο Michael Stanhope από το Πανεπιστήμιο Cornell και οι συνεργάτες του αποφάσισαν πρώτα να αποκρυπτογραφήσουν τον γενετικό του κώδικα. Μελέτησαν την καρδιά ενός λευκού καρχαρία που πιάστηκε από λαθροκυνηγούς, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ.

Ο Stanhope και οι συνεργάτες του συνέκριναν το σύνολο των γονιδίων του λευκού καρχαρία με το ανθρώπινο, αποδείχθηκε ότι οι λευκοί καρχαρίες δεν μοιάζουν με τα zebra - (μικρά ψάρια), τα οποία είναι ένα μοντέλο θαλάσσιων οργανισμών, που έχουν μελετηθεί καλύτερα.

Εν τω μεταξύ, συγκρίνοντας σύνολα γονιδίων από τον καρχαρία με το ανθρώπινο έδωσαν ένα διαφορετικό αποτέλεσμα: έτσι, οι πρωτεΐνες που είναι υπεύθυνες για τον μεταβολισμό των καρχαριών ήταν παρόμοιες με τις πρωτεΐνες στον άνθρωπο που εκτελούν την ίδια λειτουργία.

Προτείνουν ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα μπορεί να εξηγήσει το γεγονός ότι ο λευκός καρχαρίας είναι μερικώς απο θερμόαιμα ψάρια, εξ ου και ο μεταβολισμός είναι πιο έντονος από πιο ψυχρά ψάρια. Στο μέλλον, οι ερευνητές σχεδιάζουν να ελέγξουν την υπόθεση αυτή με σύγκριση του συνόλου των γονιδίων λευκού καρχαρία με άλλα θερμόαιμα αρπακτικά. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Το ανθρώπινο γονιδίωμα είναι σε μεγάλο βαθμό παρόμοια με τον γενετικό κώδικα ενός καρχαρία
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats