μαγευτικό βίντεο με τρια χρόνια απο την ζωή του ήλιου σε μόλις 3 λεπτά

Eντυπωσιακό βίντεο μόλις τριών λεπτών στο οποίο καταγράφεται η ηλιακή δραστηριότητα δόθηκε στη δημοσιότητα

από τη NASA, από τις εικόνες που συγκέντρωσε επί τρία χρόνια το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO)

.


Η σταδιακή αύξηση της ηλιακής δραστηριότητας, έτσι όπως την απεικόνισε το Παρατηρητήριο από το 2010, με εικόνες που αιχμαλώτιζε κάθε 12 δευτερόλεπτα συγκεντρώνονται σε ένα μοναδικό και μαγευτικό βίντεο.



Κάθε μήκος κύματος δείχνει τον ήλιο με έναν διαφορετικό τρόπο, με τους τέσσερις από αυτούς να εμφανίζονται στο δεύτερο μισό του βίντεο. Κάθε φωτογραφία έχει ληφθεί σε 10 μήκη κύματος, ενώ σε περίοπτη θέση εμφανίζει τον ήλιο σε 171 Angstroms.




Ο θεατής είναι εύκολο να διακρίνει την περιστροφή των 25 ημερών αλλά κι άλλα φαινόμενα, όπως μια μερική έκλειψη, μια ηλιακή έκλαμψη, ακόμη και τον κομήτη Lovejoy.



Οι ηλιακές εικόνες παρέχουν στους επιστήμονες τη δυνατότητα ανάλυσης με μια σταθερή ροή των δεδομένων, βοηθούν στην απάντηση ερωτημάτων και προσφέρουν μια ποικιλία δεδομένων για διάφορα φαινόμενα. Εάν κάποιος κοιτάξει προσεκτικά μπορεί να παρατηρήσει πως ο ήλιος εμφανίζεται να συρρικνώνεται και να αναπτύσσεται ελαφρώς κατά τη διάρκεια του βίντεο. Η NASA υποστηρίζει πως αυτό το γεγονός οφείλεται στο ότι το διαστημικό σκάφος που πήρε τις εικόνες και οι θέσεις του ήλιου είναι μεταβλητές.



Δείτε αυτό το μοναδικό βίντεο…

dosenea.com
Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications