Ευρήματα σοκ αποδεικνύουν ότι άνθρωποι και δεινόσαυροι συμβίωναν! (Βίντεο)
Ευρήματα σοκ αποδεικνύουν ότι άνθρωποι και δεινόσαυροι συμβίωναν! (Βίντεο)

Ένα κέρατο Τρικεράτωπα που βρέθηκε στην κομητεία Dawson της Μοντάνα, χρονολογήθηκε στα 33.500 χρόνια, χρονολόγηση που αποδομεί την επικρατούσα άποψη ότι οι δεινόσαυροι εξαλείφθηκαν πριν από περίπου 65 εκατομμύρια χρόνια. Το εύρημα αυτό αποδεικνύει ότι οι πρώτοι άνθρωποι συζούσαν κάποτε στη γη με τα τρομακτικά αυτά ερπετά.

Το εν λόγω κέρατο βρέθηκε σε ανασκαφή το Μάιο του 2012 και βρίσκεται αποθηκευμένο στο Glendive Dinosaur και Fossil Museum. Το Μουσείο, το οποίο συνεργάζεται από το 2005 με την Ομάδα Παλαιοντολογίας υπό τον Hugh Miller, έστειλε δείγμα του εξωτερικού τμήματος του κέρατου Tric στην ομάδα, προκειμένου να το χρονολογήσει με τη μέθοδο του άνθρακα 14. Ο Miller έστειλε το δείγμα στο Πανεπιστήμιο της Τζιόρτζια, στο Κέντρο Εφαρμοσμένων Ισοτοπικών Μελετών, για το σκοπό αυτό. Το δείγμα διαιρέθηκε στο εργαστήριο σε δύο μέρη, με τα προϊόντα "διάσπασης" ή κολλαγόνου να του αποδίδουν την ηλικία των 33.570 ± 120 ετών και το ανθρακικό κλάσμα του βιοπαπατίτη των οστών να του αποδίδιε ηλικία 41.010 ± 220 έτη [UGAMS-11752 & 11752a].

Ο Τρικερατώψ, είναι ένα γένος φυτοφάγων δεινοσαύρων που πιστεύεται ότι πρωτοεμφανίστηκε κατά τη διάρκεια του τέλους του Μάαστριχτιου σταδίου της ύστερης Κρητιδικής περιόδου, περίπου 68 εκατομμύρια χρόνια πριν, στην περιοχή που ονομάζουμε σήμερα Βόρεια Αμερική. Εξαφανίστηκε, κατά την επικρατούσα άποψη πριν από 66 εκατομμύρια χρόνια. Ωστόσο, οι επιστήμονες της Ομάδας Παλαιοντολογίας, οι οποίοι διεξάγουν έρευνες σχετικά με τα σφάλματα της χρονολόγησησης, υποστηρίζουν ότι οι δεινόσαυροι δεν εξαφανίστηκαν πριν από εκατομμύρια χρόνια και ότι υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι υπήρχαν μέχρι και πριν από 23.000 χρόνια.

Μέχρι πρόσφατα, η χρονολόγηση με άνθρακα 14 δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ για τα οστά των δεινοσαύρων, καθώς η εν λόγω ανάλυση θεωρείται αξιόπιστη μόνο μέχρι τα 55.000 χρόνια. Συνεπώς οι επιστήμονες ποτέ δεν θεώρησαν ότι άξιζε να διεξαχθεί η δοκιμή, καθώς πιστεύουν ακράδαντα ότι οι δεινόσαυροι είναι εξαφανισμένοι εδώ και 65 εκατομμύρια χρόνια, βασιζόμενοι στη ραδιομετρική χρονολόγηση των ηφαιστειακών στρωμάτων των απολιθωμάτων, μια μέθοδο για την οποία εκφράζονται αμφιβολίες από αρκετούς παλαιοντολόγους.

«Ήταν προφανές πριν από χρόνια ότι οι παλαιοντολόγοι δεν παραμελούν απλά να χρονολογήσουν τα οστά των δεινοσαύρων με τη μέθοδο του άνθρακα C-14, αλλά αρνούνται να το κάνουν. Κανονικά ένας καλός επιστήμονας θα έπρεπε να είναι περίεργος για τις ηλικίες των οστών καθεαυτών», δήλωσε ο Miller.

Τα σοκαριστικά αποτελέσματα της ανάλυσης του συγκεκριμένου κέρατου δεν είναι τα μοναδικά. Σύμφωνα με τον κ. Miller, έχουν πραγματοποιηθεί πολλές δοκιμές με άνθρακα C-14 σε οστά δεινοσαύρων και όλα έδωσαν αποτελέσματα που χρονολογούνται σε χιλιάδες αντί για εκατομμύρια χρόνια!!!

Πολλοί ανεξάρτητοι ερευνητές έχουν υποστηρίξει εδώ και πολύ καιρό ότι υπήρχαν άνθρωποι και δεινόσαυροι που για ένα διάστημα συμβίωναν μαζί στη Γη, πολύ πριν η συστηματική επιστήμη συναρμολογήσει τα απολιθώματα των δεινοσαύρων... Ωστόσο, ακόμη πιο ενδιαφέρουσα είναι η ανακάλυψη μαλακού ιστού σε απολιθώματα δεινοσαύρων.

Η παλαιοντολόγος Mary Schweitzer και η ομάδα της ανακοίνωσαν την ανακάλυψη μαλακού ιστού μέσα σε ένα 68 εκατομμυρίων ετών οστό ποδιού ενός Τυραννόσαυρου από την περιοχή Hell Creek, στη Μοντάνα. Το εν λόγω αμφιλεγόμενο εύρημα, ταράσσει τα νερά της επιστημονικής κοινότητας δεδομένου ότι οι πρωτεΐνες αποδομούνται σε λιγότερο από 1 εκατομμύριο χρόνια στην καλύτερη των περιπτώσεων. Μετά την αποκατάσταση, ο ιστός επανυδατώθηκε από την επιστημονική ομάδα και η δοκιμή αποκάλυψε στοιχεία άθικτων δομών όπως αιμοφόρα αγγεία, οστό μήτρας και συνδετικό ιστό.

Πρόσφατα, ο Mark Armitage και ο Kevin Anderson δημοσίευσαν τα αποτελέσματα μιας ανάλυσης ενός μικροσκοπικού μαλακού ιστού από ένα κέρατο Τρικεράτωψ στο επιστημονικό περιοδικό Acta Histochemica. Ο Armitage, υποστήριξε ότι η διατήρηση των κυττάρων αποτελεί μια επιστημονική αδυναμία εάν οι δεινόσαυροι περπάτησαν πραγματικά στη Γη πριν από 66 εκατομμύρια χρόνια. Στη βάση αυτή ξεκίνησε μια συζήτηση σχετικά με τις συνέπειες ενός τέτοιου ευρήματος κατά την οποία κρίθηκε πολύ πιθανό οι δεινόσαυροι να υπήρχαν πολύ μεταγενέστερα από ό, τι υποστηρίζει η mainstream επιστήμη. Εντούτοις για αυτή του την πρωτοβουλία εκδιώχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας... Το μόνο σίγουρο και σε αυτή την περίπτωση είναι ότι η αλήθεια θα λάμψει, έστω και μετ' εμποδίων...

Επιμέλεια κειμένου: Α. Πετρόπουλος www.el.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications