18 Απριλίου 1941:Ο πρωθυπουργός Κορυζής αυτοκτόνησε δήθεν με 2 σφαίρες για να μην παραδώσει την Ελλάδα στους Γερμανούς!
18 Απριλίου 1941: Ο πρωθυπουργός Κορυζής αυτοκτόνησε δήθεν με 2 σφαίρες για να μην παραδώσει την Ελλάδα στους Γερμανούς!

Πως σερβίρουν το ψέμα αυτές οι “έγκυρες πήγες” που όλοι ξέρουν για ποιους δουλεύουν,και έχουν ξεχειλώσει την αληθινή ιστορία στα μετρά τους,για να καλύψουν τα αίσχη τους:

Παρασκευή, 18 Απριλίου του 1941. Ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξανδρος Κορυζής αυτοκτονεί, προκειμένου να μη βρεθεί στη θέση να παραδώσει τη χώρα στους Γερμανούς, που βρίσκονταν κυριολεκτικά έξω από την Αθήνα και την οποία κατέλαβαν μερικές μέρες αργότερα.

Η ΑΛΉΘΕΙΑ:Πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής (1885 – 1941) διοικητής της εθνικής τράπεζας (δηλαδή υπάλληλος του Ρότσιλντ), επελέγη απο τον βασιλιά για πρωθυπουργός κατ απαίτηση του Ρότσιλντ, που νόμιζε οτι ηταν του χεριού του, δολοφονήθηκε απο αγγλοεβραιους με δυο σφαίρες στην καρδιά (οι ιδιοι που δολοφόνησαν τον Μεταξά, διότι τα είχε βρει με τους Γερμανούς ). ο αδελφός του Στέλιος Κορυζής, συνελήφθη απο τους κακοποιούς ελασιτες στα δεκεμβριανά και δολοφονήθηκε απο τους εβραιοκομμουνιστες του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ. επίσης οι εβραιοκομμουνιστες δολοφόνησαν και τον γιο του, φοιτητή του πολυτεχνείου Νικόλαο Κορυζής το έσφαξαν ως αρνί!(η κλασική τακτική τους σε χιλιαδες μη κομμουνιστές σε όλη την χώρα!).

Το Πραγματικό Ελληνικό Πολυτεχνείο

Τρεις καθηγητές και 12 φοιτητές του Πολυτεχνείου δολοφονήθηκαν από το ΚΚΕ.Τον Δεκέμβριο του 1944 η νέα γενεά πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος. Σπουδαστές, φοιτητές, και μαθητές συνελήφθησαν, για μια «ανάκριση», οδηγήθηκαν στους τόπους του μαρτυρίου και δολοφονήθηκαν άγρια.Οι καθηγητές δεν μπορούσαν να λείψουν από το όργιο αίματος του «μεγάλου Δεκέμβρη». Επελέγησαν ως θύματα προς παραδειγματισμό.Από τις ομάδες θανάτου του ΚΚΕ δολοφονήθηκαν:• Ο προπρύτανης του Πολυτεχνείου Ιωάννης Θεοφανόπουλος.• Ο κοσμήτωρ της σχολής Μηχανολόγων Γεώργιος Σαρρόπουλος.

• Ο καθηγητής της Πολιτικής Οικονομίας στο Πολυτεχνείο, Σπυρίδων Κορώνης – σύμβουλος και σχεδιαστής της κοινωνικής πολιτικής του Ελευθερίου Βενιζέλου. Ο αριθμός μόνον των σπουδαστών του Πολυτεχνείου που σύρθηκαν στο τόπο του μαρτυρίου από τους δολοφόνους του ΚΚΕ ανέρχεται σε δώδεκα, μεταξύ αυτών:• Η Ευγενία Λύτρα, απόγονος του μεγάλου ζωγράφου Λύτρα και ανεψιά του καθηγητή Χόρς.• Τα αδέλφια Στάθης και Δανάη Ιατρίδου.• Ο Ν. Κορυζής, ανεψιός του πρωθυπουργού Αλ. Κορυζή και γιος του επίσης δολοφονημένου Στ. Κορυζή.

Το Πολυτεχνείο δεν τιμά και δεν μνημονεύει τους καθηγητές του, Θεοφανόπουλο, Σαρρόπουλο, Κορώνη. Δεν έχει αναρτήσει τιμητικώς στις αίθουσες του φωτογραφίες της Λύτρα, του Κορυζή, των αδελφών Ιατρίδου και των άλλων, δολοφονημένων από τουςεβραιοκομμουνιστές, σπουδαστών του.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΡΥΖΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ (ΑΠΟ ΤΗΝ ✡ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ ✡)Στις 18 Απριλίου 1941, δώδεκα ημέρες μετά την έναρξη της γερμανικής εισβολής, και ενώ μαίνονταν οι μάχες, ο Κορυζής συμμετείχε σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Μετά ακολούθησε κατ' ιδίαν συνομιλία με τον βασιλέα Γεώργιο. Το τι ειπώθηκε ακριβώς σ' αυτή τη συνομιλία δεν έγινε ποτέ γνωστό, αν και εικάζεται ότι οι δύο άνδρες μπορεί να διαφώνησαν ως προς την συνέχιση του αγώνα με ενδεχόμενη μετακίνηση της κυβέρνησης στην Κρήτη, ή την αγγλοκρατούμενη Κύπρο. Πάντως, ο Κορυζής εξήλθε συντετριμμένος από τη συνάντησή του με τον Βασιλέα με κατεύθυνση την οικία του στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.Ο Βασιλεύς ανησυχώντας για τον Κορυζή, που πολύ πιθανόν κάτι να είχε υπονοήσει στο λόγο του, έστειλε τον διάδοχο Παύλο στην οικία του. Φθάνοντας ο Παύλος και καθ' ον χρόνο μιλούσε στην είσοδο της πρωθυπουργικής κατοικίας με την σύζυγο του Κορυζή, ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί από τον πρώτο όροφο. Ο Κορυζής είχε αυτοκτονήσει με δύο σφαίρες στην καρδιακή χώρα.

Η «αυτοκτονία» του πρωθυπουργού Κορυζή με δύο σφαίρες στην καρδιά με το αριστερό του χέρι και ενώ ήταν δεξιόχειρας, προκάλεσε έκπληξη και ερωτηματικά, που παραμένουν αναπάντητα, 75 χρόνια μετά.Πώς ήταν δυνατόν ένας δεξιόχειρας να χρησιμοποιήσει το αριστερό του χέρι για να αυτοπυροβοληθεί και μάλιστα ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ; Επίσημη γραπτή νεκροψία για τα ακριβή αίτια του «ξαφνικού» του θανάτου δεν έγινε ποτέ.

Φυσικά εκείνες τις ημέρες οι εφημερίδες δεν έγραψαν ούτε τον τρόπο, ούτε το λόγο του θανάτου του πρωθυπουργού της Ελλάδας. Έκαναν απλώς λόγο για «αιφνίδιο θάνατο».

Ιατροδικαστικώς είναι δυσεξήγητος ο τρόπος με τον οποίο ένας που αυτοπυροβολείται στην καρδιά (και μάλιστα με το αριστερό του χέρι, ενώ είναι δεξιόχειρας), να σηκώσει ξανά το όπλο του, με σφηνωμένη ήδη την πρώτη σφαίρα στην καρδιά του και να ρίξει ακόμη μία (!)Κοροϊδευτικά γράφτηκε ότι εδώ έχουμε παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες: «Η αυτοκτονία του Κορυζή με δύο σφαίρες στην καρδιά, είναι πρωτοφανές γεγονός, μόνο αυτός και ο αρχηγός της ασφάλειας του Βαρδινογιάννη τα κατάφεραν».

Κατά την γνώμη του γράφοντος το πρωτοφανές γεγονός και το ρεκόρ Γκίνες, ανήκουν δικαιωματικά στον ελληνικό λαό, που πίστεψε αυτήν την ιστορία και μέχρι σήμερα, 75 χρόνια μετά, δεν διερωτήθηκε ποτέ, ποιοι είναι αυτοί που σκοτώνουν έτσι τους πρωθυπουργούς του.

Ἀπόσπασμα ἀπό τό ἄρθρο «ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΞΑΣ-ΚΟΡΥΖΗΣ;
ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ».
τοῦ Ἰακώβου Χονδροματίδη, Ἱστορικοῦ-Συγγραφέως.
Ἐδημοσιεύθη στό περιοδικό «ΣΤΡΑΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ», τεῦχος 13, Ἀπρίλιος 2001).

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications