Συντριβή Ρωσικού μεταγωγικού στη Μαύρη Θάλασσα με προορισμό τη Συρία
Συντριβή Ρωσικού μεταγωγικού στη Μαύρη Θάλασσα με προορισμό τη Συρία

Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος TU-154 με 83 ή 84 επιβαίνοντες και 8 άτομα πλήρωμα συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το Σότσι.

Ελικόπτερα εντόπισαν συντρίμμια στη Μαύρη Θάλασσα από το αεροσκάφος, το οποίο εξαφανίστηκε από το ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του. Σε αυτό επέβαιναν δημοσιογράφοι, στρατιωτικό προσωπικό, και μουσικοί από χορωδία των ενόπλων δυνάμεων. Ελικόπτερα που απεστάλησαν από το Σότσι εντόπισαν τον χώρο της συντριβής. «Συντρίμμια του Τu-154 του υπουργείου Άμυνας βρέθηκαν σε απόσταση περίπου 15 χλμ στα ανοιχτά των ακτών του Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα, σε βάθος 50-70 μέτρων» ανακοίνωσε το υπουργείο. Υπάρχουν αναφορές πως έχει ανασυρθεί το πρώτο πτώμα.

To αεροσκάφος φαίνεται πως κατευθυνόταν στην αεροπορική βάση Χμαϊμίμ στη Συρία. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πηγή, τα πιθανά αίτια περιλαμβάνουν τεχνικό πρόβλημα ή σφάλμα πιλότου. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή, το αεροπλάνο δεν έστειλε μήνυμα SOS. Όπως ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο, έχει ενημερωθεί ο πρόεδρος Πούτιν. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, είπε σε δημοσιογράφους την Κυριακή πως είναι πολύ νωρίς για να ειπωθεί τι προκάλεσε τη συντριβή. Το πρακτορείο TASS μετέδωσε πως οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν ευνοϊκές. Δεν έχουν υπάρξει ακυρώσεις πτήσεων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στέλνει τακτικά μουσικούς στη Συρία για να παίξουν μουσική για τους στρατιωτικούς εκεί. Η βάση Χμαϊμίμ, στη Λαττάκεια, είναι αυτή από την οποία απογειώνονται τα αεροσκάφη για πλήγματα κατά των δυνάμεων των αντικαθεστωτικών.

Ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκάφους είχε σχεδιαστεί τη δεκαετία του 1960. Είναι ικανό να μεταφέρει μέχρι και 180 επιβάτες, ανάλογα με την έκδοση. Υπάρχουν περίπου 50 αεροπλάνα του τύπου σε υπηρεσία ανά τον κόσμο, με τη ρωσική πολεμική αεροπορία να έχει τον μεγαλύτερο στόλο. Ανά τις δεκαετίες έχουν λάβει χώρα πολλά δυστυχήματα με Tu-154, τα περισσότερα εξαιτίας λάθους πιλότου ή κακής συντήρησης. Ένα από τα πιο γνωστά ήταν το 2010, κοντά στο Σμολένσκ της Σιβηρίας, όταν ένα Τu-154M της πολωνικής αεροπορίας με τον πρόεδρο Λεχ Κατσίνσκι και τη συνοδεία του συνετρίβη εν μέσω ομιχλώδους καιρού, με αποτέλεσμα τον θάνατο 96 ατόμων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications