Άξεστοι και δολοφόνοι άγιοι!! χρόνια της χριστιανικής τζιχάντ και  οι άγιοι-δολοφόνοι  πίσω από τα εικονίσματα,
Άξεστοι και δολοφόνοι άγιοι!!   Οι άγιοι-δολοφόνοι  πίσω από τα εικονίσματα .

Η χριστιανική θρησκεία διαθέτει εκατοντάδες άγιους, μάρτυρες-ήρωες, ή ενάρετους φιλάνθρωπους με σπουδαίο έργο που αγιοποιήθηκαν μέσα από το λαό. Ωστόσο πίσω από τα εικονίσματα κρύβονται μερικές φορές δολοφόνοι και εγκληματίες κατά συρροήν που όμως... μετανόησαν ή έγιναν «χορηγοί» της Εκκλησίας που τους αγιοποίησε.

Οι «άγιοι-δολοφόνοι» είναι συνήθως αυτοκράτορες, επίσκοποι ή πατριάρχες και γυναίκες σύζυγοι ή μητέρες αυτοκρατόρων που εξαγόρασαν την αγιοποίησή τους με «υπηρεσίες» όπως δωρεές, ανέγερση εκκλησιών, ευνοϊκούς νόμους. Ο Μέγας Κωνσταντίνος είναι ένας κατά συρροήν δολοφόνος αφού σκότωσε γαμπρό, γιο, εγγονό και τη σύζυγό του μαζί με χιλιάδες θύματα στους πολέμους του. Ο Μέγας Θεοδόσιος βαρύνεται ανάμεσα σε άλλα και με τη Σφαγή του Ιππόδρομου στη Θεσσαλονίκη το 590 μ.Χ. με επτά έως δεκαπέντε χιλιάδες θύματα, όταν μεταξύ των άλλων απαγόρευσε την ομοφυλοφιλία.

Πολλές αγίες, όπως η Ειρήνη η Αθηναία, έχουν σκοτώσει ακόμα και τα παιδιά τους, αλλά έγιναν εικονίσματα. Ο Ιουστινιανός και η Θεοδώρα με μια άλλη σφαγή τριάντα πέντε χιλιάδων στη Στάση του Νίκα είναι επίσης άγιοι. Ακόμα και ο Κύριλλος, ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της Υπατίας που κομμάτιασαν και έκαψαν «χριστιανοί παρακρατικοί» στην Αλεξάνδρεια.

Άλλοι είναι άγιοι με το σπαθί τους, όπως ο Νικηφόρος Φωκάς που έσφαζε αλλά στο όνομα του Κυρίου. Φυσικά υπάρχουν και... καλοί άγιοι, όπως είναι οι χιλιάδες μάρτυρες, αλλά όπως στη Γη έτσι και στον Παράδεισο δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Η αγιοποίηση εγκληματιών πολέμου και «βασανιστών» την εποχή του χριστιανικού «Ιερού Πολέμου» δεν γίνεται δεκτή πάντα από το πλήθος που ξεχωρίζει τους καλούς και τους... κακούς αγίους. Μάλλον κανένας δεν ασχολείται με τον Αγιο Πορφύριο ή τον Αγιο Μεθόδιο και δεκάδες άλλους αγίους της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας που δεν θα διστάσουν πολλές φορές να ξεθάψουν τα κόκαλα των αντιπάλων τους για να τα αναθεματίσουν, να τα μαστιγώσουν και να τα κάψουν.

Η αναγνώριση των αγίων στην αρχή είχε τοπικό χαρακτήρα. Αρκούσε η αναγραφή των αγίων στα μαρτυρολόγια - αγιολόγια, μηνολόγια. Αλλες φορές γινόταν με συνοδική πράξη της Εκκλησίας. Οι προϋποθέσεις κατά τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Νεκτάριο ήταν «Ορθοδοξία άμωμος, αρετή και πίστις μέχρις αίματος και η παρά Θεού επίδειξις σημείων υπερφυών τε και θαυμάτων». Η «αγιοποίηση» από τη ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία του εκτελεσθέντος από τους μπολσεβίκους τσάρου Νικολάου Β' της δυναστείας των Ρομανόφ δημιούργησε πολλά ερωτήματα. Η αγιοποίηση του Αγίου Νεκταρίου, σαράντα χρόνια μετά το θάνατό του το 1961, προκάλεσε σχόλια και αντιδράσεις. Ποιος αποφασίζει για το ποιος είναι άγιος;

Πολύ συχνά η αγιοποίηση συνδέεται και με άλλα θέματα, όπως το παγκάρι, καθώς η αξία του αγίου είναι ανεβασμένη. Ο περίφημος μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων -που βρέθηκε πάμπλουτος στη φυλακή- ενεπλάκη σε διαμάχη με τις μοναχές του γυναικείου μοναστηριού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Νέα Μάκρη. Το θέμα δεν ήταν η διαχείριση των λειψάνων του θαυματουργού Οσίου Εφραίμ. Ηταν τα έσοδα από τον οβολό των πιστών που προσέρχονται αθρόως καθημερινά στο μοναστήρι προκειμένου να προσκυνήσουν τα λείψανα που αποκαλύφθηκαν έπειτα από όραμα που είδε η άλλοτε ηγουμένη του μοναστηριού. Η ανακομιδή των λειψάνων είναι απαραίτητη όπως και η πράξη ανακήρυξης ή μια ιδιαίτερη ακολουθία. Αλλά δεν είναι πάντα άγιοι όσοι εμφανίζονται ως άγιοι. Ανάλογα με τον τίτλο τους, άγιος, όσιος, οσιομάρτυς, μέγας, ισαπόστολος, οι χιλιάδες άγιοι ακολουθούν μια διαβάθμιση ανάλογα με τα... αστέρια τους. Αλλά οι πραγματικοί άγιοι -όπως λέει και το σχετικό άσμα- δεν παριστάνουν τον άγιο. Είναι ακόμα και χωρίς φωτοστέφανο.

Μέγας Κωνσταντίνος και Αγία Ελένη
Ο Φλάβιος Βαλέριος Κωνσταντίνος, ο Ιλλυριός είναι ο κτίστης της Κων/πολης - Νέας Ρώμης. Όταν θέσπισε ως αργία την Κυριακή την αφιέρωσε στον Ήλιο. Ο πεθερός του Μαξιμιανός, που προσπάθησε να δολοφονήσει τον Κωνσταντίνο ενώ εκείνος κοιμόταν, συνελήφθη και λίγο καιρό αργότερα βρέθηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιό του. Ο Κωνσταντίνος υποστήριζε σταθερά ότι ο πεθερός του αυτοκτόνησε, ενώ ο Μαξέντιος, ο γιος του Μαξιμιανού, κατηγορούσε τον Κωνσταντίνο για το θάνατο του πατέρα του. Το γιο του τον σκότωσε επειδή πίστευε ότι έχει σχέση με τη μητριά του Φαύστα την οποία με συμβουλή της επίσης Αγίας Ελένης -μητέρας του- δολοφόνησε πετώντας την σε καυτό νερό στα λουτρά. Ύστερα σκότωσε το γαμπρό του Μαξιμίνο και τον αντίπαλό του Λικίνιο που είχε καταφύγει ικέτης στη Θεσσαλονίκη.

Το βασικό επιχείρημα των θεωρητικών της Εκκλησίας, που τον τιμά ως άγιο, είναι πως τα εγκλήματά του τα έκανε ως ειδωλολάτρης. Αλλά είχε δει το περίφημο όραμα που τον οδήγησε στο χριστιανισμό -από διώκτης του στο πλάι του Διοκλητιανού- όταν ανέσυρε το πτώμα του Μαξέντιου από τον Τίβερη, το αποκεφάλισε και το κάρφωσε σε ένα παλούκι για να το περιφέρει στους δρόμους της Ρώμης. Ο Μαξέντιος ήταν ο αδελφός της γυναίκας του Φαύστας.

Το περίφημο διάταγμα των Μεδιολάνων, που προέβλεπε ανεξιθρησκία και σταματούσε τους διωγμούς των χριστιανών, υπογράφηκε το 313 μ.Χ. Ο Λικίνιος -που ήταν γαμπρός του- νικήθηκε το 325 μ.Χ. από τον Κωνσταντίνο και το γιο του Κρίσπο. Χάρη στην κόρη του Κωνσταντία, την οποία είχε παντρέψει δεκαοκτάχρονη ακόμη με τον 45άχρονο αντίπαλό του, αρχικά χάρισε στον Λικίνιο τη ζωή του. Στη συνέχεια διέταξε την εκτέλεσή του. Μαζί με το γαμπρό του εκτέλεσε και τον εντεκάχρονο γιο του Λικινιανό.

Πέθανε το 337 και η Ρωμαϊκή Σύγκλητος τον θεοποίησε, ενώ η Εκκλησία τον ονόμασε άγιο, μέγα και ισαπόστολο. Είχε διώξει χριστιανούς -«αρειανούς»- και είχε συλήσει αρχαίους ναούς κι αγάλματα αφαιρώντας το χρυσάφι κα το ασήμι. Η μνήμη του με τη μητέρα του Αγία Ελένη γιορτάζεται στις 21 Μαΐου. Η Καθολική Εκκλησία δεν τον αναγνωρίζει ως άγιο. Η μητέρα του Κωνσταντίνου ήταν κόρη ξενοδόχου από το Δράπανο Βιθυνίας. Παντρεύτηκε τον ερωτευμένο μαζί της Ιλλυριό αξιωματικό Κωνστάντιο Χλωρό. Μερικές πηγές την αναφέρουν ως «κοινή γυναίκα» που εργαζόταν σε πανδοχείο.

Μετά το γάμο της ακολούθησε το σύζυγό της στις εκστρατείες και το 274, στη σημερινή Νίσσα της Σερβίας, η Ελένη γέννησε το γιο τους, Κωνσταντίνο. Ο γάμος οδηγήθηκε τελικά σε διαζύγιο και ο Κωνσταντίνος μετά το θάνατο του πατέρα του ανακηρύσσεται από τους στρατιώτες στο Γιορκ της Μεγάλης Βρετανίας Καίσαρας. Η μητέρα του ανακηρύσσεται Αυγούστα. Οι αλλεπάλληλοι φόνοι -γιου, εγγονού, γαμπρού, νύφης- έγιναν με τη συμμετοχή της, αλλά εκείνη έγινε χριστιανή μετά τα εξήντα κι ασχολήθηκε με τη φιλανθρωπία χτίζοντας πτωχοκομεία, νοσοκομεία, ορφανοτροφεία. Το ταξίδι της στην Παλαιστίνη, οι ανασκαφές εκεί και οι πολλές εκκλησίες που έχει χτίσει στην Κύπρο, την Πάρο και τα Ιεροσόλυμα μαζί με την ανεύρεση του Τίμιου Ξύλου την έχουν μυθοποιήσει ως ισαπόστολο και αγία.

Οι ιστορικοί διατηρούν επιφυλάξεις για την ανεύρεση του Τίμιου Σταυρού. Ο Ευσέβιος δεν αναφέρει την ανακάλυψη και ο άγιος Κύριλλος, πατριάρχης Ιεροσολύμων, περιγράφει ότι ο Τίμιος Σταυρός βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα το 351 μ.Χ., ενώ η Αγία Ελένη πέθανε το 331 μ.Χ. και δεν αναφέρει ποιος τον βρήκε.

Η Εκατονταπυλιανή χτίστηκε αργότερα από τον Ιουστινιανό, αν και υπήρχε εκεί ένα εκκλησάκι από την Αγία Ελένη. Η κυπριακή θρησκευτική παράδοση θέλει την Ελένη να παγιδεύει σε λάκκο σαράντα διαβόλους και να χτίζει η ίδια εκκλησία στο όνομά της. Μια άλλη εκκλησία στη μονή Τιμίου Σταυρού υπήρχε ήδη όταν έφτασε στην Κύπρο η Ελένη, αλλά αποδίδεται σ' αυτήν επειδή άφησε ένα κομμάτι από το ιερό σχοινί με το οποίο είχαν δέσει τον Χριστό πάνω στο Σταυρό.

Οι δολοφονίες του εγγονού της του Κρίσπου, της νύφης της Φαύστας ξεχάστηκαν. Μερικοί λένε πως η μία από αυτές, της Φαύστας, έγινε κατ' εντολήν της ενώ άλλοι εξετάζουν αν ήταν τότε στη Ρώμη ή όχι. Τα κίνητρά της και η προσχώρηση του γιου της στο χριστιανισμό δεν θεωρούνται από όλους ευγενή και αθώα. Η νέα θρησκεία εξελίσσεται σε μια θρησκευτική βιομηχανία, στην οποία η Αγία Ελένη διαπρέπει ως χορηγός και όχι για την αρετή της. Η Καθολική Εκκλησία δεν δέχεται τον δολοφόνο αυτοκράτορα ως άγιο, αλλά η Ελένη γιορτάζεται ως αγία στις 18 Αυγούστου. Η Ορθόδοξη Εκκλησία την τιμά μαζί με το γιο της στις 21 Μαΐου.

Τα χρόνια της χριστιανικής τζιχάντ
Για τριακόσια χρόνια η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία συνταράσσεται από τον Ιερό Πόλεμο που άρχισε ουσιαστικά όταν ο Θεοδόσιος(ισπανο-εβραϊκό κτήνος) καθιέρωσε το «θρίαμβο της ορθοδοξίας» και επέβαλε ως επίσημη υποχρεωτική θρησκεία το χριστιανισμό με τη Δευτέρα Οικουμενική Σύνοδο.

Οι ναοί γκρεμίστηκαν, οι «μάγοι», «μάντεις», ιερείς και «φιλόσοφοι» κάηκαν ζωντανοί μαζί με βιβλία τους. Οι παραβάτες τιμωρούνται με αποκεφαλισμό. Οσοι δεν δέχονται την υποχρεωτική χριστιανική θρησκεία εξορίζονται, στραγγαλίζονται ή -ο φιλόσοφος Σιμωνίδης- καίγονται ζωντανοί.

Το 380 ο Φλάβιος Θεοδόσιος απαγόρευσε -επί ποινή θανάτου- όλες τις άλλες θρησκείες πλην της χριστιανικής. Μοναχοί καίνε και γκρεμίζουν ναούς, πυρπολούν αρχαία ιερά και βιβλία, λιντσάρουν υπόπτους. Τα Ελευσίνια Μυστήρια απαγορεύτηκαν όπως και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ποτάμια αίμα κυλάνε σε όλη τη μεγάλη αυτοκρατορία. Η Σφαγή του Ιππόδρομου που ακολούθησε τέλειωσε με δεκαπέντε χιλιάδες κατακρεουργημένα σώματα.

Ο Ιουστινιανός έκλεισε την Ακαδημία των Αθηνών. Η νομοθεσία του προβλέπει να κατασπαράσσονται από θηρία, να καίγονται στην πυρά, να σταυρώνονται ή να ξεσκίζονται με σιδερόνυχα οι καταγινόμενοι την «μαντικήν» και την «ειδωλολατρίαν». Η Ιατρική απαγορεύεται ως «γνώση διαβόλου». Τα συγγράμματα καίγονται υπέρ της αφαίμαξης και των εξορκισμών. Οσοι μελετούν Μαθηματικά καταδικάζονται σε θάνατο. Και η βάπτιση είναι υποχρεωτική.

Οι ποινές είναι αποκεφαλισμός, πυρά, λιθοβολισμός, εκτύφλωση, ακρωτηριασμός και το μεταλλισθήναι - ισόβια καταναγκαστικά έργα στα μεταλλεία. Μετά το πραξικόπημα και τον αποκεφαλισμό του στρατηγού Αλέξιου Βρανά ο αυτοκράτορας Ισαάκιος Άγγελος πρόσταξε να περιαχθούν στους δρόμους της Πόλης το κεφάλι του κι ένα πόδι καρφωμένα σε παλούκια. Ο Αλέξιος Κομνηνός τον ηγέτη των Βογόμιλων τον έβρασε μέσα σε καζάνι και έστειλε ύστερα το πτώμα του στην οικογένειά του σε ένα κοφίνι.

Πολλοί από τους διώκτες των εχθρών της πίστεως αγιοποιήθηκαν. Τα ονόματα των θυμάτων του Ιερού Πολέμου -φιλόσοφοι, γιατροί, ποιητές, μαθηματικοί- χάθηκαν μέσα στα ερείπια των ναών. Ο βυζαντινός μεσαίωνας ήρθε πιο πριν από τον δυτικό. Από το 354 στους «Αποστολικούς Κανόνες» αναφέρεται:

Απόφευγε όλα τα βιβλία των Εθνικών. Τι χρειάζεσαι τις ξένες συγγραφείς, τους νόμους και τους ψευδοπροφήτες που οδηγούν τους άφρονες μακριά από την πίστη; Τι βρίσκεις να λείπει από τις εντολές του Θεού και το αναζητάς στους μύθους των Εθνικών; Αν επιθυμείς να διαβάζεις ιστορίες έχεις το βιβλίο των Βασιλειών, αν ρητορική και ποιητική έχεις τους Προφήτες, έχεις τον Ιώβ, έχεις τις Παροιμίες, όπου θα βρεις σοφία μεγαλύτερη από κάθε ποιητική και σοφιστική, γιατί αυτά είναι τα λόγια του Κυρίου, του μόνου σοφού

Η θρησκόληπτη Αγία Θεοδώρα
Η Θεοδώρα ήταν κόρη αξιωματικού από την Παφλαγονία, θρησκόληπτη όσο και η μητέρα της, η Θεοκτίστη. Ο Θεόφιλος απομάκρυνε την πεθερά του από το παλάτι και την ανάγκασε να πάει σε μοναστήρι όταν διαπίστωσε ότι κατηχούσε τις κόρες του στην εικονολατρία. Μια μέρα ο γελωτοποιός του παλατιού τον φώναξε να του δείξει κάτι. Ηταν η Θεοδώρα σκυμμένη μπροστά σε μια εικόνα να την ασπάζεται. Εξαλλος ο Θεόφιλος μπήκε στο δωμάτιό της και την άκουσε να λέει πως δεν ήταν αυτό που νόμιζε. Τη χρησιμοποιούσε ως καθρέφτη.

Με το θάνατο του Θεόφιλου η Θεοδώρα αναστήλωσε τις εικόνες. Ο πατριάρχης Γραμματικός ως εικονόφιλος μαστιγώθηκε, αναθεματίστηκε και οδηγήθηκε σε μοναστήρι.

Ειρήνη η Αθηναία
Εικονόφιλη σύζυγος του εικονομάχου αυτοκράτορα Λέοντα. Όταν εκείνος πέθανε πρόωρα, ο γιος τους ήταν μόλις δέκα χρόνων. Η Ειρήνη -επίσης αγία- αντί να του παραδώσει την εξουσία, τον τύφλωσε κι εξόρισε τους γιους του Κωνσταντίνου Ε', αφού τους έκοψε τη γλώσσα. Ο γιος της πέθανε μετά την τύφλωση. Ύστερα εξέλεξε πατριάρχη με δημοψήφισμα, αποκατέστησε τις σχέσεις με τον Πάπα και οργάνωσε οικουμενική σύνοδο στη Νίκαια με τρακόσιους πενήντα επισκόπους.

Ο Άγιος Μεθόδιος
Ο πατριάρχης Μεθόδιος αναθεμάτισε τον αυτοκράτορα Θεόφιλο αλλά η αγία -πλέον- σύζυγός του Θεοδώρα ζήτησε να εξαιρεθεί ο νεκρός σύζυγός της από το ανάθεμα καθώς είχε μετανοήσει. Ο άγιος το δέχτηκε και της έδωσε έγγραφη απαλλαγή, ένα συγχωχάρτι πριν τα ανακαλύψει η δυτική Εκκλησία. Το θεοκρατικό κράτος είχε έρθει. Η αναστήλωση των εικόνων έγινε με μια λαμπρή τελετή που γιορτάζεται ακόμα σήμερα την πρώτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Μια εκστρατεία κατά των Παυλικιανών στη Μικρά Ασία είχε εκατό χιλιάδες θύματα.

Ο εικονόφιλος Ιωάννης ο Γραμματικός δεν θα βρει ησυχία ούτε στο Μοναστήρι όπου τον εξόρισαν, στη Μονή Κλειδίου στον Βόσπορο. Κατηγορήθηκε ότι έξυσε τα μάτια του Χριστού από μια εικόνα του Χριστού στο μοναστήρι και τιμωρήθηκε από τη Θεοδώρα με διακόσιες μαστιγώσεις. Ο Συμεών ο Μάγιστρος, που τον αναφέρει ως κατασκευαστή χρωματιστών ρούχων, τον τύφλωσε κιόλας. Όταν πέθανε ο Ιωάννης, ξέθαψαν τα κόκαλα του Ιωάννη και του Κωνσταντίνου Ε', τα μαστίγωσαν στον Ιππόδρομο και τα έκαψαν. Η μνήμη του γιορτάζεται στις 14 Ιουνίου.

Ο Μέγας Φώτιος
Ο Μέγας Φώτιος θα γίνει πατριάρχης το 858 με μια απίστευτη ίντριγκα ανεβαίνοντας τα σκαλιά της ιεραρχίας μέσα σε πέντε μέρες. Στις 20 εκάρη μοναχός, στις 21 διορίστηκε αναγνώστης, στις 22 υποδιάκονος, στις 23 διάκονος και την 24η -παραμονή Χριστουγέννων και μέρα εκλογής του νέου πατριάρχη- πρεσβύτερος.
Όταν ο ευεργέτης του ο Βάρδας δολοφονήθηκε, ο Φώτιος έστειλε μια επιστολή στο δολοφόνο ανιψιό τού Μιχαήλ γεμάτη χαρά που σώθηκε από έναν άνθρωπο τόσο ταπεινό και αχάριστο. Η τιμωρία του ήταν δίκαιη. Ο νέος πατριάρχης δεν παρέλειψε να γράψει πόσο σημαντικό θεωρεί τον ίδιο.

Οι διεθνείς δολοπλοκίες του οδήγησαν στο πρώτο Σχίσμα μεταξύ των δυο Εκκλησιών Ανατολής και Δύσης όταν αναθεμάτισε τον Πάπα. Τον Σεπτέμβριο του 867 ο Μιχαήλ δολοφονήθηκε. Ο Φώτιος εξορίστηκε. Ο Ιγνάτιος επανήλθε στο θρόνο του. Ο παρακοιμώμενος Βασίλειος ο Α' -που δολοφόνησε με άλλους συνωμότες τον Βάρδα και τον Μιχαήλ, τον συναυτοκράτορα- ανέβηκε στο θρόνο ως ο πρώτος της Μακεδονικής Δυναστείας. Ο Βασίλειος επανέφερε τον Φώτιο.
Ανακηρύχθηκε άγιος της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και η μνήμη του τιμάται στις 6 Φεβρουαρίου. Ελλάς = ορθοδοξία;;;

Post A Comment:

38 comments

Ανώνυμοςείπε...

Η πληρης διαστρευλωση των γεγονοτων.Οταν γρφεις ενα κειμενο και στρεφεσαι εναντιον καποιων να δηλωνεις και που ανηκεις να ξερουμε την θρησκευτικη σου ταυτοτητα.Μην την καλυπτεις θελοντας με τη ,χολη,που ριχνεις να δημιουργεις εντυπωσεις.Αυτα που γραφεις ειναι ασυναρτησιες ενος θολωμενου μυαλου.

Ανώνυμοςείπε...

οταν τα κανουν οι αλλοι ειναι καλα? αρε ζωα! λες και δεν ξερετε για την ιερα εξεταση ! μην πει κανεις καμια αληθεια ειναι εχθρος η εποχη που ειχατε κρυψει την αληθεια τελειωσε καμια διαφορα με την σιων το ισλαμ κτλ που σφαζουν,,,

Ανώνυμοςείπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΟΛΩΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟ ΑΝΩΝΥΜΕ ΝΟ1...ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ..ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΔΕΝ ΟΦΕΛΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΝΟ2 ΝΑ ΛΕΣ ΖΩΑ ΤΟ 98 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΗΛΙΘΙΟ/// ΜΑΓΚΕΣ (ΚΑΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΕΙ ΑΥΤΑ) ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ..ΜΗΝ ΔΙΧΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΑΛΛΟ/ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ...ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ-ΔΕΞΙΟΙ...ΒΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΙ-ΑΘΕΟΙ/// ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ? ΜΥΑΛΟ ΘΕΛΕΙ????????????????????? ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΘΕΟΙ ΝΑ ΤΟΝΙΖΩ..ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ ΑΝ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΩΝΟΙ,,ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ,,ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ,,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΥΤΟ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 21 ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΔΩΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΖΗΣΑΜΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ,,ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.Η ΘΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ [ΕΡΙ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΓΝΩΜΗ ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Η ΕΤΣΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΠΕΡΝΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,,,ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ,,ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΦΑΝΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΝΩΣΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΜΕ.

Ανώνυμοςείπε...

ο ανωνύμως 2 φιλε δεν ξερω τι λες εκείνο που ξερω ειναι οτι οι ελληνες είχαν πολλούς θεούς και φυσικά δεν προσκυνούσαν όλη μερα να τους σώσει ο Γιαχβέ για τον ίδιο θεο κόβουν κεφάλια αλλα ζωααααα δεν ξέρουν οτι οι χριστιανοι έχουν τον ίδιο θεό !!που ειναι εβραϊκός θεος! και ναι το 98 τον ελληνων έχουν γίνει μαμουχαλοι! έχετε καταλάβει οτι ο χριστιανισμος επιβλήθηκε στην Ελλαδα? οτι κανουν οι τσιχαντιστες τωρα τα έκανα οι χριστιανοί και χειρότερα και σε μεγαλη έκταση για πολλά χρονιά, ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΜΕ ΠΟΣΟ ΘΡΑΣΟΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΨΑΛΜΩΔΙΕΣ.!!! ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ? ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΔΟΥΛΟΥΣ ΣΤΟ ΛΕΝΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΕΤΣΙ Η ΧΩΡΑ ! εχω διαβασει και αλλα περί θρησκείας το συμπέρασμα το ιδιο .... υποδούλωση και χειραγώγηση μυαλού δέστε τι γίνεται με το ισλάμ. όσο για τους αριστερούς? αλλα πρόβατα η μάλλον κάποιοι οπως και ο παπάς ξέρει οτι αυτά ειναι παραμυθία της χαλημας ! και άσε την επανάσταση γιατι δεν τα ξέρεις καλά!

Ανώνυμοςείπε...

ΟΤΑΝ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ? ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΜΑΣ ΕΣΦΑΞΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ? ΜΑΘΕ 5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΤΕΚΕΣΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ AYTA ΠΟΥ ΕΧEI ΚΑΝΕΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑ Ο ΜΠΕΞΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ.ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ ΠΕΡΑ,ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΗΤΑΝ,ΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ,ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ? ΑΡΑ ΤΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ ΕΤΣΙ Η ΧΩΡΑ!!ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΧΩΡΑ ΛΕΜΕ,ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ,ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ(ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΜΑΝΙΑΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ Γ...,Ε ΜΑΛΛΟΝ).ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΑ ΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΛΟΛΟΤΡΩΝΗ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΡΗ ΚΑΙ ΕΚΛΑΙΓΑ,ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΗΤΑΝ ΠΙΣΤΑ.ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΕΥΛΟΓΗΣΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ,ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΑ ΛΕΝΕ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙΣ? ΕΣΥ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ 21 ΠΕΣΜΟΥ ΝΑ ΜΑΘΩ ΚΙΕΓΩ.ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,,ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΠΑΤΡΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ...ΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΗΤΑΝ ΑΘΕΑ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙΣ?ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕ ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ,,,ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ>>??ΤΩΡΑ ΑΝΟΙΓΩ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑΧΒΕ ΕΔΩ ΓΙΑΧΒΕ ΕΚΕΙ ΓΙΑΧΒΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ,,ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΑΡΘΡΑ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΑΠΟ ΝΤΕΜΕΚ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΦΤΑΙΕΙ ΛΕΕΙ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΒΑΤΑ.ΑΛΛΑ ΑΝ ΡΩΤΗΣΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΝΕ ΝΑ ΜΕ ΠΟΥΝ 2 ΣΕΙΡΕΣ ΑΠΟ ΠΛΑΤΩΝΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΘΑ ΜΕ ΚΟΙΤΑΝ ΣΑΝ ΝΤΟΥΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙΣ?ΠΑΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΜΑΣ ΕΣΦΑΞΑΝ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!! ΟΛΥΣ ΟΜΩΣ.ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ.ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ(ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ)ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡΩΝ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ ΤΙΣ ΞΕΡΕΙΣ ΟΛΕΣ ΠΑΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΘΕΟΔΩΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΡΚΑΔΙΟΥΣ ΚΤΛ.ΟΜΩΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ,ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΕΙ,ΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΙ ΕΝΝΟΩ.ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΤΣΑΡΚΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ,ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΜΕΝΑ ΟΤΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΕΜΑΣ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΠΙΣΤΕΥΥΕΙΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΦΙΛΕ.ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ Η ΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ.ΟΠΩΣ ΤΟ 67 ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΧΑΣΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ.

Ανώνυμοςείπε...

περα απο αγιους που οι ανθρωποι οντως ανακυρησσουν,το θεμα ειναι το νοημα της θρησκειας...αγαπατε αλληλους...τιποτα πιο ομορφο κ απλο...τωρα αν παλι οι ανθρωποι τα εκαναν σκατα σε ολα τα επιπεδα,ειτε μιλαμε για παπαδαριο ειτε για αρχοντες,που κοιταξαν το συμφερον τους,η θρησκεια δεν φταιει σε τιποτα...

Ανώνυμοςείπε...

Και η γνωση σου προερχεται απο που, απο κρατικα βιβλια "παιδειας"? Ποια απομνημονευματα τωρα εχεις διαβασει τωρα σοβαρα? Αυτα που σου τυπωσανε? ορθοδοξια φιλε = αλλο ενα δογμα του χριστιανισμου, καιρος να ξυπνησετε ποια. Ιδια λερα, ιδια βιβλια, αποφθευγματα, κεφαλαια, ιδιος εβραιος θεουλης... Ο Κολοκοτρωνης φιλαρακι ΔΕΝ ηταν χριστιανοζωο.. Η επανασταση του 1821 ειναι αφορισμενη.. "Φωτια κ τσεκουρι στους προσκηνημενους" ελεγε ο Ελληνας.. Οτι θελετε λετε ο καθενας, το διαιρει και βασιλευε κ οι λοιποι προγμαμματισμοι των θρησκειων σαν εχουν κανει ανικανους να μπορειτε να σκεφτητε καν... Προβατισμος σε ολο του το μεγαλειο... Ακους εκει ο Κολοκοτρωνης χριστιανοζωο.......

Ανώνυμοςείπε...

ΡΕ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΕΣ ΟΛΟΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!!!ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ & ΝΑ ΒΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!!!ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ Κ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΟ ΒΡΩΜΟΚΟΡΑΝΙ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΠΩς ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΝ ΤΟΥς ΓΥΡΩ ΣΑΝ ΜΥΑΣΜΑ!!!!Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ!!!ΖΩΑ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ!

Ανώνυμοςείπε...

Ε ΝΑΙ...ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΦΑΝ....ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ, ΝΑ ΣΦΑΞΕΙ ΚΤΛ.? ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ..ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ....ΞΥΠΝΑΤΕ.....Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑ....ΤΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.? ΖΩΑΑΑ

Ανώνυμοςείπε...

Απ'ότι φαίνεται, δεν έχεις διαβάσει την Βίβλο γι' αυτό λες ότι δεν αναφέρει πουθενά για σκοτωμούς και βιασμούς.

Psychopathisείπε...

Πλήρης διαστρέβλωση των γεγονότων σε σημείο που είναι καλύτερα να γελάσουμε παρά να ασχοληθούμε να σε καταρρίψουμε. Αντί αυτού, μια φιλική προτροπή. Άνοιξε και κανένα βιβλίο και άσε εκείνα τα παλαβά των νεοδωδεκαθεϊστών. Η Ορθοδοξία έχει εκατομμύρια αγίων που έδωκαν τη ζωή τους για το Όνομα του Ιησού Χριστού. Μόνο και μόνο αυτοί οι μάρτυρες, είναι τρανή απόδειξη της αληθείας. Κανένας δεν υπόκειται σε τέτοια βασανιστήρια για το όνομα ενός ψεύτικου Θεού. Πόσοι δεν αφήσαν τιμές και μεγαλεία και ερρίφθησαν στις φυλακές στα βασανιστήρια και εν τέλει στον θάνατο αρνούμενοι να θυσιάσουν στα είδωλα; Ανόητοι μόνο δεν διακρίνουν κάτι το περίεργο σε αυτή την υπόθεση. Μόνο ολιγόμυαλοι και σκληροκέφαλοι αντιπαρέρχονται εκατομμύρια θυσιών. Όλοι τρελοί ήταν; Διαβάστε τον βίο του Αγίου Γεωργίου και τόσων άλλων εκείνων των εποχών και αφήστε αυτούς εδώ και τις σαχλαμάρες τους

Ανώνυμοςείπε...

εσυ να δω ποτε θα καταλαβεις οτι δεν εχει καμια διαφορα με το ισλαμ! κατεστρεψαν τον κοσμο

Κώσταςείπε...

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η Χριστιανική Θρησκεία κατέστρεψε τον Ελληνισμό και προξένησε μεγάλες καταστροφές στα μνημεία του.

Επίσης δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρξαν πολλα θύματα, ή μάρτυρες αν θέλετε, τα οποία εθανατώθησαν από τους ισχυρούς, είτε διά να μην διαδοθή ο Χριστιανισμός, είτε διά να διαδοθή.

Με το να αμφισβητούμε τα ιστορικά γεγονότα, δεν επιτυγχάνουμε τίποτα.

Θηριωδίες έγιναν και διά τους δύο λόγους.

Αυτό όμως δεν πρέπει να σχετίζεται με τις φιλοσοφικές θέσεις των δύο πλευρών ( Εθνικιστές, Χριστιανοί ), αλλά με τα θηριώδη ένστικτα των ανθρώπων (γιά μην πω "ανθρωποειδών").

Οι φιλοσοφικές θέσεις των Ελληνιστών Εθνικιστών δεν διέφεραν από αυτές του Χριστιανισμού. άλλωστε ο Χριστιανισμός έλαβε τις βάσεις του από την Ελληνικήν Φιλοσοφίαν.
Δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα, αν δεν υπήρχαν τα συμφέροντα των ανθρώπων, η εξυπηρέτησις των οποίων οδήγησε εις τις σφαγές και κατά συνέπειαν εις τις αγιοποιήσεις, χωρίς να αμφιβάλλουμε ότι πολλές από αυτές ήταν σκόπιμες, αφού αγιοποιήθησαν κάποιοι εγκληματίες.

Δυστυχώς ή ευτυχώς η Ιστορία είναι Ιστορία και ως τοιαύτη δεν ξαναγράφεται, ούτε γυρίζει πίσω.

Η Ιστορία όμως σήμερα δεν είναι επιτρεπτόν να διχάζη, αλλά μόνον να διδάσκη.

Ότι και αν συνέβη,και όπως είπαμε συνέβησαν πολλά, σήμερα η Χρισταινική Θρησκεία αποτελεί έναν εκ των βασικοτέρων πυλώνων τους Έθνους των Ελλήνων και αυτό απεδείχθη κατά τους μαύρους χρόνους της δουλείας.

Συνεπώς, όποια και είναι η ιστορική άποψις ενός εκάστου, διά τον ρόλον που επαιξε η έλευσις του Χριστιανισμού εις την μετελληνιστικήν πορείαν του Ελληνισμού, νομίζω ότι δεν είναι πρέπον, να χωριζόμεθα εις "στρατόπεδα" και να πολεμούμε ή να υπερασπιζόμεθα την Χριστιανικήν Θρησκείαν.

Σήμερα όπως ακριβώς και επί Τουρκοκρατίας, ως Έθνος, έχομεν μεγάλην ανάγκην την Χρισταινικήν Θρησκείαν, η οποία και πάλι καλείται να λειτουργήση ως συνδετικός κρίκος όλων των Ελλήνων.-

Ανώνυμοςείπε...

Λυπάμαι τον κακομοίρη που έγραψε το άρθρο γιατί εκτός από ανιστόριτος βρίσκεται και σε μεγάλη πλάνη και δεν το ξέρει. Μακάρι να βρεθεί κάποιος να τον ξυπνήσει και να του πει την αλήθεια και όχι τις μαλακίες που του σερβίρουν η σέχτα των παγανιστών. Χριστός Ανέστη σας αρέσει δεν σας αρέσει!

Ανώνυμοςείπε...

Μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι κληρονομησουσι την βασιλεια των ουρανων.
Διαβαστε περαν του ενος βιβλιου πρωτα ,και θα βρειτε την αληθεια.Ερευνατε.

Ανώνυμοςείπε...

οι Κολοκωτροναιοι ηταν αφορισμενοι απο την εκκλησια και ο Θεοδωρος λεει ξεκαθαρα στα απομνειμονευματα του οτι στα Επτανησα εμαθε πως υπαρχουν κιαλλα βιβλια εκτος απο το ψαλτηρι και την οχταηχο. τους προδωσαν οι παπαδες και οι καλογεροι. μαλλον δεν τα διαβασες ολα φιλε. τελος, αν θελετε να μην διχαζονται οι Ελληνες, αναγνωριστε την πλανη και την πλυση εγγεφαλου που εχετε υποστει απο την εβραιογεννημενοι χριστιανικη δογματικη πιστη, ανοιξτε και κανενα βιβλιο και παραδεχθειτε την ιστορικη αληθεια. στον γεωγραφικο χωρο που ονομαζουμε Ελλαδα υπηρχε θρησκεια πολυ πριν τον χριστιανισμο και αυτη ειναι η Εθνικη Ελληνικη θρησκεια. αν θελετε να λεγεστε Ελληνες, ατη ειναι η πορεια, αλλιως εισαστε ελληνοφωνοι ρωμιοι, υπαιτιοι της κακομοιριας και της μιζεριας του συγχρονου Ελληνικου κρατους με την εβραιογεννη παθογενεια και την αποχη απο την λογικη που σας διακατεχει.

Ανώνυμοςείπε...

kanenas ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΗ ΠΗΓΕΣ? Η ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ Κ Ο ΒΙΣΟΔΟΜΙΣΜΟΣ ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΣΚΕΜΕΝΕΣ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ Κ ΣΤΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜΑΘΕΙΑΣ Κ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑΣ ΦΑΝΑΤΗΣΜΕΝΩΝ ΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ Κ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΕΝΩΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΩΝ. ΠΟΙΟ 98 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΡΕ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΑ?Που θα γινεισ φτηνε προπαγανδηστη του νεοπαγανισμου κ τιμητης της αξιας τωρα κ ολου του ελληνικου λαου.ποιος ειναι ι σκοταδιστης-ες παραδειγμα διαβασε φωτακο κ απειρα αλλα απομνημονευματα κ ελα τοτε να μας πεις.ηταν οι αγιοι οι αρχαιοι προγονη που ο σωκρατης ασ πουμε εδιδασκε μια ειτερα πως θα ποιανει εραστες? η ο μεγασ αριστοτελης οτι η δουλοι οχι αυτοι που πληρονονται δεν εχουνε ψυχη?η πολιτια του πλατωνος να τις ξυσεις τις πληγες?ολους τουσ φιλοσοφους δεν τους κατεδικασαν τοτε οι ελληνεσ αυτοι κ τους εξορισαν.κ οι ανθρωποθυσιες απο τους ελληνες ξεχαστηκανε αυτες?

Ανώνυμοςείπε...

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΓΙΟΙ= ΚΟΝΣΙΤΕΣ ΜΕ ΜΑΥΡΑ

Ανώνυμοςείπε...

Στα μούτρα σου ανώμαλε ανόητε ανώνυμε (3 Αυγούστου 2015 - 2:49 μ.μ.).
Εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια.

1) Λοιπόν όντως έκανε και κάποια λάθη ο Μέγας Κωνσταντίνος, αλλά νομίζοντας και από συκοφαντίες της γυναίκας του (η οποία αυτή η συγκεκριμένη δεν ήταν δικός της γιός) εναντίον του υιού του ότι και καλά την βίασε, ο Μέγας Κωνσταντίνος ξεγελάστηκε και την πίστεψε και διέταξε την τιμωρία του με θάνατο. Όμως ξεσκεπάστηκε η βρώμικη συκοφαντία της γυναίκας του και έτσι καταδικάστηκε αυτή σε θάνατο, και ο ίδιος έπεσε σε κατάθλιψη. Ακόμα στους πολέμους υπερασπίστηκε το βασίλειο και τον λαό του, που θα τους εξολόθρευαν οι εχθροί του και οι αντιπαλοί του. Όπως θα έκανε ένας σωστός βασιλειάς και πρωθυπουργός υπερασπιζόμενος την πατρίδα και τον κόσμο.
Ακόμα ο Μέγας Κωνσταντίνος δέν ήταν ακόμα Χριστιανός, αλλά ένα χρόνο πρίν πεθάνει βαπτίστηκε Χριστιανός και εδώ και χρόνια είχε μετανοήσει γιά όλες τις πράξεις του.
ΑΓΙΟΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥ (ΟΣΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ) ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΕΧΗ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΌ ΤΟΥ.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ.

Ανώνυμοςείπε...

2) Ο Μέγας Θεοδόσιος μπορεί να έκανε τα εγκλήματα αυτά αλλά τιμωρήθηκε και μετανόησε από τον Άγιο Αμβρόσιο επίσκοπο Μεδιολάνων.
Το 390 μ.Χ. κατά διαταγή του ηγούμενου των Ιλλύριων στρατιωτών του Βουθέρικου συλλήφθηκε ηνίοχος του Ιπποδρόμου λόγω κακοήθειας. Επειδή ο όχλος απαιτούσε την αποφυλάκισή του και ο Βουθέρικος αρνούνταν, ο λαός στασίασε και σκότωσαν αυτόν και τους αξιωματούχους του. Ο Θεοδόσιος μόλις πληροφορήθηκε το περιστατικό οργίστηκε τόσο πολύ ώστε διοργάνωσε αγώνες στον Ιππόδρομο με στόχο την εξολόθρευση του παρευρισκόμενου πλήθους. Κατά την σφαγή σκοτώθηκαν 7000 ή κατά άλλους 15000 πολίτες.
Ο Αμβρόσιος ταράχθηκε τόσο από την συμπεριφορά του Θεοδόσιου ώστε κατέφυγε εις την εξοχή και δεν επιθυμούσε να τον δει. Εκεί του έγραψε μια επιστολή ελέγχοντας αυτόν και του συνιστούσε βαθιά μετάνοια, άνευ της οποίας δεν θα τον άφηνε να μεταλάβει τα άχραντα μυστήρια. Ο Θεοδόσιος δεν έδωσε σημασία εις την επιστολή και μετά από λίγες ημέρες εμφανίσθηκε εις τον ναό. Κατά την διήγηση του Θεοδώρητου ο Αμβρόσιος εμφανίσθηκε εις τα πρόθυρα και εμπόδισε την είσοδο στον αυτοκράτορα. Ο αυτοκράτορας με τις συστάσεις του Αμβρόσιου υπέβαλε εαυτόν εις οκτάμηνο μετάνοια καθ’ όλο το διάστημα της οποίας «βασιλικώ κόσμω ουκ εχρήσαντος» Τότε υπό υπόδειξη του Αμβρόσιου ο αυτοκράτορας εφάρμοσε νόμο ο οποίος απαγόρευε την εκτέλεση της θανατικής καταδίκης άνευ παρέλευσης χρονικού διαστήματος ενός μηνός ώστε να υπάρχει χρόνος για πιο σωστές αποφάσεις. Τέλος όταν ο Θεοδόσιος τα Χριστούγεννα μετανόησε πέφτοντας στα γόνατα, απεττίλοντας τις τρίχες του και κλαίγοντας, του επετράπη από τον Αμβρόσιο να συμμετάσχει των αχράντων μυστηρίων. Το επιτίμιο αυτό προς τον αυτοκράτορα μας το αναφέρει ο Παυλίνος (γραμματέα ςτου αγίου), στο Βίος Αμβροσίου, 7.
Κατά τον Θεοδώρητο σε άλλο περιστατικό ο Αμβρόσιος δεν άφησε τον Θεοδόσιο να εισέλθει εις το ιερό με το ιερατείο αλλά του όρισε θέση ανάλογη με τον λοιπό λαό φρονώντας ότι «αλουργίς βασιλέας ουχ ιερά ποιεί».

Ανώνυμοςείπε...

3) Η Ειρήνη η Αθηναία δεν έχει καθόλου ανακυρηχθεί αγία απο την Εκκλησία όπως ψευδώς λέγεις.
Έχω το βιβλίο ΠΑΝΑΓΙΟΝ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΑΓΙΩΝ και δεν αναφέρει πουθενά γιά αυτούς ως αγίους όπως ψευδώς λέγεις.
4) Πάλι ψέματα και λάθος λές. Ο Ιουστινιανός δεν έχει ανακυρηχθεί ποτέ άγιος απο την Εκκλησία και η Θεοδώρα έχει ανακύρηχθεί αγία αλλά ουδέποτε είχε σχέσεις με αυτά που έκανε ο αυτοκράτορας.
5) Αποδεδειγμένα ουδέποτε ο άγιος Κύριλλος δεν είχε καμία οποιαδήποτε συνενοχή και συναυτουργία στην δολοφονια της Υπατίας.
Αυτά είναι συκοφαντίες των δωδεκαθεϊστών και δικιές σου, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΕΡΙ ΤΟΥΤΟΥ.
Και μία επίσης από τις αποδείξεις είναι ότι η Υπατία ήταν κοντά στον Χριστιανισμό και ήθελε να γίνει Χριστιανή, όπως μαρτυρείται.
Η Υπατία είχε πολλούς χριστιανούς μαθητές όπως και ο στενός μαθητής της ο αρχιερέας επίσκοπος Συνέσιος και που ποτέ τους, ούτε ένας δεν άλλαξαν θρησκεία εξαιτίας της και ούτε ποτέ της, δεν τους επιρρέασε, δειχνοντας επίσης ετσι ότι ήταν και θετικά προσκείμενη προς τον Χριστιανισμό.
6) Μαλιστα! Μας λες ότι ο Νικηφόρος Φωκας ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ που προστατευσε και υπερασπισε την ΕΛΛΑΔΑ απο τους ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ που παρανομως και απανθρώπως την είχαν κατακτήσει και κυριεύσει σκοτώνοντας πολλές χιλιάδες Έλληνες και ξανά κατάφερε ο Νικηφόρος Φωκάς να κατακτήσει τα Ελληνικά εδάφη που είχαν καταστρέψει και καταλάβει οι μουσουλμάνοι.
Τελικά τι είσαι;; μουσουλμάνος ταλιμπάν και διαμαρτύρεσαι;;! Μάλλον!

Ανώνυμοςείπε...

7) Αφού είσαι ανόητος και δεν ξέρεις τι λες και τι γράφεις!
Δεν είναι ο "άγιος Πορφύριος και άγιος Μεθόδιος", αλλά ο "άγιος Κύριλλος και άγιος Μεθόδιος" οι Έλληνες φωτιστές των Σλάβων. Και πρώτον αποδεδειγμένα ουδέποτε αυτά που συκοφαντείς ποτέ τους δεν έκαναν. Δεύτερον όλοι οι απογονοι των Σλάβων δηλαδή όλοι οι Ρώσοι, Βούλγαροι, Ρουμάνοι κτλ. τους έχουν ως φωστήρες και τους ευχαριστούν για την μεγάλη προσφορά τους στα έθνη τους. Γιατί τότε οι σλάβοι ήταν βάρβαρος λαός που δεν είχε ποτέ ούτε κάν δικό τους αλφαβητο και γραφή! Και ο άγιος Κύριλλος και Μεθόδιος οι Έλληνες τους δημιουργησαν και δικό τους αλφάβητο και δικιά τους γραφή και τους έκαναν και ιεραποστολή κτλ. και όλοι αυτοί οι λαοί ευγνωμονούν τους αγίους αυτούς γιά την μεγάλη προσφορα στα έθνη εκείνα.
8) Άλλη ανοησία! Πρώτον, στην Ορθόδοξη Εκκλησία δεν υπάρχει "αγιοποίηση", αλλά αγιοκατάταξη. Εφόσον δεν ξέρεις και δεν γνωρίζεις, τί γράφεις και κάνεις δήθεν τον ειδήμονα;;!
Δεύτερον, ποτέ η "αγιοποίηση" δεν είχε τοπικό χαρακτήρα οπως γράφεις! Μπορεί κάποιοι να λέγανε οτι ορισμένοι να είναι άγιοι ή όχι, αλλά ποτέ η Εκκλησία ή οι εκκλησίες γενικώς δεν τους ονομάζανε αγίους χωρίς την επίσημη αγιοκαταταξη απο την επίσημη Εκκλησία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ανώνυμοςείπε...

9) Η αγιοκαταταξη του Τσάρου Νικολάου Β΄ που ακριβως υπάρχει πρόβλημμα;;! Εάν όντως υπήρχε πρόβλημα σίγουρα δεν θα δίσταζες να την αναφέρεις, αλλά δεν υπάρχει και γι αυτό μιλάς μόνο αόριστα αφήνοντας μόνο αναποδεικτα υπονοούμενα. Ήταν όντως μεγάλο το μαρτύριο που πέρασε αυτός και όλη η οικογενειά του. Εάν διάβαζες το βίο τους που ήταν δοσμένοι σε αγαθοεργίες και ελεημοσύνες προς τον Ρώσικο λαό κ.α. καθώς και το απάνθρωπο μαρτύριο τους θα το αναγνώριζες.
10) Η αγιοκαταταξη του αγίου Νεκταρίου δεν γνωρίζουμε πραγματικά αν όντως προκάλεσε "σχόλια κι αντιδράσεις" όπως γράφεις αναποδεικτά, αλλά και πάλι λογικό θα ήταν εφόσον κατέρρευσαν αποδεδειγμένα οι συκοφαντίες που είχαν κάνει εις βάρος του, και όλες οι μαρτυρίες πολλών χιλιάδων ανθρώπων που έζησαν και βίωσαν πολλά θαυμαστά και θαυμάσια θαύματα του αγίου Νεκταρίου. Και που έχουν καταγραφεί και σε εκατοντάδες βιβλία με στοιχεία και ονοματεπώνυμα εάν θέλει οποιοσδήποτε να ψάξει και να επιβεβαιωθεί.
11) Εισαι και λίγο άτυχος, γιατί για τα γεγονότα με τον αγιασμένο Εφραίμ στην Νέα Μάκρη τα γνωρίζω απο κοντά και με "πρώτο χέρι" και δεν είναι καθόλου έτσι όπως τα λες και θα στο ΑΠΟΔΕΙΞΩ !
Πρώτον, την πάτησες διότι ο Εφραίμ στην Νέα Μάκρη δεν έχει γίνει η αγιοκαταταξη καθόλου οπως τα λες, ενω πράγματι είναι άξιος για την αγιοκαταταξη καθως και με τα χιλιάδες θαυματα που έχει κανει σε όλη την Ελλάδα ! Σε αυτό ευθύνεται και ο καθηρημενος πρώην αττικής, που είχε ανοιξει ΠΟΛΕΜΟ με το μοναστηρι αλλά και με την ηγουμένη!
Δεύτερον όλα τα χρήματα από το "παγκαρι" που λες, δεν έπερναν καθόλου χρήματα οι μοναχες και τα επερνε όλα ο καθηρημενος πρωην μητροπολίτης, και για δικό του σκοπο και για να εξαφανίσει με αυτό τον τρόπο (αν μπορούσε!) το μοναστήρι και τις μοναχές.
Τρίτον. Όντως με όραμα βρήκαν τα οστά και αυτό το μαρτυρούν και τα χιλιάδες θαύματα που γίνονται στο μοναστήρι αυτό αλλά και σε όλη την Ελλάδα και επειδή έχω προσωπική μαρτυρία απο ανθρώπους που μου ομολόγησαν για την αγιοτητα της ηγουμενης Μακρίνας, μιας και δεν την γνωρίζεις, ούτε ονομαστικως αλλά θες να αναφερεις δήθεν συκοφαντίες, μου ομολόγησαν και ιδιως μια μητερα και τα παιδιά της ότι ειχε προφητεύσει σε αυτούς τι ακριβως θα γίνουν στην ζωή τους τα παιδιά και η ίδια και μετά από χρόνια επαληθευτηκε ακριβως!
12) Πράγματι! Οι πραγματικοί άγιοι δεν παρηστάνουν τους άγιους, αλλά είναι άγιοι ! Δηλαδή, αν δείς και απο τους βιους των αγίων, οι άγιοι της Εκκλησίας ΟΥΔΕΠΟΤΕ δεν επεδίωξαν την αγιοκατάταξή, που θέλει και πάρα πολλά χρόνια να επιτευχθεί μετά το θανατό τους. Αλλά από τις πολλές χιλιάδες ομολογίες και μαρτυρίες εκ του λαού και με πολλά θαύματα εκ του αγίου, τότε όχι ένας αλλά όλη η ιερά σύνοδος του Πατριαρχείου ερευνά ενδελεχώς, συζητάει και καταλήγει ομοφώνως στην αγιοκατάταξη επισήμως του αγίου στις καλένδες και στα διπτυχα της Εκκλησίας μας.

Ανώνυμοςείπε...

Όλα τα βιβλία διαβάζουμε και έχουμε βρεί την αλήθεια.
Και το ένα βιβλίο το διαβάζουν μόνο οι προτεστάντες και πέρα απο τις αρρωστημένες συκοφαντίες και τις ψευτιές δεν έχετε να αποδείξετε τίποτα.

Σταματα της παπαριες φιλε η ορθοδοξια ειναι διαφορετικό δογμα απ τα υπόλοιπα, αυτο αν μη τι άλλο ακούγεται χαζο. Σαν να λεμε το πασοκ διαφερει απ τη νδ. Ως ποτε θα ζείτε με ψευδαισθησεις για τον αορατο θεο που ειναι εβραικο μυθευμα. Δεν μας εξηγήσες πως οι Ρωμαίοι εσφαξαν τους Ελληνες. Ναι ε εχεις δικιο το 98% εχει μαυρα μεσάνυχτα απο ιστορια και δοξαζει τους επικυριαρχους. Αυτο σε απλα ΕΛΛΗΝΙΚΑ μεταφράζεται σε ΠΑΡΑΝΟΙΑ!

Ανώνυμοςείπε...

αγαπατε αλληλους. για ολους τους αλλους φωτια και τσεκουρι! για ανοιξε κανενα βιβλιο να διαβαζεις ολοκληρο το αγαπατε αλληλους.!!!!!!!!!!!

Ανώνυμοςείπε...

Οσον αφορα τον αγιο Κωνσταντινο.
Η Ορθοδοξία σε αντίθεση με τον παπισμό, το λέγω γι' αυτούς που δεν το ξέρουν, δεν αγιοποιεί κανέναν. Αγιοποίηση, παρακαλώ να ξεχαστεί ο όρος. Είναι βλασφημία. Δεν υπάρχει αγιο-ποίηση στην Ορθόδοξη, στους αγίου Πατέρες. Στην Ορθόδοξη Εκκλησία τι υπάρχει: αναγνώριση της αγιότητος. Ο Θεός με έκτατες επεμβάσεις, με λείψανα που ευωδιάζουν, που θαυματουργούν, με τα λείψανα και με τις θεοσημείες αυτές αποδεικνύει την επέμβασή του στη συγκεκριμένη περίπτωση. Τότε τιμάμε τον υπό του Θεού διατηρηθέντα και αναγνωρισθέντα άγιο.
Και φυσικα μην ξεχνας οτι συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος χρηματοδότησε, ως αρχηγός του κράτους, δύο ειδωλολατρικούς και δύο χριστιανικούς ναούς. Δηλαδή προσπαθούσε να τηρήσει ισορροπία και να εξασφαλίσει την ισότητα των πολιτών. Ένα σημαντικό ακόμη λάθος των αρνητών του Κων/νου είναι το θρυλούμενο πως εκείνος ανακήρυξε το Χριστιανισμό επίσημη θρησκεία του κράτους.
Όμως, αυτό έγινε στις 28 Φεβρουαρίου του 380 από τον Θεοδόσιο τον Α’. Ο Κωνσταντίνος εξησφάλισε απλώς ελευθερία σε κάθε θρήσκευμα, οπότε και οι Χριστιανοί απέκτησαν το δικαίωμα της ελεύθερης Λατρείας. Η λίγο πριν το θάνατό του βάπτιση και η ευμενής αντιμετώπιση της Εκκλησίας δεν υποκρύπτει κανέναν καιροσκοπισμό. Γιατί κανείς πολιτικός δεν στηρίζεται ποτέ στη μειοψηφία αλλά στην πλειοψηφία. Όμως, την εποχή που ο Μέγας Κωνσταντίνος έδειχνε το ενδιαφέρον του για τον Χριστιανισμό, οι πιστοί αποτελούσαν μια μειοψηφία της τάξης του 10% στην αχανή Αυτοκρατορία

Ανώνυμοςείπε...

Λάθος όνομα χρησιμοποιείς. Οι αιτοί πετάνε ψηλά στους αιθέρες όχι στα καταγώγια και στη σαπίλα. Γιατί σε αυτήν την δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα σπέρνεις την διχόνια και το μίσος; Κινδυνεύει η πατρίδα από την θρησκεία; ΟΧΙ! Το αντίθετο. Χτυπάνε από παντού την θρησκεία διότι αυτή ήταν ανέκαθεν ο φύλακας άγγελός της. Η ψυχή της. όΤαν χαθεί αυτή θα χαθεί και το έθνος. Άρα είσαι και συ ένας ύπουλος εχθρός που έχει βάλει η ΝΤΠ για την διάλυση της Ελλάδος. Η ιερά εξέταση δεν έχει καμμία σχέση με την Ορθοδοξία. Ηταν των καθολικών. Οι Καθολικοί δεν έχουν καμμία σχέση με την Ορθοδοξία. Η Ορθοδοξία είναι η συνέχεια της πανάρχαιας θρησκείας των Ελλήνων και περιέχει όλη την φιλοσοφία της. Διότι την έφτιαξαν ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΠΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΙΤΑΞΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΠΗΡΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΒΑΛΑΝ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΒΗΞΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΛΕΩΦΟΡΟ. ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΑΝ. ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ. Και νάσαι σίγουρος ότι και οι Ολύμπιοι ήταν μαζί τους. Διότι αν θυμάσαι για να μιλήσουμε την γλώσσα την δική σου ΕΦΥΓΑΝ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ. (ΟΥΚΕΤΙ ΦΟΙΒΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΒΗΝ ΟΥ ΜΑΝΤΙΔΑ ΔΑΦΝΗΝ ΟΥ ΠΑΓΑΝ ΛΑΛΕΟΥΣΑΝ. ΑΠΕΣΒΕΤΟ ΚΑΙ ΛΑΛΟΝ ΥΔΩΡ) Την απάντηση αυτή έδωσε ο Απόλλωνας μέσω της Πυθίας. Δεν το θυμάσαι; Τώρα εσύ αν δεν το νιώθεις και δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό να πας να κοιταχτείς γιατί είσαι άρρωστος. Ή μάλλον χαμένος στο απέραντο κενό των ψεύτικων ιδεών σας. Ο Απόλλωνας έδωσε την θέση του στον Ιησού Χριστό ο οποίος σήκωσε στις πλάτες του όλη την ανθρωπότητα. Είναι μαζί μας διά μέσου των αγίων Του. Δεν υπάρχει άγιος στην Ορθοδοξία που να κατέχει χρήματα ή περιουσία και όσοι είχαν τα δώρησαν στους φτωχούς. Αφήστε πια τους αρχαίους ήσυχους και κοιτάξτε τι θα κάνουμε τώρα.

Ανώνυμοςείπε...

Δεν μπορειτε να λετε φωνιαδες τους προστατες των Ελληνων! Ολοι οι Χριστιανοι ηρθαν στη γη για να κριθουν απο της πραξεις και την αγαπη τους προς των Χριστο μας, Οσοι εχουν πιστη μεσα τους και δεν ακουν καμια δυλιτιριασμενη γλωσσα που θελει να βαλει λογια ψευτικα στο νου, μονο αυτη θα ειναι κοντα στο Χριστο μας βοηθατε για να σας βοηθεισουν αγαπατε για να αγαπηθειτε, το ψεμα και η βλασφημια ειναι ο δρομος που οδηγη στο στην κωλαση εκει που δεν φωτιζετε η ψυχη του πνευματος μας, εμεις ακολουθαμε μονο το φως με την ψυχη μας το οποιο οδηγη στο δρομο του Χριστου μας....Καλη Σαρακωστη να εχομεν...αμην

Ανώνυμοςείπε...

Καλησπέρα. Γνωρίζει κάποιος αν κάνει κανένα μαγαζί delivery pop corn? Χρειάζομαι 2 σακούλες.ΑΓΆΠΗ ΜΌΝΟ! Αυτό σας δίδαξε η θρησκεία σας, μέχρι εκεί φτάνει το μικρό μυαλό σας. Τα σέβη μου

Ανώνυμοςείπε...

Πνευματικη λοβοτομή και αρρωστια.

Βρε κακομηρη πιστευεις ότι ολοι αυτοι πιστευουν από κατηχιση η επιβολή?

Βασικη αρχη της ορθοδοξιας είναι να ασπαστης οι ορθοδοξοι δεν κανουν κατηχιση γιατι δεν εχει νοημα.

Την χαρη του αγιου πνεύματος δεν μπορεις να την βιωσης χωρις αγαπη μεσα σου και ομολογια πιστεως, η θρησκεια μας είναι ολοζωντανη και αλλοι από χαζομαρα και αλλοι δολια θελουν τους Ελληνες μακρια αποα αυτην για να είναι διαχειρησιμοι.

Ανώνυμοςείπε...

Ευλόγησε τα όπλα λέει ο άλλος χαχαχαχαχαχαχαχα. Τι ευλόγησε ρε καμένε????? Ευλόγησε το όπλο μου να σκοτώσω???? Το ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ είναι εντολή κατά παραγγελία? Καμένοι από χέρι. Και δεν μου λέτε ρε αλάνια? Γιατί με βαπτίζουν 6 μηνών? Με ρωτάνε? Αυτό δεν είναι βάπτιση δια τις βίας? Καμένοι Ε! καμένοι

Ανώνυμοςείπε...

ενα φανταστικό άρθρο που για να αποδείξεις πόσες αστειότητες γράφει πρέπει να γράφεις ενα χρόνο..... ό άλλος ρωτά γιατί τον βαφτισανε εξη μηνων..... όταν σου εκαναν εμβόλια σε ρώτησαν; θεώρησαν ότι σου κανει καλό και στα εκαναν, το αυτό ισχύει και με το βαπτισμα..... εχουν αναιρεθεί οι ιστορικες φαντασιες του αρθρου αυτου..... πηγαινετε στην ιστοσελίδα oode και εκει θα βρειτε στην κατηγορια παγανισμός όλες τις ιστορικες αληθειες.....

Ανώνυμοςείπε...

psychopathis

Τουλάχιστον δεν απαντάς κάτι ουσιώδες και εφόσον αποφεύγεις ρητορικά να καταρρίψεις τ' "αντιστόρητα" γραφόμενα, μας επιβεβαιώνεις πως κ' εσύ μάλλον δεν απέχεις πολύ από το νόημα της κριτικής σου, δηλαδή αμορφωσιά, έλλειψη ιστορικής γνώσης κλπ κλπ.
Κάτσε τώρα υπερασπίσου το εβραϊκό παραμύθι που σε δίδαξαν στο σχολείο και άσε τα ψευτό-σχόλια περί "κατάρριψης" και αποδόμησης.
Σε περιμένει διάβασμα ;)

Ανώνυμοςείπε...

Ανώνυμε 16.8.2016

ο,τι να 'ναι λές.
Θα πάμε στο ΟΟΔΕ(ορθόδοξη ομάδα δογματικής έρευνας) να μελετήσουμε τι;
Την δογματική και δογματισμένη έρευνα την οποία κάνουν οι φίλοι σου οι ορθόδοξοι;;
Αλήθειες θα μάθουμε από τα ορθόδοξα γκρουπούσκουλα με τα οποία συμμερίζεσαι τις απόψεις σου...

Μάλλον για χριστιανοτζιχάντ κάνεις.

Ωραίο άρθρο , να ξυπνάνε σιγά σιγά αυτοί που κοιμήθηκαν απο μια πλάνη....

Ανώνυμοςείπε...

τα σχόλια τα σπάνε, κλαίω από τα γέλια

Βλέπω οι άθεοι και διώκτες της Ορθοδοξίας κάνουν συνέχεια το ίδιο λάθος ή χρησιμοποιούν σχόλια κλισέ και αυτά που ακούνε δίχως να κάτσουν να διαβάσουν, να μελετήσουν ή να ερευνίσουν όπως ο ίδιος ο Χριστός μας είπε. Το περίφημο "αγαπάτε αλλήλους" το έχετε επεξεργαστεί; Όταν αγαπάς κάποιον σημαίνει οτι σε ενδιαφέρει η καλυτέρευσή του. Σωστά; Σε έναν που αγαπάς του λες την αλήθεια ή τον φλομώνεις στο ψέμα; Ας πούμε... σε έναν διαβητικό για να μην τον στεναχωρίσεις του λες φάε όλη την τούρτα δεν πειράζει; Το να αγαπάς τον άλλον δε σημαίνει οτι τον παντρεύεσε ή τον φιλάς και τον αγκαλιάζεις. Το παιδί δε το βάζεις τιμωρία; Δε του δίνεις σφαλιάρα, όταν δε σε ακούει; τι σημαίνει οτι σταματάς να το αγαπάς; Ο Χριστός όμως, πέρα από το να αγαπάμε τον συνάνθρωπο είπε και άλλο περίφημο, αλλά σκόπιμα δε το λέτε ή απλά το αγνοείτε... Είπε να τινάξετε τη σκόνη από τα παπούτσια σας σε όσους δεν σας ανοίξουν και δε δεχτούν το ευαγγέλιο και η ειρήνη που θα δέχονταν να έρεθι σε εσάς.... Α!!! Επίσης ο ίδιος ο Χριστός ήταν που αναποδογύριζε τους πάγκους των ανθρώπων που είχαν μπει μέσα στοναό για να πωλούν και να κερδίζουν... Μέχρι και το φραγγέλιο πήρε....
και σε έναν άλλον που ρωτάει γιατί βαπτίζονται από εξι μηνών τα παιδιά... γιατί δε τον ρώτησαν λέει... αγαπητέ γιατί οι γονείς σου δε σε ρώτησαν τότε και για το φαγητό σου; και για το σχολείο σου; και για τα εμβόλια σου....

Ό,τι και να λέτε.... ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications