29 Δεκ 2016

Η εξέλιξη του ανθρώπου από τον πίθηκο άλλο ένα μέγα ψέμα της ιστορίας!!!

Η εξέλιξη του ανθρώπου από τον  πίθηκο άλλο  ένα  μέγα ψέμα της ιστορίας ,  που μας έμαθαν

Πως ήταν δυνατό από ένα συνηθισμένο πίθηκο, που ήμασταν πριν από περίπου 6 εκατομμύρια χρόνια, να εξελιχθεί ένα όν που δεν μουγκρίζει αλλά μιλά που δεν περιφέρεται μέσα στη ζούγκλα αλλά ζει στις μεγαλουπόλεις και πλένεται με αρωματικά σαπούνια, που διδάσκει στα παιδιά του μαθηματικά, φιλοσοφία, ιστορία και θρησκευτικά, που κηρύττει ηθική και ειρήνη και που παρόλο αυτόν τον πολιτισμό συνεχώς κάνει πολέμους.

Η πιο γνωστή απάντηση σε αυτό και σε συναφή ερωτήματα είναι ο τεράστιος όγκος εγκεφάλου που έχουμε αναπτύξει
Πως και γιατί συνέβη όμως αυτό;
Μια υπόθεση ισχυρίζεται ότι οι οικολογικές αλλαγές οδήγησαν στην εφεύρεση εργαλείων κι αυτό προκάλεσε την μεγέθυνση του εγκεφάλου. Η κοινωνιολογική προσέγγιση ισχυρίζεται ότι οι κοινωνικές απαιτήσεις της ζωής (πως να τα βγάλω πέρα) οδήγησαν στην διόγκωση του εγκεφάλου απαιτώντας από αυτόν όλο και περισσότερες ικανότητες.

Για να ανταποκριθεί ο εγκέφαλος στις αυξημένες απαιτήσεις χρειάζεται και την ανάλογη πηγή ενέργειας. Κι αυτό συνέβη όταν ο «άνθρωπος» άρχισε να τρέφεται με πρωτεΐνες (κρέας και άλλα). Μιλάμε τώρα για την εποχή πριν 2 εκατομμύρια χρόνια. Ένα άλλος παράγοντας είναι η εμμηνόπαυση. Τα ζώα μπορούν και τεκνοποιούν μέχρι το τέλος της ζωής τους, ο άνθρωπος όμως (η γυναίκα δηλαδή) σταματά γύρω στα 50 χρόνια.

Έτσι δημιουργείται και ο ρόλος των γιαγιάδων που καθώς φαίνεται έχουν συμβάλλει ουσιαστικά στην εξέλιξη του ανθρώπου (μεγέθυνση του εγκεφάλου). Και τέλος η γλώσσα και η δυνατότητα επικοινωνίας του ανθρώπου γεννά τα ερωτήματα: Πως και πότε δημιουργήθηκε η ικανότητα αυτή και πως συμβάλλει στην ανάπτυξη του πολιτισμού. Τα ζώα δεν επικοινωνούν;

Η σημερινή θέση των "$ανθρωπολόγων" όσον αφορά την προέλευση του ανθρώπου και την εξέλιξη του εγκεφάλου είναι περίπου η εξής: Ο άνθρωπος, χωρίς αμφιβολία, δημιουργήθηκε στην Αφρική. Δραματικές γεωλογικές, κλιματολογικές και οικολογικές αλλαγές τον «γέννησαν». Ο πρόγονος του «χιμπατζή» και του προϊστορικού ανθρώπου ζούσε πριν 6-7 εκατομμύρια χρόνια. Από αυτόν μια «γραμμή» οδηγεί στους χιμπατζήδες και μια άλλη στους ανθρώπους.

Πριν 9 εκατομμύρια χρόνια προέκυψαν μεγάλες τεκτονικές αλλαγές, (μετακινήσεις των Άλπεων, των όρων Ιμαλάια, η δημιουργία του Rift Valley στην ανατολική Αφρική κ.α.), με αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές κλιματολογικές αλλαγές πάνω στη γη (παγόβουνα στους πόλους, αλλαγές κατευθύνσεων των υδάτων και των ανέμων ? τραβήχτηκαν οι θάλασσες κ.λ.π.). Το κλίμα στην Ευρώπη έγινε πιο ψυχρό και στην Αφρική πιο ξηρό.Το τεράστιο ρήγμα και τα βουνά που δημιουργήθηκαν στην Αφρική άλλαξαν το κλίμα. Η ανατολική πλευρά του ρήγματος δεν είχε πλέον βροχές και σταδιακά οδήγησε στη σαβάνα, ενώ η δυτική πλευρά γέμισε με δάση.

Σε όλα αυτά βρέθηκε ο πίθηκος που έγινε άνθρωπος;
Το ξεκίνημα της νέας αυτής περιόδου χρονολογείται στα 2-2,5 εκατομμύρια χρόνια. Ο πιθηκάνθρωπος αρχίζει να γίνεται άνθρωπος (homo erectus) με τις πιο πάνω αλλαγές και με την ικανότητα να χρησιμοποιεί πέτρες και κόκαλα ως εργαλεία.

Η υπόθεση ότι όλοι έχουμε καταγωγή την Αφρική επικυρώνεται τα τελευταία 3-4 χρόνια, καθότι σκελετοί ή κρανία του μοντέρνου ανθρώπου που έζησε πριν 200,000, 160,000, 150,000 και 120,000 χρόνια βρέθηκαν μόνο στην Αφρική.
Ο πρώτος μοντέρνος άνθρωπος που έζησε εκτός Αφρικής πριν 100,000 χρόνια βρέθηκε στο Ισραήλ.Το 99,9% των γονιδίων είναι σε όλους τους ανθρώπους το ίδιο. Το 0,1% που διαφέρει σχετίζεται με το χρώμα του δέρματος, τη δομή των μαλλιών, τη δυνατότητα να χωνεύεις ως ενήλικος το γάλα (οι Ευρωπαίοι μπορούν, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος όχι).

Ένα ενδιαφέρον ερώτημα είναι: γιατί οι γυναίκες μπαίνουν στην εμμηνόπαυση γύρω στα 50 τους χρόνια, ενώ σχεδόν όλα τα θηλαστικά μπορούν να τεκνοποιούν πάντα. Πιθανή απάντηση: «Υπόθεση της γιαγιάς!».
Πριν 2,5 εκατομμύρια χρόνια έχουμε τον homo habilis που χρησιμοποιεί υποτυπώδη εργαλεία και αναπτύσσει την ικανότητα μίμησης. Πριν 1,8 εκατ. χρόνια έχουμε τον homo erectus με μοντέρνο σώμα, διπλάσιο εγκέφαλο από τους προγόνους και την ικανότητα όχι μόνο να χρησιμοποιεί αλλά και να φτιάχνει εργαλεία. Παράλληλα αναπτύσσεται και η μάθηση.

Πριν περίπου 700,000 χρ. ανακαλύπτει ο homo erectus τη φωτιά και πριν 400,000 συναντάμε τον αρχαϊκό homo sapiens, ο οποίος μεταξύ άλλων αρχίζει να κατοικεί σε χώρους που φτιάχνει ο ίδιος, να προστατεύεται με ρούχα, να ψήνει το κρέας, να κατανοεί σύμβολα κ.λ.π. Τέλος, πριν περίπου 150,000 αρχίζει ο άνθρωπος να μιλά, πάλι στην Αφρική. Ο μοντέρνος άνθρωπος λοιπόν ξεκινά απ?εκεί την κατάκτηση του υπόλοιπου κόσμου (πριν 50,000 χρόνια). Η ραγδαία εξέλιξη του πολιτισμού είναι πλέον αναπόφευκτη. όλα αυτά μας λένε

Τα σκοπίμως κρυμμένα είναι, ότι για να γίνουν όλα αυτά έτσι από μονά τους (εξέλιξη Δαρβίνου ) ξεπερνούν όχι την ηλικία της Γης άλλα όλου του γαλαξία!για γίνει ένας πίθηκος άνθρωπος (φυσική εξέλιξη) τυχαία μετάλλαξη είναι μια στο 1.0000.0000.0000.0000! βεβαία κανεις δεν είδε καμια εξέλιξη εδω και 5000-10.000 χρονιά, οι πιθήκοι να γίνονται άνθρωποι, αλλα παρέμειναν πιθήκοι! οπως ολα τα ζωα! καμια εξέλιξη δεν έγινε σε κανένα ζώο!

Άλλα πως γίνεται όλα τα ζώα έχουν τρίχες μέσα σε όλο αυτό το χάος της Γης και ο άνθρωπος να έριξε της τρίχες του για να κρυώνει? οι πυραμίδες και διάφορα άλλα τα έφτιαξαν σε μια εποχή που δεν υπήρχε ο άνθρωπος!, η όλα τα αρχαία τεχνολογία κτλ ο πίθηκος έγινε άνθρωπος έφτιαξε όλα τα αρχαία και μετά έγινε χαζός για να ξανά αρχίσει από την αρχή σιγά σιγά!

Και τέλος , γιατί κρύβουν αρχαία κείμενα που λένε την πραγματική καταγωγή του ανθρώπου ; ότι μας έφτιαξαν! γιατί όλοι οι αρχαίοι λαού είχαν θεούς (εξωγήινους) από τον ουρανό ; η μεγαλειώδες άπατες και τα ψέμματα του ανθρώπου δεν έχουν όρια, ο κόσμος αντί να εξελίσσεται γίνετε όλο και βλάκας, με κολλημένες αντιλήψεις που είχαν πριν 2000 χρονιά ,εκείνοι τουλάχιστον είχαν θεούς που πετούσαν ! (βλέπε ετικέτα αρχαία μυστήρια) η πραγματικοτητα είναι οτι σήμερα το 65% τον ανθρώπων δεν έχουν καμιά διάφορα με αυτόν πριν 2000 χρονιά! μεσώ του συστήματος εκπαίδευσης που αντί να εξελίξει τον άνθρωπο τον πάει πίσω!!! Τέλος υπήρχαν 5-6 διαφορετικές φυλές σε αυτό το πλανήτη χωρίς κοινό προγονό τύπου Εύας! που φυσικά προωθεί η ελίτ!αλλα αυτό σε άλλο άρθρο! .©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

7σχόλια:

Η εξέλιξη του ανθρώπου από τον πίθηκο άλλο ένα μέγα ψέμα της ιστορίας!!!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
no imageΑνώνυμος

Όλοι ήρθαμε απο τον πλανήτη Άφρων ρε παιδιά! Μας πέταξαν στη Γη κάτι μικροί εξωγηϊνοι και γίναμε άνθρωποι αφού ο καλός θεούλης το έκκρινε και πνιγήκαμε στη βροχή μετα και άλλοι γίναμε ψάρια. Χοχοχοχο όλοι ήρθαμε απο τους πιθήκους και τα ψάρια απλά οι αντιεξελιστές δεν αποστασιοποιήθηκαν πάρα πολύ μακριά.

Και να πούμε την πάσα αλήθεια. Ο Homo Erectus συνυπήρχε κάποια χρονική περίοδο με τον Homo Sapiens. Η νοημοσύνη δεν έχει να κάνει με τον πολιτισμό. Πολλοί συμφωνούν ότι τα δελφίνια είναι νοήμοντα όντα, αλλά δεν είναι κομπλεξικά σαν τον άνθρωπο που κάτι του φταίει. Ο κομπλεξισμός και η αλαζονεία του ανθρώπου τον έκαναν αρχηγό του πλανήτη και φόβο για τα υπόλοιπα ζώα. Και έτσι ο άνθρωπος ξεκόλλησε απο τη φύση και έγινε εκμετταλευτής και απατεώνας κοροϊδευοντας και εξαπατώντας τη φύση όποτε του καπνίσει. Εμείς καλλιεργούμε τη γή δεν τα περιμένουμε έτοιμα τα αχλάδια και τα πορτοκάλια. Ακόμα και ο πόλεμος είναι ανθρώπινη εφεύρεση του πολιτισμού, σας αρέσει ή όχι. Είναι κάτι δυσμενές αλλά δεν πάει να είναι ανθρώπινη εφεύρεση.

Ακόμα και οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν στην εξέλιξη των ειδών και είχανε στοιχεία. Που είναι τα Χρηστιανικά στοιχεία. Φίλε δεν υπάρχουν. Η πηγή ενός βιβλίου που γράφει διάφορα αβάσιμα πράγματα δεν είναι στοιχεία. Δεν λέω πως δεν σου μαθαίνει πολύτιμα πράγματα αλλά εμένα σαν ανίκανος που είμαι μου στέκει λογικά να υποστηρίξω και όχι να πιστέψω έναν τύπο με χειροποιαστά στοιχεία και πολύ back up παρά έναν που γράφει Νότης Βανδουλάκης σε ένα τετράδιο και μου λέει: Να ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΕ, ΞΥΠΝΑΑΑΑΑΑ ΟΥΥΥΥΥΥΓΚΑ ΟΥΓΚΑΑΑΑΑ. Λυπάμαι αλλά είμαι πολύ φανατικός να σας καταλάβω ρε παιδιά. Είμαι λογικός άνθρωπος. Ναι άνθρωπος. Δεν είμαι πίθηκος αλλά δεν παύουν να είναι προγόνοι μου όπως όλα τα ζώα και κυριότερα τα θηλαστικά.

Η 'Υποθεση της γιαγιας" , πραγματικα για καποιους δεν υπαρχει σωτηρια. εινα δυνατον να αρνοθμαστε οτι η φυση, στην οποια εχουμε προσαρμοστειαψογα, δεν ειναι ικανη μεσα απο τα τοσα χρονια της εξελιξης να 'κατασκευασει' τον ανθρωπο; η αιτια της εξελιξης μας ειναι η φωτια και κατα συνεπεια το μαγειρευτο φαγητο, ψαξτε περισσοτρο γι αυτο αν θελετε. ολα τα αλλα ειναι για τα κοροιδα που αγοραζουν βιβλια τυπου λιακοπουλου.

no imageΑνώνυμος

(tha sas fani ksekarfoto to sxolio mou ala den ine) to 2018 o anthropos tha apikisi ston ari oi epomenes genies tha legonthe arianoi...

no imageΑνώνυμος

Προφανως και ειμαστε πλασμενοι απο τον ΘΕΟ! Υπαρχουν αδιασειστα στοιχεια που το αποδεικνυουν.Αλλα και να τα δημοσιευσουν,κανεις…..ή μαλλον σχεδον ολοι θα το χλευασουν.Αφου δεν ξερουν να διακρινουν τις αερολογιες απο την αληθεια!Και κατι αλλο....για οσους πιστευουν οτι προερχονται απο τους πιθηκους:αυτο που πιστευετε, αναιρει την υπαρξη του αληθινου ΘΕΟΥ!!!

Ο άνθρωπος από την αρχή ήταν επιλεγμένο και αγαπημένο ον μέσα στη δημιουργία.
Με την νοημοσύνη που ήταν προικισμένος, αντιλαμβανόμενος τη διαφορετικότητά του από τα άλλα όντα, με το αυξημένο ένστικτο, εφηύρε να καλλιεργήσει τη γη, καθώς καλλιέργησε και την αυξημένη συνείδηση με τα συναισθήματα, τις αισθήσεις, τη νόηση, τη γλώσσα και την επικοινωνία.
Επινόησε τις τέχνες και την παιδεία.
Ανακάλυψε τα βότανα και την θεραπεία.
Αναζητώντας την αλήθεια για την ύπαρξή του, δημιούργησε θρησκεία.
Ανέπτυξε το εμπόριο και τη συνεργασία.
Επιδόθηκε με ζήλο να εξηγήσει τι κρύβεται πίσω από τα φυσικά φαινόμενα και εφαρμόζοντας τις επιστήμες, την έρευνα και την τεχνολογία, κατάφερε να εξελιχθεί και να αποκτήσει ανέσεις και ποιότητα ζωής.
Και σαν το μοναδικό ον στη γη, που γνώριζε καλά πως η κοινή μοίρα των ανθρώπων είναι ο θάνατος, αποφάσισε να ζήσει σε κοινωνίες δίκαια, ηθικά, ειρηνικά, πολιτισμένα και ισορροπημένα.
Ο άνθρωπος στην πορεία του πάνω στη γη δημιούργησε πολλούς και σπουδαίους πολιτισμούς που άκμασαν και παράκμασαν στο πέρασμα των αιώνων.


no imageΑνώνυμος

Ανεξαρτήτως της ανορθογραφίας και της αδόμητης αναπτύξεως του θέματος σε γενικές γραμμές θέτει ειλικρινή ερωτήματα.
Οι τελευταίοι 2 θεόπληκτοι σχολιαστές επιβεβαιώνουν το συμπέρασμα του αρθογράφου περί καθελκτικής εξέλιξης του σύγχρονου ανθρώπου.

no imageΑνώνυμος

Και να σας πω έσας τώρα να σκεφτείτε από μόνοι σας. Αφού υπάρχει αυτή η φήμη ότι προερχομαστε από τον χιμπατζή,τότε γιατί υπάρχουν ακόμη;; Αν η εξέλιξη του ανθρώπου προερχόταν από τον χιμπατζή τότε όλοι οι χιμπατζήδες θα είχαν εξαφανιστεί ή έστω θα γινόντουσαν σαν εμάς. Λογικό είναι να μην ισχύει αυτή η φήμη, σιν το ότι υπάρχει και ένας Θεούλης που έκανε οτι έκανε για εμάς.

+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications