Χατζηδάκης: Έρχεται τέλος απορριμμάτων με βάση το βάρος – Θα ζυγίζονται τα σκουπίδια που πετούν οι πολίτες

Με το βάρος θα ζυγίζονται πλέον τα σκουπίδια που θα πετάνε οι πολίτες. «Πληρώνω όσο πετάω» είναι το νέο σχέδιο που θα τεθεί σε εφαρμογή σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Χατζηδάκης.

Για το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, που ανακοίνωσε τέλος απορριμμάτων με βάση το βάρος τους.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο σχέδιο για εφαρμογή της αρχής «πληρώνω όσο πετάω», εξηγώντας ότι με κάποιο τρόπο θα ζυγίζονται τα απορρίμματα προκειμένου οι πολίτες να ενθαρρύνονται να κάνουν οικονομική διαχείριση ή να λειτουργούν χωρίς όριο και τόνισε πως το εν λόγω θέμα αφορά τους δήμους καθώς σχετίζεται με τα δημοτικά τους τέλη.

Σχετικά με τις χωματερές, ο υπουργός Περιβάλλοντος είπε πως επισήμως υπάρχουν 28, συμπεριλαμβανομένης της Σαντορίνης ενώ υπάρχουν ακόμη καμιά δεκαριά που δεν λειτουργούν πλέον αλλά δεν έχουν αποκατασταθεί.

«Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος του 22 να έχουν κλείσει όλες», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, και πρόσθεσε ότι δήμοι που πετούν σκουπίδια με ανεξέλεγκτες χωματερές, επιβαρύνονται με παραπάνω τέλη προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι δήμαρχοι να κάνουν μια σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων.

Τέλος, είπε πως η Ελλάδα έχει μόνο πέντε μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων και στόχος είναι φέτος να δημοπρατηθούν 17. «Νόμιζα όταν πήγα στο υπουργείο, ότι το σοβαρότερο πρόβλημά μου θα είναι η ΔΕΗ. Τελικά κατάλαβα ότι είναι τα απορρίμματα γιατί δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις», σχολίασε ο υπουργός.

Post A Comment:

2 comments

georgiosείπε...

το τελος το δικο σου να ερθει και των αφεντικων σου,καθαρμα...οικογενειακος στα ταρταρα να πεσετε,ας δωθει,επιτελους,ενα τελος σε αυτην την εφιαλτικη παρασταση που ζει αυτη η χωρα!!!

Όταν τον έδειραν άνανδρα, είχα στεναχωρηθεί γι αυτόν. Σήμερα αναρωτιέμαι...μήπως έχει χάσει το μέτρο της λογικής και της αξιοπρέπειας και έχει καβαλήσει το ξέφρενο άλογο της αναλγησίας;

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications