Επίθεση με οξύ: Τα νέα στοιχεία που θυμήθηκε η 34χρονη - Τι ανακάλυψαν οι αστυνομικοί

Νέα στοιχεία για την υπόθεση έδωσε η 34χρονη Ιωάννα που δέχτηκε επίθεση με οξύ στην Καλλιθέα.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται στην υπόθεση της βάρβαρης επίθεσης κατά της νεαρής κοπέλας από την Αμφιλοχία είχαν χθες συνολικά τρεις επαφές μαζί της. Σ' αυτές, η 34χρονη προσπάθησε να ανακαλέσει από τη μνήμη της επιπλέον στοιχεία που ίσως «ξεκλειδώσουν» το επόμενο βήμα των ερευνών. Μεταξύ άλλων, χθες η νεαρή κοπέλα αναφέρθηκε ένα περιστατικό που εκτυλίχθηκε στην επιχείρηση που εργάζεται πριν από πέντε περίπου μήνες, ωστόσο όπως όλα δείχνουν δεν φαίνεται να συνδέεται με την επίθεση που δέχθηκε επί της οδού Θησέως.

«Μία εργαζόμενη είχε κάνει σκηνή σε ένα στέλεχος της επιχείρησης για προσωπικούς λόγους. Αυτό έγινε πριν από περίπου πέντε μήνες. Ήμουν μάρτυρας σε αυτό το περιστατικό. Ήμουν παρούσα στον χώρο. Δεν ξέρω αν αυτό σχετίζεται με την επίθεση εναντίον μου. Απλά το λέω γιατί το θυμήθηκα». Αυτά ήταν τα λόγια της 34χρονης στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας και Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν την εν λόγω γυναίκα η οποία επιβεβαίωσε το συμβάν, της πήραν κατάθεση, ωστόσο όπως προαναφέρθηκε δεν φαίνεται να σχετίζεται με την υπόθεση. Τόνισε πως η αντιπαράθεση ήταν για άλλο λόγο και δεν σχετιζόταν με την 34χρονη, την οποία μάλιστα δεν θυμάται ότι βρισκόταν στον χώρο.

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος της 34χρονης κ. Απόστολος Λύτρας επιχείρησε να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς εννοούσε η πελάτισσά του, όταν αναφέρεται σε επαγγελματικό περιβάλλον: «Αυτό που είπε η κοπέλα είναι το εξής, να σας το πω με απλά λόγια, τι ήθελε να πει και τι είπε. Είπε μην ασχολείστε με την προσωπική μου ζωή, στους αστυνομικούς, δεν φοβάμαι κάτι από εκεί. Να δούμε είπε κάτι άλλο αν υπάρχει. Και μάλιστα το μυαλό της πήγε μήπως κάποια είχε εμμονή μαζί της… Εάν βρίσκονταν κάποια στοιχεία θεωρώ ότι θα είχαμε φτάσει στην δράστιδα του εγκλήματος, όσο περνάνε οι μέρες, δεν ξέρω, προβληματίζομαι».

Συλλογή υλικού από κάμερες ασφαλείας

Οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας από την ημέρα της επίθεσης με το βιτριόλι μέχρι και σήμερα, έχουν συλλέξει 15-20 βίντεο από κάμερες ασφαλείας που μπορεί να έχουν καταγράψει τις κινήσεις της μαυροφορεμένης γυναίκας και κυρίως την προσέγγιση ή διαφυγή της με κάποιο όχημα. Την ίδια ώρα, αναμένουν την μερική ανάρρωση της άτυχης γυναίκας προκειμένου να πάρουν μία ολοκληρωμένη κατάθεση, προκειμένου να ρωτήσουν συγκεκριμένα πράγματα που ενδεχομένως θα τους βοηθούσαν στην πορεία των ερευνών.

Εκτιμάται ότι όταν βελτιωθεί η κατάστασή της και ξεπεράσει το αρχικό σοκ, ίσως, μπορέσει να θυμηθεί περισσότερα και να δώσει κάποια στοιχεία που πιθανόν να βοηθήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη της μαυφορεμένης δράστιδας.

Οι Αρχές μελετούν τη «διαδρομή» του καυστικού υγρού

Στο μεταξύ, χθες βγήκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από το Γενικό Χημείο του Κράτους, για το υγρό με το οποίο η δράστιδα έλουσε το θύμα της. Πρόκειται για θειικό οξύ, δηλαδή βιτριόλι, ιδιαίτερα καυστικό, που χρησιμοποιείται για συγκεκριμένους βιομηχανικούς και παρασκευαστικούς λόγους, με την προμήθειά του να είναι σχετικά δύσκολη.

Συνεπώς, οι αστυνομικοί θα επιχειρήσουν πλέον να εντοπίσουν χώρους που παρασκευάζονται τέτοια καυστικά υγρά, για τον τυχόν εντοπισμό πρόσφατης αγοράς ή προμήθειας, αναζητώντας και βιντεοληπτικό υλικό από αυτά. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι στο τραπέζι βρίσκεται και το ενδεχόμενο η δράστιδα να αγόρασε τις πρώτες ύλες και μέσα από το διαδίκτυο να έφτιαξε το καυστικό υγρό.

Καταληκτικά, σε περίπτωση που οι έρευνες παραμείνουν στάσιμες, δίχως ιδιαίτερες εξελίξεις, οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση δεν αποκλείεται να προχωρήσουν ακόμη και στην άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της νεαρής κοπέλας προκειμένου να εντοπίσουν συχνές επαφές, ύποπτα SMS, αλλά και μηνύματα σε social media που ίσως να βοηθήσουν στα ίχνη της δράστιδος.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications