Κορωνοϊός: Προβλέπεται το κλείσιμο των τραπεζών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης;

Ως τελευταίο μέτρο προστασίας των πολιτών από τον κορωνοϊό η κυβέρνηση ενδέχεται να αποφασίσει το κλείσιμο των τραπεζικών καταστημάτων.

Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για μία λύση έκτακτης ανάγκης που μπορεί να αποφασιστεί εάν τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων και του συγχρωτισμού πολιτών σε κλειστούς χώρους αυστηροποιηθούν στο μέγιστο βαθμό.

Αυτονόητο είναι ότι σε όποιο κατάστημα διαπιστωθεί κρούσμα κορωνοϊού θα κλείνει, ώστε να ακολουθήσει απολύμανση, ενώ θα τίθεται σε καραντίνα το σύνολο του προσωπικού του για 14 ημέρες.

Οι τράπεζες διαθέτουν προσωπικό που θα αναπληρώσει τους εργαζομένους για αυτό το διάστημα, ώστε σε μία ή δύο εργάσιμες ημέρες το κατάστημα να τεθεί ξανά σε λειτουργία.

Πώς θα γίνεται η εξυπηρέτηση

Προτεραιότητα για τις τράπεζες αποτελεί η εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων για εργασίες που δεν μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά, αλλά μόνο με φυσική παρουσία.

Στο πλαίσιο αυτό, ακόμη κι αν διαταχθεί ως έσχατη λύση από την κυβέρνηση το κλείσιμο όλων των καταστημάτων, εκτιμάται ότι μέρος του δικτύου θα παραμείνει ανοιχτό για την εξυπηρέτηση των πελατών.

Ο αριθμός των χρεωστικών καρτών και των λογαριασμών e-banking έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, σε αντίθεση με το 2015 που μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ειδικά στις μεγάλες ηλικίες, δεν διέθετε αυτά τα μέσα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications