Koροναϊός: «Τα κρούσματα είναι πάνω από 40.000 έχουν διασκορπιστεί σε όλο τον πλανήτη και δεν τα έχουμε εντοπίσει»!

Ο κοροναϊός εξαπλώνεται ραγδαία, 81 οι θάνατοι, 2.840 τα κρούσματα, ενώ είναι πάνω από 6.000 τα ύποπτα κρούσματα αλλά πλέον υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι τα κρούσματα ξεπερνούν τις 40.000 περιπτώσεις που σημαίνει ότι τα άτομα αυτά δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν και πιθανότατα υπάρχει διασπορά τους σε όλο τον πλανήτη!

Αυτά που συμβαίνουν μόνο σε ταινίες τα βλέπαμε τύπου Resident Evil και The Omega Man.

Ψάχνουν ακόμη από που ξεκίνησε η επιδημία και ετοιμάζουν εμβόλιο σε χρόνο ρεκόρ. Πέμπτο κρούσμα στην Αυστραλία, απομακρύνει τους πολίτες της και η Γερμανία.

Ένας εφιάλτης που έχει όνομα, κοροναϊός, αλλά δεν έχει τέλος. Μετά την ανατροπή για το αν η επιδημία ξεκίνησε από την ιχθυαγορά της Γουχάν και την ανακοίνωση πως η Κίνα ετοιμάζει σε χρόνο ρεκόρ εμβόλιο, επιστήμονες από το πανεπιστήμιο στο Χονγκ Κονγκ προειδοποιούν πως… τα χειρότερα έρχονται.

Στηριζόμενοι σε μαθηματικά μοντέλα, επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ (HKU) εκτιμούν πως ίσως ο αριθμός των κρουσμάτων από τον κοροναϊό ξεπερνά τις 40.000!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι νεκροί μέχρι στιγμής είναι 81, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 2.840 και τα πιθανά κρούσματα ξεπερνούν τις 6.000, αριθμός που διπλασιάστηκε μέσα σε 24 ώρες!

Ο κοροναϊός θα συνεχίσει να εξαπλώνεται ραγδαία, προειδοποίησαν οι επιστήμονες του HKU. «Πρέπει να προετοιμασθούμε για το γεγονός αυτή η επιδημία να εξελιχθεί σε πανδημία», δήλωσε ο Γκάμπριελ Λουνγκ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ.

«Πρέπει να ληφθούν το συντομότερο δυνατόν δραστικά και δρακόντεια μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων του πληθυσμού», προειδοποίησε.

Με βάση τα μαθηματικά μοντέλα για την διάδοση του κινεζικού ιού, η ομάδα του Γκάμπριελ Λουνγκ εκτιμά ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος από τον επίσημο απολογισμό των κινεζικών αρχών, στον οποίο δεν λαμβάνονται υπ ‘ όψιν παρά μόνο οι επισήμως εντοπισμένες περιπτώσεις.κοροναϊός.

«Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που παρουσιάζουν συμπτώματα πρέπει να ήταν της τάξεως των 25.000-26.000 την πρώτη ημέρα του νέου κινεζικού έτους», δηλαδή το Σάββατο, ανακοίνωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Χονγκ Κονγκ ο δρ Λουνγκ στηριζόμενος σε μαθηματικά μοντέλα.

Περιλαμβάνοντας τα άτομα που βρίσκονται σε περίοδο επώασης και είναι ακόμη ασυμπτωματικά, «ο αριθμός προσέγγιζε τις 44.000» το Σάββατο, είπε προσθέτοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να διπλασιάζεται κάθε έξι ημέρες, για να φθάσει στο ανώτατο σημείο τον Απρίλιο και τον Μάιο στις ζώνες που ήδη βρίσκονται αντιμέτωπες με μία επιδημία. Ο επιστήμονας αναγνωρίζει ότι εάν ληφθούν δραστικά μέτρα, ο ρυθμός αυτός μετάδοσης μπορεί να μειωθεί.

Το επίκεντρο της νόσου παραμένει η πόλη Γουχάν της επαρχίας Χουμπέι. Όμως κρούσματα έχουν επίσης εντοπισθεί στις μεγάλες πόλεις της χώρας όπως το Πεκίνο, η Σανγκάη, η Σεντζέν και η Καντόνα. «Περιμένουμε να δούμε ανθεκτικές εστίες της επιδημίας και στις άλλες μεγαλουπόλεις», προειδοποίησε.

Καθώς οι πόλεις αυτές αποτελούν περιφερειακούς ή διεθνείς κόμβους για τις μεταφορές, είναι «πολύ πιθανόν» ο ιός να μεταδοθεί σε μεγαλύτερες αποστάσεις με βάση αυτές τις νέες εστίες», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα περιοριστικά μέτρα που έχουν λάβει οι κινεζικές αρχές, ο επιστήμονας λέει ότι είναι «απολύτως σωστά», σημειώνοντας ωστόσο ότι τα μέτρα αυτά «πιθανόν να μην είναι επαρκή για να μεταβάλουν την πορεία της επιδημίας προς τις άλλες μεγαλουπόλεις».

Η ομάδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ είναι ένα από τα συνεργαζόμενα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας κέντρα.κοροναϊός
Ο Μα Σιαογουέι, επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Υγείας που αποτελεί υπουργείο στην Κίνα, δήλωσε χθες ότι ο κοροναϊός έχει περίοδο επώασης που μπορεί να φθάσει μέχρι τις δύο εβδομάδες και ότι η μετάδοση είναι δυνατή ακόμη και κατά την περίοδο της επώασης, όταν ο ασθενής δεν έχει ακόμη εμφανίσει συμπτώματα της νόσου.

Κοροναϊός: Πέμπτο κρούσμα στην Αυστραλία
Οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν σήμερα το πέμπτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη χώρα. Πρόκειται για μια 21χρονη γυναίκα η οποία βρισκόταν στην τελευταία πτήση που αναχώρησε από την Γουχάν για το Σίδνεϊ, πριν το Πεκίνο ανακοινώσει ταξιδιωτική απαγόρευση.

Η γυναίκα αυτή βρισκόταν στην απευθείας πτήση που συνδέει το Σίδνεϊ με την Γουχάν και παρουσίασε συμπτώματα 24 ώρες μετά την άφιξή της στην Αυστραλία. Αμέσως πήγε στο νοσοκομείο, δήλωσε ο επικεφαλής των υγειονομικών αρχών της Νέας Νότιας Ουαλίας Κέρι Τσαντ. «Η ασθενής τέθηκε αμέσως σε καραντίνα», τόνισε ο Τσαντ.

Οι αρχές αναζητούν δύο ανθρώπους με τους οποίους είχε επαφή οι οποίοι όμως έχουν μικρές πιθανότητες να έχουν προσβληθεί.κοροναϊός
Η Αυστραλία επιβεβαίωσε το Σάββατο τέσσερα κρούσματα του νέου κοροναϊού στη χώρα, ένα στη Μελβούρνη και τρία στο Σίδνεϊ, με τις αρχές να εξηγούν ότι αναμένουν και άλλα με δεδομένο τον όγκο των ταξιδιωτών μεταξύ Αυστραλίας και Κίνας.

Όπου φύγει φύγει
Παράλληλα η Καμπέρα συνεργάζεται με τις κινεζικές αρχές για την απομάκρυνση περίπου 100 Αυστραλών από την Ουχάν.

Η υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μαρίζ Πέιν δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό 3AW ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει «οριστικό» αριθμό των Αυστραλών που βρίσκονται στην Γουχάν ή την επαρχία Χουμπέι καθώς υπάρχουν πολλοί με διπλή υπηκοότητα, κάποιοι εκ των οποίων ενδέχεται να μην έχουν ταξιδέψει με το αυστραλέζικο διαβατήριό τους.

Να απομακρύνει τους πολίτες της σκέφτεται και η Γερμανία, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Χάικο Μάας.

«Σκεπτόμαστε μια ενδεχόμενη απομάκρυνση όλων των Γερμανών που είναι διατεθειμένοι να φύγουν», δήλωσε ο Μάας σε συνέντευξη Τύπου, και πρόσθεσε πως μια ομάδα από τη γερμανική πρεσβεία στο Πεκίνο θα φθάσει στην Γουχάν αργότερα σήμερα προκειμένου να βοηθήσει τους Γερμανούς εκεί.

Ο Μάας κάλεσε τους Γερμανούς να αποφεύγουν όλα τα ταξίδια στην Κίνα που δεν είναι απολύτως απαραίτητα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications