Επέστρεψε από τη Γερμανία αρχαίο αγγείο που είχε δοθεί ως έπαθλο στον Σπύρο Λούη σώθηκε η Ελλάδα τώρα!

Έπειτα από σχεδόν έναν αιώνα, επέστρεψε στην Ελλάδα- από τη Γερμανία- ένα αρχαίο ελληνικό αγγείο που είχε δοθεί ως έπαθλο στον Σπύρο Λούη.

Πρόκειται για τον μελανόμορφο σκύφο του 6ου αιώνα π.Χ., με παράσταση αγώνα δυο δρομέων, υπό το βλέμμα των κριτών, το οποίο είχε δώσει ως δώρο ο αρχαιοπώλης Ιωάννης Λάμπρος στον Σπύρο Λούη, μετά τη μεγαλειώδη νίκη του στον μαραθώνιο των Ολυμπιακών αγώνων του 1896 στην Αθήνα. Από τότε, ήταν άγνωστη η τύχη του λεγόμενου «Σκύφου του Λούη». Είναι ένα από τα δύο έπαθλα που δόθηκαν στον Σπύρο Λούη. Το άλλο είναι το αργυρό κύπελλο που σήμερα βρίσκεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πώς εντοπίστηκε σε Γερμανία ο σκύφος του Σπύρου Λούη

Το 2014, ο Γιώργος Καββαδίας, Προϊστάμενος του Τμήματος Συλλογών Αγγείων και Έργων Μικροτεχνίας και Μεταλλοτεχνίας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, αντλώντας πληροφορίες από δημοσιεύματα της εποχής και τη σχετική με τους Ολυμπιακούς Αγώνες βιβλιογραφία, εντόπισε ένα αγγείο που είχε πολλά κοινά στοιχεία με τον «σκύφο του Λούη», στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πανεπιστημίου του Μίνστερ στη Γερμανία.

Το αγγείο αυτό ανήκε στη συλλογή του αμφιλεγόμενου Γερμανού φιλολόγου και συλλέκτη Βέρνερ Πέεκ, ο οποίος είχε ζήσει στην Αθήνα από το 1930 ως το 1937. Το 1934, ο σκύφος βγήκε λαθραία από την Ελλάδα, κρυμμένος στα διπλωματικά κιβώτια του Χέρμαν Γκέρινγκ, μετά την επίσκεψη του τελευταίου στη χώρα μας, εξήγησε ο κ. Καββαδίας. Το Πανεπιστήμιο του Μίνστερ είχε αγοράσει ολόκληρη τη συλλογή του το 1986. Από την έρευνα του κ. Καββαδία, με τη στήριξη του πανεπιστημίου, διαπιστώθηκε ότι ο σκύφος που βρισκόταν εκεί ήταν το δώρο που είχε λάβει ο Σπύρος Λούης για τη νίκη του το 1896.

Στην αρχαία Ολυμπία από τον Μάρτιο του 2020
Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο πρύτανης του πανεπιστημίου του Μίνστερ παρέδωσε το αγγείο στην υπουργό Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη. Ο «σκύφος του Λούη» θα εκτεθεί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2020, ενώ από τον Μάρτιο του 2020- με αφορμή την αφή της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο- θα εκτεθεί μόνιμα στο Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων, στην αρχαία Ολυμπία.

«Θεωρούμε ότι η πραγματικά ευγενή χειρονομία του Πανεπιστημίου του Μίνστερ είναι εξαιρετικά σημαντική χειρονομία του γερμανικού λαού προς τον ελληνικό λαό. Η πολιτιστική κληρονομιά ανήκει στους λαούς που τη δημιούργησαν. Με αυτή την έννοια εκφράζω και εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης την ευγνωμοσύνη όλων μας προς εσάς που προβήκατε μέσα σε ένα πλαίσιο εξαιρετικά θετικής συνεργασίας και συναδελφικής αλληλεγγύης στη συγκεκριμένη απόφαση», δήλωσε η κ. Μενδώνη κατά την τελετή παράδοσης.

---------

«Θεωρούμε ότι η πραγματικά ευγενή χειρονομία του Πανεπιστημίου του Μίνστερ είναι εξαιρετικά σημαντική χειρονομία του γερμανικού λαού προς τον ελληνικό λαό? ποιος ειναι ο Γερμανικός λαος? οι συμμορίτες ? ποιος ειναι ο ελληνικός λαός? μήπως αυτοί οι γελοίοι που δεν μπορείς να καταλάβεις αν ειναι "Έλληνες" η σημιτικής ρατσας και κάνουν τέτοια σχόλια:Να ηταν το μονο που εχει κλέψει η κατάρα του πλανήτη, μας εχουν καταληστέψει, και Deuchland umperales κλεφτοκοτάδες, Γερμανοί! ναι αλλα ότι έχουν τόση τεχνολογία που οι άλλοι έκλεψαν από την Γερμανία δεν το λέτε!!! μαζί και η μηχανή του αυτοκίνητου τους που ειναι γερμανική εφεύρεση! δεν το έχουν σκεφτεί οι μιγάδες Νεοέλληνες σαν αυτόν που έγραψε αυτο το σχόλιο.

Αυτοί όπως πολλοί Νεοέλληνες ειναι σαν αυτόν τον υποτιθέμενο σούπερ ντουμπερ απόγονο αρχαίων με αντίληψη προβάτου, οχι μονο έχουν δεδομένα μαρξιστικά ψέμματα πέραν κάθε λογικής βάζουν και εικόνες από ταινίες προπαγάνδας ως αληθινές γιατί έτσι είδαν από συμμορίτες εκτός και μιλάμε για Νεοέλληνες ίδιας ράτσας με τους συμμορίτες που παριστάνουν τους πατριώτες, τα δε σχόλια εκεί ειναι απο άτομα που ειναι έτοιμοι να αρπάξουν όπλα και να πανε στην Γερμανία και να σφάζουν! ολα αυτα απο μια fake φώτο, και μου λύθηκε η απορία πως προκάλεσαν δυο παγκόσμιους πολέμους τοσο εύκολα χρισιμοποιόντας αυτούς τους ηλίθιους , μονο ένας σκεπτόμενος έγραψε οτι ειναι fake η φώτο:

Από τέτοιους Νεοέλληνες γεμάτο η Ελλάδα και λένε ακριβώς τα ίδια με τους ελληνόφωνους συμμορίτες ενώ εχουν ελληνικές σημαίες, και την άλλη στιγμή κατηγορούν τους συμμορίτες και αναπαράγουν τα ψέμματα τους, δείγμα του επίπεδου νοημοσύνης τους, αναπαράγουν ότι ηλιθιότητα βρουν, ότι οι "Γερμανοί ναζι" επιβάλουν μετρά στην Ελλάδα οπως τους έλεγαν κατι Νεοέλληνες σε γνώστες δήθεν πατριωτικές σελίδες στην πρώτη θέση που διαβάζουν οι Νεοέλληνες, ηθικοί αυτουργοί στην αποβλάκωση του όχλου αμέσως μέσα από σελίδες συμμοριτών, ενώ απο το 1945 την εξουσία την έχουν κομμουνιστές, και επι χρονιά ηταν υπό τριπλη κατοχή, οι δε σημερινοί Γερμανοί στην πλειοψηφία τους(όπως και στην Ελλαδα) δεν έχουν καμιά σχέση με Γερμανούς καυκάσιου γένους όπως ηταν πριν 100 χρονιά που πολλοί Νεοέλληνες μιγάδες της μεσόγειου νομίζουν ότι ηταν Μογγόλοι , το γεγονός οτι τότε ηταν γεμάτο ίδιοι γένος με την Θεά Αθήνα δεν τους λέει κάτι! ούτε το Deuchland, το γεγονός ότι το 90% της τεχνολογίας ειναι απο Γερμανούς πριν το 1945 επίσης δεν τους λέει κάτι! έχουν εξαπατηθεί όλοι αυτοί? οχι ακριβώς, καθώς δεν ειναι θέμα εξαπάτησης αλλα στοιχειώδους λογικής που δεν έχουν, αφού πολλοί ειναι Νεοέλληνες μιγάδες της μεσόγειου που νομιζουν ότι ειναι απόγονοι αρχαιων και θεωρούν "εχθρό της Ελλάδας" εναν- μια καυκάσιου γένους που γεννήθηκε σε άλλη χώρα λες και οι χώρες ειναι ομάδες(!) η ηλιθιότητα της ηλιθιότητας, τι να τους κάνεις αυτούς τους Νεοέλληνες που κανουν δεδομένα οτι τους λενε οι συμμορίτες? όπως και διαβάζουν σελίδες συμμοριτών που ειναι όλες στην πρώτη θέση, και νεοελλήνων του copy paste των πρώτων.

Εκτός ότι υιοθετούν οτι τους μάθεις ειναι και αγρίμια και πανε την κοινωνία στο πάτο οπως διαπιστωθεί και απο προσωπική ερευνά πρόσφατα σε Νεοέλληνες μη καυκάσιου γένους, ακριβώς γιατι μεσώ ίντερνετ από το 2014 βλέπω να αναπαράγουν ένα σορό ηλιθιότητες φερόμενοι πατριώτες με ελληνικές σημαίες , σε πολλά θέματα συμπεριφέρονται λες και ειναι συμμορίτες(!) και αυτοι ειναι 2 φόρες χειρότεροι απο τους συμμορίτες γιατί οι μάζες νομίζουν ότι ειναι πατριώτες ενώ ειναι ηλίθιοι Νεοέλληνες και άλλοι μοχθηροί που παριστάνουν τους πατριώτες με ελληνικές σημαίες και αναπαράγουν οτι βρουν μαζί με προπαγανδες κρητική αντίληψη μηδέν, παριστάνουν τους πατριώτες με εθνικά Post όλα copy paste για να έχουν κόσμο για κανένα άλλο λόγο,έτσι βλέπεις αδίσταχτους με ελληνικές σημαίες να έχουν κόσμο ενώ δεν έχουν ούτε ένα δικό τους άρθρο. Άλλα στην πονηριά να αρπάξουν κανένα post που εχει απήχηση όλοι πρώτοι μιας και οι περισσότεροι από αυτούς δεν εχουν ούτε ένα δικό τους άρθρο! ούτε ένα σε 3-4 χρονιά σιγά μην μπουν στο κόπο να γράψουν δικά τους, ο Νεοέλληνας ακόμα και στο ίντερνετ δείχνει πόσο ηλίθιος ειναι.

Ως εκ τούτου η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να χαθεί, έχει χαθεί ήδη εδώ και χρονιά, άπλα κάποιοι δεν το έχουν καταλάβει, στην Ελλάδα το 50%-60% ειναι ελληνόφωνοι ακόμα και τα παρτάλια που παριστάνουν τους πατριώτες,αν κάνεις μια βόλτα και πεις σε 50 Νεοέλληνες πάρε 1000 ευρώ και να υπηρετείς το καθεστώς εις βαρών άλλων τουλάχιστον οι 40 απο τους 50 θα ειναι πρόθυμοι να κάνουν κακό χωρίς τύψεις και ένοχες,κατι λίγοι εχουμε απομείνει καυκάσιου γένους και οι περισσότεροι έχουν πέσει στο επίπεδο νεοελλήνων ειδικά οι γυναίκες .Η αλήθεια δεν αρέσει σε κανέναν όμως προτιμούν να ζουν στο ψέμα .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications