Ελλάδα: Του έστειλαν γράμμα «έχετε πεθάνει» και του έκοψαν τη σύνταξη

Να βρει το δίκιο του, απέναντι στη γραφειοκρατία και τον παραλογισμό, παλεύει ένας συνταξιούχος οδοντίατρος από τη Θεσσαλονίκη, στον οποίο έκοψαν τη σύνταξη γιατί… θεωρούν ότι πέθανε, αναστήθηκε και… ξαναπέθανε!

Η περιπέτεια του Κωνσταντίνου Γεροντή ξεκινά τον Νοέμβριο του 2017, όταν και του έστειλαν χαρτί, με το οποίο τον ενημέρωναν ότι για το ελληνικό κράτος ήταν νεκρός και δεν δικαιούταν σύνταξη αναφέρει το Star.

«Προσπαθώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Τους πήγα και σοκολατάκια κηδείας και κονιάκ για να κάνουμε μνημόσυνο», λέει ο ίδιος, έχοντας το χαρτί με το οποίο μαθαίνει ότι… πέθανε στις 19 Ιουλίου 2016.

Το πρόβλημα λύθηκε μετά από λίγο καιρό, αλλά μόνο προσωρινά. Πριν από πέντε μήνες η σύνταξη διακόπηκε ξανά, καθώς το ελληνικό κράτος αφού τον θεώρησε πεθαμένο και στη συνέχεια… αναστημένο, τον ξαναπέθανε και του έκοψε τη σύνταξη ξανά!

«Όταν ενοποιήθηκαν τα Ταμεία στο περίφημο αυτό ΕΦΚΑ, κάποιος από εκεί ξαναείδε ότι είμαι “πεθαμένος” και σταμάτησαν να μου δίνουν τη σύνταξη», δηλώνει.

Όπως λέει, φοβάται ότι ανά πάσα στιγμή, μπορούν να ζητήσουν από τη σύζυγό του τη σύνταξη πίσω, καθώς ενδέχεται να της πουν ότι ελάμβανε από το καλοκαίρι του 2016 παρανόμως τη σύνταξη του θανόντος συζύγου της.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications