Σε μια βρετανική λίμνη άρχισαν να εξαφανίζονται ψάρια και πάπιες από τα Πιράνχας

Σε μια μικρή λίμνη στο Doncaster της Βρετανίας, εδώ και καιρό οι αλιείς άρχισαν να διαμαρτύρονται ότι δεν έπιαναν πια ψάρια. Και παρατήρησαν ότι ακόμα οι πάπιες στη λίμνη λιγόστεψαν .

Και πρόσφατα, οι ντόπιοι βρήκαν δύο παράξενα ψάρια στην ακτή της λίμνης και ήταν Πιράνχας.Τα Πιράνχας ζουν σε ποταμούς του Αμαζονίου στη Νότια Αμερική, αυτά τα ψάρια μπορούν να μυρίζουν το αίμα απο πολύ μακριά .

Πως βρέθηκαν εκεί τα Πιράνχας στη λίμνη Martin Wells, παραμένει άγνωστο, είναι πιθανό κάποιος να τα έριξε στην λίμνη από κάποιο ενυδρείο η τα έριξαν οι λεγόμενοι οικολόγοι.

Αυτό προκάλεσε την ασυνήθιστη μείωση των ψαριών στη λίμνη , τα εξωτικά ψάρια στη βρετανική λίμνη επηρέασαν το οικοσύστημα της.

Η λίμνη Martin Wells είναι ένα δημοφιλές μέρος όχι μόνο για τους ψαράδες αλλά και στους λάτρεις της βαρκάδας, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, και τώρα οι γονείς φοβούνται ότι εάν τα παιδιά πέσουν στο νερό,τα Πιράνχας μπορεί να τους επιτεθούν.

Ένα από τα ψάρια βρέθηκε από τον 32χρονο Tony Hooper, όταν περπατούσε κατά μήκος της όχθης με την οικογένειά του. "Όταν συνειδητοποιήσαμε τι ήταν αυτό, σοκαριστήκαμε .Αυτό είναι ένα πολύ δημοφιλές μέρος για οικογενειακές διακοπές. Τα παιδιά κολυμπούν τα καλοκαιρία εδώ ".

Σύμφωνα με τον ίδιο συχνά πηγαίναν εκεί και τάιζαν τις πάπιες, αλλά την περασμένη Κυριακή βρήκαν μόνο μία πάπια με δύο παπάκια. Όλες οι υπόλοιπες είχαν εξαφανιστεί.

Το δεύτερο Πιράνχας ψαρεύτηκε από μια 37χρονη μητέρα τριών παιδιών και τον άντρα της . " Είναι ένας έμπειρος ψαράς και με το έμπειρο μάτι του είδε αμέσως ψάρι στην ακτή και μόλις το έβγαλε έξω από το νερό,προς έκπληξή του δεν μπορούσε να καταλάβει τι είδος ψαριού ήταν, αλλά είδε τα αιχμηρά δόντια, μου είπε να πάμε σπίτι και να ψάξουμε στο διαδίκτυο και τελικά βρήκαμε ότι ηταν Πιράνχας. Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε"

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο και βιολόγο Helen Thompson, τα Πιράνχας είναι πολύ ελκυστικά για ενυδρεία στο σπίτι, αλλά ορισμένα είδη αναπτύσσονται πολύ γρήγορα και γίνονται πολύ μεγάλα.

Και τότε κάποιος ίσως τα έριξε στην τοπική λίμνη. "Προφανώς, αυτή είναι μια πολύ κακή ιδέα, γιατί αν τα ψάρια πολλαπλασιαστούν στην λίμνη τότε δεν θα μείνουν άλλα ψάρια". Δεν είναι ακόμη γνωστό πόσα Πιράνχας ζουν στη λίμνη!

Με τα αιχμηρά δόντια τους, τα Πιράνχας μπορεί μερικές φορές να σκοτώσουν ακόμη και ανθρώπους, αν και τέτοιες επιθέσεις είναι σπάνιες.Τα περισσότερα από τα θύματά τους είναι παιδιά που θα πέσουν στο νερό και αρκεί μια μικρή πληγή για να προσελκύσει ολόκληρο κοπάδι Πιράνχας.

Το 2011, τα Πιράνχας σκότωσαν έναν 18χρονο κάτοικο της Βολιβίας, ο οποίος ηταν μεθυσμένος και έπεσε στο νερό. Και το 2015, ένα 5χρονο κορίτσι από τη Βραζιλία σκοτώθηκε από ένα κοπάδι Πιράνχας.Το παιδί έπεσε στο νερό όταν η μικρή βάρκα για άγνωστο λόγο ανατράπηκε.

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications