Θα μπορούσαν να υπάρχουν αντικείμενα όπως το Oumuamua κρυμμένα στο Ηλιακό Σύστημα?? ( 4 έχουν ήδη παρατηρηθεί)
Θα μπορούσαν να υπάρχουν αντικείμενα όπως το Oumuamua κρυμμένα στο Ηλιακό Σύστημα?? ( 4 έχουν ήδη παρατηρηθεί)

Χιλιάδες αντικείμενα όπως ο υποτιθέμενος κομήτης η αστεροειδής (ούτε οι ιδιοι οι καθεστωτικοί δεν έχουν αποφασίσει αν ειναι αστεροειδής η κομήτες η άπλα σκάφος εξωγήινων ) o Oumuamua,ο πρώτος διαστρικός αστεροειδής που βρέθηκε στο ηλιακό μας σύστημα, και αλλα τέσσερα έχουν ήδη παρατηρηθεί.

Μια μελέτη που περιγράφει αυτά τα ευρήματα εμφανίστηκε πρόσφατα στο arXiv της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας, του Amir Siraj, έναν προπτυχιακό φοιτητή στο Τμήμα Αστρονομίας στο Χάρβαρντ, και του καθηγητή Abraham Loeb, ο οποίος πρότεινε πρόσφατα σε μια άλλη έρευνα για το Oumuamua ότι θα μπορούσε να είναι ένα εξωγήινο σκάφος.

Ο Siraj και ο Loeb αποφάσισαν να διερευνήσουν πιθανές τροχιακές ιδιότητες των διαστρικών αντικείμενων στο ηλιακό σύστημα μας για να δουν πόσα αντικείμενα παρόμοια με το Oumuamua μπορεί να υπάρχουν.

Για το σκοπό αυτό, πραγματοποίησαν δυναμικές προσομοιώσεις του συστήματος Δια-Ηλίου για να προσδιορίσουν τις τροχιές που θα είχαν τα αντικείμενα αυτά.Στη συνέχεια συνέκριναν τα αποτελέσματα αυτών των προσομοιώσεων με τα δεδομένα που έλαβαν από το τηλεσκόπιο Pan STARRS, με το οποίο ανακαλύφθηκε το Oumuamua.

Το σύστημα Δια-Ηλίου λειτουργεί ως ένα δίχτυ που φιλοξενεί μερικές χιλιάδες αντικείμενα,καθώς τα αντικείμενα περνούν κοντά απο τον Δία χάνουν την ενέργεια τους μέσω της βαρυτικής αλληλεπίδρασής και παγιδεύονται. Τα αντικείμενα τελικά φεύγουν από το σύστημα, αλλά καταγράφονται νέα, και επομένως υπάρχει σταθερός "πληθυσμός".

Συνοπτικά, διαπίστωσαν ότι χιλιάδες αντικείμενα παρόμοια με το Oumuamua μπορεί να υπάρχουν σήμερα στο ηλιακό μας σύστημα και ότι εκατοντάδες από αυτά μπορούν να εντοπιστούν από τις τροχιές τους.

Υπολόγισαν επίσης ότι το τηλεσκόπιο LSST, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή και αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργικό μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, θα μπορεί να ανακαλύψει δεκάδες από αυτά τα παγιδευμένα αντικείμενα.

Προσδιόρισαν επίσης τέσσερα συγκεκριμένα υποψήφια αντικείμενα από προηγούμενες έρευνες.Αυτά τα αντικείμενα ορίζονται το 2011 ως SP25, RR2 2017, 2017 και 2018 TL6 SV13, που βρίσκονται 8,26 έως 23,65 AU από τον Ήλιο. "Δεδομένου ότι αυτά τα αντικείμενα έχουν παγιδευτεί, μπορούμε να τα φωτογραφίσουμε ή να προσγειωθήσουμε στην επιφάνεια τους", δήλωσε ο Loeb στο Universe Today.

«Αυτό θα μας επιτρέψει να μάθουμε τη δομή, τη σύνθεση και την προέλευσή τους. Θα μας επιτρέψει επίσης να κατανοήσουμε καλύτερα τις συνθήκες των φυτωρίων του Ηλιακού Συστήματος.

Τέλος, μπορεί να μας επιτρέψει να εντοπίσουμε αντικείμενα τεχνητής προέλευσης, όπως την εύρεση πλαστικών μπουκαλιών σε μια κατά τα άλλα παρθένα παραλία».

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το Oumuamua θα μπορούσε να είναι ένα "σκουπίδι" που επιπλέει στον διαστρικό χώρο, από μια προηγμένη εξωγήινη τεχνολογία.Ο Loeb δήλωσε,ότι αν πραγματικά είναι τεχνητά αντικείμενα, οι επιπτώσεις θα είναι πολύ μεγάλες, «Αυτό θα είναι επαναστατική, γιατί θα δείξει ότι δεν είμαστε μόνοι και θα ρίξει φως σε προηγμένες τεχνολογίες πέρα της δικής μας.»

©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications