Εισαγγελέας απαγορεύει τη λέξη λαθρομετανάστης!
Εισαγγελέας απαγορεύει τη λέξη λαθρομετανάστης!

Εισαγγελέας απαγορεύει τη λέξη λαθρομετανάστης! Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Μπορεί να υπάρχει σχέση μεταξύ κυβερνητικών στελεχών (ή και άλλων) με στελέχη της Δικαιοσύνης; Παρεμβαίνει η πολιτική στη Δικαιοσύνη; Χρησιμοποιούνται δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί για να δημιουργήσουν «πρόσφορο έδαφος» για πολιτική εκμετάλλευση και δημιουργία «τετελεσμένων»;

Αυτά και άλλα (πολύ μεγαλύτερης βαρύτητας) ερωτήματα τίθενται τις τελευταίες δεκαετίες για τις «σχέσεις» μεταξύ Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών και κυβερνητικών (ή και άλλων) στελεχών. Και, ξαφνικά, με ένα ενυπόγραφο έγγραφο αποκαλύπτεται πως Εισαγγελική λειτουργός φέρεται να χειραγωγείται και να εκτελεί «παραγγελία» υπουργού της σημερινής (και δημοκρατικής) κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Εάν το παρακάνω έγγραφο είναι επίσημο, τότε υπάρχει πρόβλημα. Στη Δικαιοσύνη, στην κυβέρνηση, στους Θεσμούς, στην Πολιτεία και στο ίδιο το Σύνταγμα της χώρας…

Κάποιος μπορεί να υποθέσει πως το συγκεκριμένο επίσημο (ενυπόγραφο) έγγραφο της Εισαγγελίας Πειραιώς είναι μια «νομολογία”… Μόνο που δεν υπάρχει σχετικός νόμος! Ενδεχομένως, γίνεται μια απόπειρα –δια της πλαγίας οδού- η προσωπική «άποψη” της συγκεκριμένης εισαγγελέως να χρησιμοποιηθεί για να επιβληθεί η απαγόρευση της λέξης «λαθρομετανάστης» για τους λαθραία – παράνομα εισερχομένους στην Ελλάδα.

Το ότι «παρακαλεί”, όπως γράφει επί λέξει, δείχνει ότι δεν ασκεί εισαγγελική εξουσία!! Διότι ένας εισαγγελέας δεν «παρακαλεί”, αλλά «διατάσσει”, ή «εισηγείται”, ή «γνωμοδοτεί”. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν «παρακαλεί”. Άρα, η συγκεκριμένη εισαγγελική λειτουργός, στο συγκεκριμένο ενυπόγραφο έγγραφο δεν ενεργεί ως εισαγγελέας!!!

Ως τι ενήργησε η συγκεκριμένος εισαγγελικός λειτουργός δεν μπορούμε, φυσικά, να το γνωρίζουμε. Ελπίζουμε όμως να το γνωρίζει η ίδια, η οποία φέρεται να το υπογράφει.

Το βέβαιο, πάντως, είναι πως εκθέτει την Δικαιοσύνη, διότι την εμφανίζει να «παίρνει γραμμή” από την εκτελεστική εξουσία (τον υπουργό Δικαιοσύνης), ενώ υποτίθεται ότι ισχύει η αρχή της διάκρισης των εξουσιών, αρχή η οποία αποτελεί θεμέλιο λίθο της Δημοκρατίας.

Κάτι που ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων φαίνεται πως αγνοεί (τουλάχιστον ηθελημένα), αλλά δεν διστάζει να «ζητήσει» από την εισαγγελική λειτουργό γνωμοδότηση για την απαγόρευση χρήσης της λέξης «λαθρομετανάστης».

Να μάθουμε λοιπόν τους ορισμούς των λέξεων (από την Αρχή).
Λαθρομετανάστης: Παράνομα εισερχόμενος σε χώρα από μη προσδιορισμένο σημείο ελέγχου.
(στον νόμο του ΠΚ/άρθρο 76, «Προϋποθέσεις και διαδικασία διοικητικής απέλασης» αποδίδεται με τον όρο «λαθρομετανάστης”
Μετανάστης: Πολίτης διαφορετικής εθνικότητας που με νόμιμη διαδικασία και έγγραφα βρίσκεται σε άλλη χώρα…
Πρόσφυγας: Πολίτης χωρας που λόγω εμπόλεμης εμπλοκής της χώρας του καταφεύγει στην αμέσως πλησιέστερη προκειμένου να διασωθεί…

Παρατυπος μετανάστης: ΔΕΝ ΥΦΊΣΤΑΤΑΙ ο όρος καθώς η είσοδος με παράνομο τρόπο (χωρίς έγγραφα κλπ) σε μια χώρα είναι παράνομο και διώκεται ποινικά από τους Νόμους του κάθε κράτους… «παρατυπία” ορίζεται η πράξη που συνιστά μη τήρηση κανόνων που αφορούν τυπικά θέματα (πλημμέλημα) η είσοδος σε χώρα χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα είναι παράνομη..
Οικονομικός μετανάστης: μετανάστης νόμιμος (με έγγραφα) που για οικονομικούς λόγους κατέφυγε σε άλλη χώρα ..
«Αιτών άσυλο” : Δικαίωμα έχουν όσοι πολίτες καταφεύγουν σε άλλη χώρα προκειμένου να τεθούν σε καθεστώς προστασίας και να μην επιστρέψουν με διοικητική απέλαση στη χώρα από την οποία προέρχονται σε αποφυγή κυρώσεων (φυλάκισης θανάτωσης κλπ)

Εξ ορισμού ως φιλολογικός ορισμός, «λάθρος» είναι ο παράνομος/ κρυμμένος… ενδεικτικές άλλες χρήσεις του όρου
«λαθρεπιβάτης» (επιβάτης χωρίς εισιτήριο)v «λαθροκυνηγός” (χωρίς άδεια κυνηγίου ή σε περίοδο που απαγορεύεται το κυνήγι)
«λαθραναγνώστης” κλπ….
ως «λάθρα» αποδίδεται η ενέργεια πχ η παράνομη είσοδος σε χώρα, «λαθρομετανάστευση”…

Αν, βέβαια, ο υπουργός κ. Κοντονής, ενοχλείται από τη χρήση ελληνικών λέξεων, εμείς αναρωτιόμαστε:
Μήπως ο υπουργός θα έπρεπε να προβληματίζεται με ότι φέρεται να ζήτησε από την εισαγγελική λειτουργό;
Μήπως ο υπουργός θα έπρεπε να προβληματίζεται και να ανησυχεί για την μεθόδευσή του, που αποκαλύπτεται εγγράφως, να επιβάλει την μη χρήση της (ελληνικότατης) λέξης «λαθρομετανάστης»; Μήπως ο υπουργός κ. Κοντονής θα έπρεπε να σέβεται περισσότερο την Δικαιοσύνη και την ανεξαρτησία της, αλλά και τον θεσμικό του ρόλο;

Αν μη τι άλλο, μέσα από το συγκεκριμένο έγγραφο της Εισαγγελίας Πειραιώς αποδεικνύεται πως υπάρχει πολιτική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Και αυτό δεν τιμά την Δικαιοσύνη, τον υπουργό και την κυβέρνηση, αλλά και το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας…

ΥΓ: Να υποθέσουμε πως στο μέλλον δεν θα υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις για σχέσεις πολιτικών με δικαστικούς ή εισαγγελικούς λειτουργούς που εκδίδουν αποφάσεις (ή νομολογούν) κατά παραγγελία… Ή ακόμη άλλες αποκαλύψεις για σχέσεις κρατικών υπηρεσιών και συστημικών δημοσιογράφων με δικαστικές αποφάσεις «delivery»… Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να υπάρξει μια ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ή κάποιου αρμόδιου οργάνου της Ελληνικής Δικαιοσύνης…

kostasxan.blogspot

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Όταν οι δικαστές και οι εισαγγελείς ευνοούν τον χώρο της εθνικιστικής δεξιάς, τότε είναι καλοί, όταν τολμούν να διαφωνήσουν με όρο που έχει συνδεθεί πολιτικά με συγκεκριμένη πολιτική πλευρά και εξηγούν πως διαφωνούν με τη χρήση του, τότε γίνονται "είδηση" . Πολλοί έκτισαν καριέρες πάνω στη χρήση του όρου αυτού.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications