Δήμαρχος Ραφήνας Ε.Μπουρνούς: Δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης για να σωθεί ο κόσμος! (βίντεο)
Δήμαρχος Ραφήνας Ε.Μπουρνούς: Δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης για να σωθεί ο κόσμος! (βίντεο)

Δήμαρχος Ραφήνας Ε.Μπουρνούς: Δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης για να σωθεί ο κόσμος! ...Όσο κι αν η απόδοση ευθυνών δεν είναι της στιγμής, ώρα με την ώρα έρχονται στην επιφάνεια στοιχεία για την εγκληματική αμέλεια των κυβερνώντων που οδήγησε σ αυτή την τραγωδία.

Ο δήμαρχος της Ραφήνας-Πικερμίου Ε.Μπουρνούς αποκάλυψε σε συνέντευξή του πως «Κανείς από την κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό δεν του έδωσε εντολή για εκκένωση των οικισμών. Αυτό δεν συνέβη ποτέ, δεν επικοινώνησε κανένας μαζί μου» είπε ο κ. Μπουρνούς.

«Μην προσπαθούν κάποιοι να μεταθέσουν ευθύνες, υπήρξε υποτίμηση της φωτιάς, δεν υπήρξαν καν αντιπυρικές ζώνες».
Ουδέποτε δόθηκε εντολή για εκκένωση οικισμών στη Ραφήνα από τους αρμόδιους αποκάλυψε ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς, ζητώντας να «μην προσπαθούν κάποιοι να μεταθέσουν ευθύνες».

«Αυτό δεν συνέβη ποτέ. Δεν επικοινώνησε κανένας μαζί μου. Η φωτιά έφτασε σε μισή ώρα στη θάλασσα. Μην προσπαθούν κάποιοι να μεταθέσουν ευθύνες», είπε ο κ. Μπουρνούς στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ερωτηθείς για το εάν η περιφερειακή σύμβουλος πολιτικής προστασίας, κυρία Τσούπρα έδωσε εντολή εκκένωσης.

Ο δήμαρχος Ραφήνας επιμένει ότι ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο. «Να μου πει κάποιος ποιος μου την έδωσε», επισήμανε, υποστηρίζοντας ότι με την κυρία Τσούπρα, αν και βρέθηκαν δια ζώσης, δεν αντάλλαξαν κουβέντα και δεν κατάφεραν να μιλήσουν.

«Πάνω από 1.000 σπίτια έχουν καεί»
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 60, ενώ πάνω από 1.000 σπίτια έχουν καεί. Παράλληλα, με τη συνεργασία ιδιωτικών γερανών προσπαθούν να μαζέψουν πάνω από 300 αυτοκίνητα για να γίνουν αυτοψίες και δηλώσεις από τις εταιρείες. Την ίδια ώρα, μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών επισκέπτονται σπίτια και πραγματοποιούν αυτοψίες.

Η κυρία Παναγοπούλου είναι 70 ετών και τα χέρια είναι καλυμμένα με επιδέσμους καθώς φέρει εγκαύματα στο Σισμανόγλειο.
Με όση δύναμη της έχει απομείνει περιγράφει πως κατάφερε να σωθεί αυτή και ο άντρας από τις φλόγες που έφτασαν στην πόρτα του σπιτιού της. «Όρμησε μία φωτιά τόσο ξαφνικά που δεν υπήρχε περίπτωση… όταν είδα τη φωτιά φώναξα τον άντρα μου να μπούμε γρήγορα στο αυτοκίνητο, ώσπου να βγάλουμε το αυτοκίνητό ήρθε η φωτιά, τρέξαμε εγκλωβιστήκαμε γιατί ήταν όλοι στα αυτοκίνητα, κάηκε και το αυτοκίνητο και βγήκαμε έξω…», περιγράφει.

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία της 56χρονης Σταυρούλας που κολυμπούσε για πέντε, ώρες στην «Κυανή Ακτή» μέχρι να την εντοπίσει ένα καΐκι και να της σώσει τη ζωή. «Μπήκαμε στη θάλασσα. Εκεί καιγόσουν, δηλαδή κάηκαν νομίζω παιδάκια εκεί. Ήταν γύρω στις πέντε το απόγευμα για πολλή ώρα δεν είχε έρθει πυροσβεστική. Μετά έπιασε ένα μεγάλο κύμα που μας έβγαλε στα ανοιχτά. Με βρήκε το καΐκι στις δέκα το βράδυ. Κολυμπούσα πέντε ώρες. Με βρήκε το καΐκι «Σπύρος». Ήμουν η πρώτη που με ανέβασαν και με ρώτησαν «έχει κι άλλους;».

Τους είπα «έχει πολλούς, πείτε σε καΐκια και σκάφη να βοηθήσουν». Μετά βγήκαν δυο – τρία καΐκια. Ήταν πολλοί, μια οικογένεια με παιδιά μια γιαγιά με… Η οικογένεια με τα παιδάκια ανέβηκε στο καΐκι μου, νομίζω όμως ότι είχαν κάποιον νεκρό. Είχα κι άλλους συγγενείς αλλά αυτοί έμειναν στη στεριά, η μαμά μου δεν κολυμπούσε».

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications