Δείτε βίντεο ντοκουμέντο μέσα από τη λαίλαπα στο Μάτι – Δείτε πώς «έτρεχε» η φωτιά

Είναι ίσως το βίντεο που αποτυπώνει με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο τι συνέβη στο Μάτι…

Ο άνθρωπος που το τράβηξε είναι ζωντανός και σε καλή κατάσταση λένε. Ο λόγος που δεν έφυγε ήταν επειδή πήγε να βάλει τη γάτα μέσα στο σπίτι και κλείστηκε απ’ έξω όταν ο αέρας έκλεισε τη πόρτα και η φωτιά ήταν από μπροστά.

Η προσπάθειά του να σώσει τη γάτα που θα δείτε στο βίντεο τον κράτησε λίγο περισσότερο στο σπίτι του. Κι εκεί τον βρήκε η φωτιά.

Το γατί σώθηκε επίσης, όπως και άλλο ένα από τα τρία που είχε. Το τρίτο όχι. Η φωτιά ήταν ολόγυρα στο σπίτι δεν μπορούσε να φύγει και όταν βγήκε για να πάρει τα γατιά του μέσα, έκλεισε από τον αέρα η πόρτα και κλειδώθηκε έξω. Οπότε το μονο που του έμεινε ηταν να σταθεί σε αντίθετο τοίχο από τη φορά του αέρα και η φωτιά πέρασε από πάνω του. Τράβηξε το βιντεο με γνώση ότι ίσως ηταν το τελευταίο στη ζωή του.

Η απόσταση Μαραθώνος μέχρι τη παραλία είναι 1km. Με βάση αυτόπτες μάρτυρες και το βίντεο αυτό, τα 5-10 λεπτά που λένε ότι χρειάστηκε για να φτάσει στη θάλασσα και να τους εγκλωβίσει δεν είναι υπερβολή,με τέτοιους ανέμους και τέτοια βλάστηση, έχεις πυρκαγιά κόμης. Δηλαδή δεν έρχεται από χόρτα η φωτιά αλλά "πηδάει" από κλαδί σε κλαδί των δέντρων,και προχωράει με απίστευτες ταχύτητες.

H φωτιά χρειάστηκε 2 μόλις λεπτά για να καλύψει περισσότερο από 200m. Με 7 km/hr υπερβαίνει το γρήγορο περπάτημα του μέσου ανθρώπου ο οποίος αναγκάζεται θα ακολουθεί και μονοπάτια ενώ η φωτιά όχι. Άρα ακόμα και στο 1,5km να δεις μακριά τη φωτιά αν πας να φύγεις με πόδια θα σε προλάβει. Και 1,5km δεν είναι κοντά, βλέπεις μόνο καπνούς.Συμπέρασμα. Έχεις καιρό 6-7 μποφόρ. Με το που αντιληφθείς φωτιά ακόμα και στα 5 km πάρε το αμάξι και πιάσε ένα κεντρικό δρόμο φύγε. Δε θα σε σώσει κανείς .

Δείτε στο βίντεο συνολικής διάρκειας 3,5 λεπτών πως «τρέχει» η φωτιά:

Δείτε βίντεο πως έγινε η περιοχή:

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications