Ο Ιωάννης Μάζης αποκαλύπτει : «Νίμιτς Και Μπουτάρης Έχουν Σχέσεις Με Ιδρύματα Του Τζορτζ Σόρος» [Βίντεο]
Ο Ιωάννης Μάζης αποκαλύπτει : «Νίμιτς Και Μπουτάρης Έχουν Σχέσεις Με Ιδρύματα Του Τζορτζ Σόρος» [Βίντεο]

Γεωπολιτική ανάλυση σε σχέση με το σκοπιανό έκανε ο καθηγητής γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης. Ο γνωστός πανεπιστημιακός εξήγησε ότι «είναι απολύτως βέβαιο ότι οι σημερινές συνθήκες έχουν διαφοροποιηθεί απολύτως από εκείνες οι οποίες ήταν το 1994 και εντεύθεν», εξηγώντας ότι σήμερα η Τουρκία δεν συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των αξιόπιστων εταίρων της Δύσης, αναφερόμενος στις στενές της σχέσεις με το Ιράν και τη Ρωσία.

Ωστόσο, εξέφρασε ανησυχία ότι εάν τα Σκόπια ενταχθούν στο ΝΑΤΟ θα επιστρέψουν στους αλυτρωτισμούς τους και θα βρίσκονται στο πλευρό της Τουρκίας, η οποία όπως τόνισε παραμένει μέλος του ΝΑΤΟ.

Υπογραμμίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες το μόνο που θέλουν είναι ένα όνομα για να βάλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, από εκεί και πέρα άφησε να εννοηθεί ότι είναι ζήτημα δικής μας διαπραγμάτευσης. Όπως είπε, «θα κατευθύνει εκείνος που έχει λιγότερη ανάγκη» και «ποιος αντικειμενικά έχει λιγότερη ανάγκη; η Ελλάδα».

Είπε ότι οι Αλβανοί των Σκοπίων κατηγορούν τον Ζόραν Ζάεφ, τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, ότι έχει μια υποβόσκουσα εθνικιστική και «μακεδονιστική» πολιτική σαν του Νίκολα Γκρουέφσκι. Να σημειωθεί ότι ο Ζόραν Ζάεφ έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα ως κάποιος «μετριοπαθής».

Επίσης ο Ιωάννης Μάζης ανέφερε ότι ο Μάθιου Νίμιτς και ο Γιάννης Μπουτάρης συνδέονται με ιδρύματα του Τζορτζ Σόρος.

Ο Μπουτάρης στρώνει το χαλί στον Τζορτζ Σόρος
01 Φεβρουαρίου 2014
Θερμό καλωσόρισμα στη συμπρωτεύουσα του πρώτου κέντρου αλληλεγγύης της «Solidarity Now», της ΜΚΟ που ανήκει στον «Έμπορο των Εθνών», Τζορτζ Σόρος.

Στα εγκαίνια, Γιάννης Μπουτάρης έβγαλε έναν πύρινο λόγο υποστήριξης στον Σόρος, «αδειάζοντας», μάλιστα τους Έλληνες επιχειρηματίες και καλώντας να ακολουθήσουν το παράδειγμα του.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος ανέλυσε και τις φιλοσκοπιανές θέσεις που φέρεται να έχει εκφράσει κατά καιρούς ο Ουγγροεβραίος Τζορτζ Σόρος, προσφέροντάς του κάλυψη. «Επειδή έχω προσωπική αντίληψη για το ίδρυμα και την έδρα που έχει κάνει στα Σκόπια πια και την έχω προ πολλών ετών, ο Σόρος δεν πήρε θέση ποτέ υπέρ των Σκοπίων ή υπέρ της Ελλάδας», είπε και συμπλήρωσε πως οι δράσεις του επιχειρηματία βοηθούν τις κοινωνίες να αναλάβουν μέρος της ευθύνης τους, ενώ αποκάλυψε πως οι δυο τους γνωρίζονται και προσωπικά.

Η δωρεά του Σόρος στη Θεσσαλονίκη
Οι στενές σχέσεις του Εβραίου μεγιστάνα με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης είναι γνωστές. Πριν από περίπου ένα χρόνο είχε ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο η πρώτη δωρεά του Σόρος στη Θεσσαλονίκη, που ήταν 50.000 λίτρα πετρέλαιο για να ενισχυθεί ο κοινωνικός τομέας του δήμου. Η πρόταση είχε έρθει έπειτα από εισήγηση του αντιδημάρχου Χασδάι Καπόν, που λέγεται ότι είναι ο συνδετικός κρίκος της γνωριμίας των δυο.

Ποια είναι η «Solidarity Now»
Η ΜΚΟ «Solidarity Now» είναι «θυγατρική» της Open Society Foundations του Σόρος και έχει ως σκοπό την υποστήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Μετά τη Θεσσαλονίκη σειρά έχει και η Αθήνα, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο υπερψήφισε κατά πλειοψηφία την πρόταση του δήμαρχου Γιώργου Καμίνη για την αποδοχή της δωρεάς, ύψους 663.000 ευρώ, της Open Society.

Για να θυμηθούν κάποιοι..Δείτε μια είδηση από το κοντινό 2014..

Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια,like στην σέλιδα facebook:

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications