6 Ιαν 2018

Πανικός στην Ιαπωνία από ψεύτικο συναγερμό για σεισμό 6,4 Ρίχτερ

Πανικός στην Ιαπωνία από ψεύτικο συναγερμό για σεισμό 6,4 Ρίχτερ

Εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν τις δουλειές τους, τρένα σταμάτησαν να κυκλοφορούν και οι υπηρεσίες διάσωσης τέθηκαν σε κατάσταση ετοιμότητας στην Ιαπωνία, μετά από ειδοποίηση του του Ιαπωνικού Μετεωρολογικού Πρακτορείου για πιθανό μεγάλο σεισμό εντός ολίγων λεπτών.

Εκατομμύρια Ιάπωνες έλαβαν την ειδοποίηση με μήνυμα στο κινητό τους, με συνέπεια να προκληθεί άνευ προηγουμένου πανικός και αναστάτωση. Τελικά, αποδείχθηκε ότι ήταν «λανθασμένος συναγερμός», ο οποίος, ωστόσο, ήταν αρκετός για να παραλύσει όλες τις μεγάλες ιαπωνικές πόλεις και να μετατρέψει την Παρασκευή σε… ημιαργία!

Το μήνυμα που έλαβαν οι Ιάπωνες στο κινητό τους ανέγραφε: «Ένας μεγάλος σεισμός έχει εκδηλωθεί στην ακτή του Ιμπαράκι. Ετοιμαστείτε για δυνατές δονήσεις». Αμέσως επικράτησε πανικός. Τα τρένα σταμάτησαν απότομα και μόνο από καθαρή τύχη δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί. Τελικά, το σήμα κινδύνου αποδείχθηκε ψεύτικο. Οι υπεύθυνοι αποδίδουν το λάθος στο αυτόματο σύστημα ειδοποίησης, το οποίο προφανώς μπέρδεψε δύο μικρούς σεισμούς που είχαν προηγηθεί με ελάχιστη ώρα διαφορά μεταξύ τους, «συνθέτοντας» έναν μεγαλύτερο, μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Η ειδοποίηση για το σεισμό έφτασε μέχρι και το κινητό του Ιάπωνα πρωθυπουργού, Σίνζο Άμπε, τον οποίο η κρατική τηλεόραση έδειξε «ζωντανά» να ελέγχει το μήνυμα.

Μία ακόμη φορά είχε δοθεί λανθασμένη ειδοποίηση για σεισμό και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2016, όταν οι πολίτες και οι υπηρεσίες είχαν λάβει μήνυμα για σεισμική δόνηση 9,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με συνέπεια να προκληθεί ο απόλυτος πανικός.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Πανικός στην Ιαπωνία από ψεύτικο συναγερμό για σεισμό 6,4 Ρίχτερ
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications