18 Δεκ 2017

Αυτοθυσία Ρώσων πιλότων με Su-30SM στην Συρία για τον Βλ. Πούτιν: «Ήμασταν «heat traps» για πυραύλους!» (βίντεο)

Αυτοθυσία Ρώσων πιλότων με Su-30SM στην Συρία για τον Βλ. Πούτιν: «Ήμασταν «heat traps» για πυραύλους!» (βίντεο)

Ένας από τους πιλότους των ρωσικών Su-30SM που κάλυπταν το αεροπλάνο του Βλαντιμίρ Πούτιν στο πρόσφατο αιφνιδιαστικό ταξίδι του στη Συρία αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με την αποστολή. «Τα μαχητικά ήταν «heat traps» (θερμικές παγίδες) έτοιμα να δεχθούν τους πιθανούς εχθρικούς πυραύλους πάνω τους», είπε.

«Σε αυτήν την περίπτωση, ο στόχος ήταν να συναντήσουμε το αεροπλάνο του Ρώσου προέδρου και να το συνοδεύσουμε στη ζώνη προσγείωσης» δήλωσε ένας πιλότος που ονομάστηκε Γιούρι στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας από την αεροπορική βάση της Khmeimim στη δυτική Συρία.Ένα από τα καθήκοντά μας ήταν να το καλύψουμε με τους εαυτούς μας περίπου» προσέθεσε.

Σύμφωνα με τον πιλότο τα μαχητικά αεροσκάφη ήταν «heat traps» για τυχόν πυραύλους που θα μπορούσαν να είχαν εκτοξευθεί κατά του αεροσκάφους του Πούτιν.

«Η θερμοκρασία των καυσαερίων του αεροπλάνου [σ.σ. του Su-30SM] είναι πολύ υψηλότερη από το προεδρικό Il-96-300PU. Πετούσαμε με ύψιστη χωρητικότητα, επειδή τα αεροπλάνα μας έχουν διαφορετική ταχύτητα και ήμασταν εκεί για να προστατεύσουμε το προεδρικό αεροπλάνο και από τις δυο πλευρές με τους εαυτούς μας», προσέθεσε ο πιλότος.
Στο βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα φαίνεται ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν παρατηρεί τους ελιγμούς των Ρώσων πιλότων από το αεροπλάνο του έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Ο Ρώσος πρόεδρος μάλιστα κατά την διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη ευχαρίστησε τους πιλότους.
«Οι πιλότοι, αυτοί οι άνθρωποι, τους παρακολουθούσα. Δεν ήταν μόνο ότι πετούσαν κοντά μας – κατά την προσγείωση, κατέβηκαν για να πετούν κάτω από το αεροπλάνο μας. Είμαι ευγνώμων σε ατούς και θέλω να το ακούσουν και να το ξέρουν».
Την Δευτέρα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Συρία όπου και ανακοίνωσε την νίκη στην Συρία αλλά και την απόσυρση των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

«Έλαβα μια απόφαση, ένα σημαντικό μέρος των ρωσικών στρατευμάτων από την Συρία επιστρέφει στην πατρίδα Ρωσία. Έχω δώσει εντολή στον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό του στρατού να ξεκινήσουν την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων προς τα σημεία μόνιμης παραμονής τους», δήλωσε ο Πούτιν απευθυνόμενος στους Ρώσους στρατιωτικούς.

«Μέσα σε δύο περίπου χρόνια, οι Ρώσοι και οι Σύροι στρατιωτικοί νίκησαν την πιο αξιόμαχη με στρατιωτικά χαρακτηριστικά ομάδα τρομοκρατών».

«Θεωρώντας όλα αυτά, πήρα την απόφαση: Το μεγαλύτερο μέρος του ρωσικού συντάγματος που διαμένει στην Συριακή Αραβική Δημοκρατία επιστρέφει σπίτι, στην Ρωσία. Έρχεστε πίσω με μια νίκη, επιστρέφεται στους γονείς σας, στις συζύγους σας και στους συγγενείς σας. Η Μητέρα Ρωσία σας περιμένει, φίλοι μου. Να έχετε ένα ασφαλές ταξίδι και σας ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες σας».
Η Ρωσία είναι έτοιμη για μια νέα επέμβαση κατά των τρομοκρατών εάν επιχειρήσουν να καταλύσουν την ειρήνη στην Συρία είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Εάν οι τρομοκράτες επιχειρήσουν ένα νέο αιματοκύλισμα θα τους κτυπήσουμε τόσο σκληρά όσο δεν έχουν κτυπηθεί ποτέ».
«Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τους θανάτους και τις απώλειες που υπέστησαν στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και στην Συρία και στην Ρωσία» είπε ο Β.Πούτιν.
«Αλλά αυτό δε θα μας κάνει να δέσουμε τα χέρια μας και να υποχωρήσουμε. Δεν είναι αυτό το εθνικό μας χαρακτηριστικό. Αντίθετα, αυτή η ανάμνηση θα μας δώσει επιπρόσθετη δύναμη για να εξολοθρέυσουμε το απόλυτο κακό- τη διεθνή τρομοκρατία-άσχετα υπό ποιο μανδύα κρύβεται».

«Λαμπρώς πετύχατε τον αντικειμενικό σκοπό της αντιμετώπισης των τρομοκρατών στην Συρία, ένα καθήκον που χρειάστηκε την ανάπτυξη σε μεγάλη κλίμακα, στρατευμάτων στην χώρα. Θέλω να σας συγχαρώ».

«Τα στρατεύματά μας και οι αμυντικές βιομηχανίες μας αποδείχτηκαν η ανερχόμενες δυνάμεις του ρωσικού Στρατού και του ρωσικού Ναυτικού, με υψηλή μαχητική ικανότητα. Πιλότοι, ναύτες, ειδικές δυνάμεις και μονάδες μυστικών υπηρεσιών όλων των ΕΔ, μονάδες Διοικητικής Μέριμνας και ιατρικό προσωπικό, όπως επίσης και οι ναρκαλιευτές και οι στρατιωτικοί σύμβουλοι, ενήργησαν κατά τον καλύτερο τρόπο, όπως οι ρωσικές ΕΔ πράττουν πάντοτε, επιδεικνύοντας θάρος, αντοχή, αποφασιστικότητα και επαγγελματισμό».

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα συνεχίσετε πιστά να υπηρετείτε την χώρα και να προστατεύετα τα εθνικά μας συμφέροντα και τους πολίτες της».Ο ίδιος ο Μπασάρ αλ Άσαντ τον υποδέχθηκε στην αεροπορική βάση της Λαττάκειας και ενώπιόν του έγιναν οι ανακοινώσεις Πούτιν.
Η επίσκεψη Πούτιν στην Συρία διήρκεσε μόνο μερικές ώρες και ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ, μόνο μετά την αναχώρησή του.

pronews

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Αυτοθυσία Ρώσων πιλότων με Su-30SM στην Συρία για τον Βλ. Πούτιν: «Ήμασταν «heat traps» για πυραύλους!» (βίντεο)
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: