30 Οκτ 2017

Σκάνδαλο εκατομμυρίων ευρώ με «μαϊμού» ελληνικά κρέατα

Σκάνδαλο εκατομμυρίων ευρώ με «μαϊμού» ελληνικά κρέατα - KOMΠΙΝΑ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ στην Πάτρα

Οι παράνομες ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων εκ Βουλγαρίας δεν είναι νέο φαινόμενο. Ωστόσο, η φάμπρικα που έστησαν κάποιοι στην Πάτρα ξεπερνά κάθε προηγούμενο, καθώς έστησαν τρεις διαφορετικές εταιρίες για να καλύπτουν τα ίχνη τους, να «τρώνε» ΦΠΑ και να κρύβουν τον παράνομο τζίρο.

Η καταγγελία και οι πληροφορίες για τη δράση ενός κυκλώματος «βαπτισμένων» κρεάτων έφτασε στην Υπηρεσία Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων πριν από το καλοκαίρι και όταν έγινε η έφοδος των εφοριακών, τα στοιχεία που βρέθηκαν ήταν εντυπωσιακά. Το κύκλωμα λειτουργούσε με δύο διαφορετικές επιχειρήσεις, ιδίων όμως συμφερόντων, που είχαν κάνει έναρξη εργασιών την ίδια ακριβώς ημέρα.

Η κατάσχεση των ταμειακών και οι πρώτοι έλεγχοι έδειξαν ότι από τις 20 Φεβρουαρίου του 2015 ως τις 22 Ιουνίου του 2017, το κύκλωμα απέκρυψε πωλήσεις καθαρής αξίας 1,71 εκατ. ευρώ, ενώ δεν είχε αποδώσει ΦΠΑ συνολικού ύψους 225 χιλιάδων ευρώ, χρησιμοποιώντας το κόλπο των μηδενικών δηλώσεων. Φυσικά ούτε λόγος για πληρωμή φόρου εισοδήματος.

Πέρα, όμως, από την κραυγαλέα φοροδιαφυγή, το «ξεσκόνισμα» των δύο επιχειρήσεων αποκάλυψε αγορές κρεάτων από τη Βουλγαρία, συνολικού ύψους 1 εκατ. ευρώ, αναδεικνύοντας έτσι την πτυχή των παράνομων ελληνοποιήσεων. Η πρώτη αντίδραση από την ΑΑΔΕ ήταν να κινήσει τη διαδικασία απενεργοποίησης του ΑΦΜ ενδοκοινοτικών συναλλαγών.

Η απίστευτη αυτή ιστορία δεν τελειώνει, όμως, εδώ. Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές της ΑΑΔΕ, μόλις το κύκλωμα αντιλήφθηκε ότι μπήκε στο στόχαστρο της εφορίας, έστησε τρίτη επιχείρηση και μάλιστα με τη μορφή ανώνυμης εταιρίας, στις 12 Μαίου, επιχειρώντας προφανώς να καλύψει τα ίχνη του και να συνεχίσει τη δραστηριότητα του μακριά από τα μάτια της ΑΑΔΕ. Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, ο έλεγχος συνεχίζεται και θα επεκταθεί σε πρόσωπα και επιχειρήσεις που φέρονται να συνδέονται με το κύκλωμα…

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Σκάνδαλο εκατομμυρίων ευρώ με «μαϊμού» ελληνικά κρέατα
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: