Οι Έλληνες δεν φροντίζουν τις έγκυες παράνομες μετανάστριες – Άρθρο εναντίων της Ελλάδας από τους Τούρκους
Οι Έλληνες δεν φροντίζουν τις έγκυες παράνομες μετανάστριες – Άρθρο εναντίων της Ελλάδας από τους Τούρκους

Οι Γιατροί του Κόσμου πήραν συνέντευξη από περισσότερες από 14.000 γυναίκες που είχαν πάει σε κλινικές στην Ελλάδα σε τρία χρόνια και βρήκαν ότι λιγότερες από το 47% είχαν πρόσβαση στην προγεννητική φροντίδα.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι το 72% των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες αντιμετωπίστηκαν ‘ανεπαρκώς’ ή καθόλου.
Ενώ οι περισσότερες χώρες προσφέρουν στους νεοεισελθόντες κάποιο είδος ιατρικής εξέτασης, η ποιότητα των υπηρεσιών στην Ελλάδα ήταν τραγική, δήλωσε η φιλανθρωπική οργάνωση.

Συχνά, οι γυναίκες δεν ζήτησαν ιατρική φροντίδα επειδή δεν γνώριζαν τα δικαιώματά τους, βρήκαν το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης πολύ περίπλοκο ή φοβούνταν τη σύλληψή τους ή τη διάκριση. Οι περιορισμένοι πόροι και η έλλειψη πρόσβασης σε υπηρεσίες όπως οι μεταφραστές αποτελούν επίσης εμπόδιο.

‘Κάθε μητέρα αξίζει καλή φροντίδα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη, δήλωσε ο Νικήτας Κανάκης, επικεφαλής των ιατρών του κόσμου της Ελλάδας.

Η φιλανθρωπική οργάνωση, μαζί με τη Merck Sharp & Dohme (MSD), εφαρμόζει μια διετή πρωτοβουλία με στόχο την παροχή μητρικής υγειονομικής περίθαλψης σε εγκύους και μωρά από ευάλωτους πληθυσμούς στην Ελλάδα.

Οι αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία και την ιατρική περίθαλψη, αλλά το σύστημα δημόσιας υγείας, το οποίο έχει ήδη πληγεί από χρόνια οικονομικής κρίσης, αγωνίζεται να αντιμετωπίσει τους αριθμούς.

Ενήλικοι μετανάστες χωρίς έγγραφα έχουν μόνο πρόσβαση σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

‘Η πρόσβαση σε ποιοτική μητρική υγειονομική περίθαλψη μπορεί να σώσει ζωές, όμως σε ολόκληρη την Ευρώπη οι εγκύες που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις όσον αφορά την πρόσβαση σε αυτή τη βασική φροντίδα», δήλωσε η Mary-Ann Etiebet, διευθυντής της MSD για τις μητέρες.

Η έλλειψη προγεννητικής φροντίδας για την πρόληψη και τον εντοπισμό των συνθηκών που μπορεί να βλάψουν το έμβρυο ή τη μητέρα αυξάνει τον κίνδυνο επιπλοκών κατά τη διάρκεια του τοκετού ή τη μετάδοση ασθενειών όπως ο ιός HIV ή η ηπατίτιδα Β, λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σύμφωνα με το άρθρο.

Αφού το σύστημα υγείας στην Ελλάδα είναι τόσο χάλια όπως μας κατηγορούν οι Τούρκοι και αφού οι λαθρομετανάστες είναι τόσο δυσαρεστημένοι απο τις υπηρεσίες υγείας της Ελλάδος, τότε θα προτείναμε να τους βοηθήσουμε να γυρίσουν στην Τουρκία από όπου ήρθαν, όπου το σύστημα υγείας είναι πολύ πιο υψηλό και σίγουρα θα φροντίσουν τις έγκυες και όσους έχουν προβλήματα υγείας.Είμαστε σίγουροι.. ότι θα τους παρέχουν υπηρεσίες υγείας πολύ ανώτερες από τις δικές μας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications