Εμπρηστική βόμβα εξερράγη στο μετρό του Λονδίνου - Πολλοί τραυματίες
Εμπρηστική βόμβα εξερράγη στο μετρό του Λονδίνου - Πολλοί τραυματίες

Εκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού είχαμε πριν λίγο, περί τις 10.30 'ωρα Ελλάδος στο μετρό του Λονδίνου με πολλούς τραυματίες.
Φωτογραφίες δείχνουν μια τσάντα που φαίνεται να περιέχει ένα δοχείο που έχει εκραγεί. Το εν λόγω μπιτόνι είναι μέσα σε μια σακούλα του Lidl.

H επίθεση, έλαβε χώρα στη στάση Parsons Green στο νοτιοδυτικό Λονδίνο. Οι συρμοί στο σημείο έχουν ακινητοποιηθεί και τα δρομολόγια δεν πραγματοποιούνται.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στη Sun ότι «έβλεπες τους ανθρώπους να τρέμουν, το απόλυτο χάος»
H Daily Mail αναφέρει ότι οι επιβάτες έτρεχαν πανικόβλητοι, ενώ αρκετοί έφεραν εγκαύματα στο πρόσωπο. Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη για το αν πρόκειται για βόμβα.
Η Scotland Yard έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι «θα προβούμε σε περισσότερες ανακοινώσεις μόλις έχουμε περισσότερα στοιχεία. Οι πληροφορίες μας πρέπει να είναι ακριβείς».

Αυτή τη στιγμή, οπλισμένοι αστυνομικοί βρίσκονται στο σημείο, στο δυτικό Λονδίνο, ενώ οι αρχές έχουν επιστρατεύσει και ένα ελικόπτερο. Επίσης, η κυκλοφορία των συρμών ανάμεσα στους σταθμούς Earls Court και Wimbledon έχει διακοπεί.
Τα δρομολόγια των τρένων έχουν προς το παρόν τροποποιηθεί, ενώ ο συγκεκριμένος σταθμός που βρίσκεται στο Δυτικό Λονδίνο έχει κλείσει προσωρινά. Εκεί από την πρώτη στιγμή βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας και ασθενοφόρα.
Επιβάτες του συγκεκριμένου τρένου έγραψαν στους λογαριασμούς τους στο Twitter πως επικράτησε πανικός και πως «χρειάστηκε να τρέξουν για την ζωή τους».

Άλλοι ανέφεραν πως υπήρξαν «πολλοί τραυματίες», κάποιοι με εγκαύματα, καθώς βρίσκονταν κοντά στο σημείο που εξερράγη το μπιτόνι και άλλοι επειδή ποδοπατήθηκαν κατά την προσπάθεια όλων να βγουν από το τρένο και τον σταθμό όσο γρηγορότερα μπορούσαν ώστε να σωθούν. Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικά και ασθενοφόρο, ενώ εκεί βρίσκονται και ένοπλοι αστυνομικοί. Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε: «Είχαμε μια κλήση στις 08:21 και πληροφορίες ότι εκδηλώθηκε φωτία στο σταθμό του τρένο στου Parsons Green. Εχουμε στείλει δύο πυροσβεστικά».

«Είμαι ασφαλής, έτρεξα να σώσω τη ζωή μου στον σταθμό Parsons Green – πολλοί ποδοπατήθηκαν και τραυματίστηκαν. Δεν είμαι σίγουρη πώς συνέβη, γίνεται λόγος για φωτιά και έκρηξη.»
Σοκαρισμένοι επιβάτες προσπάθησαν να αναζητήσουν πληροφορίες στο Twitter.
Κάποιος άλλος συμπλήρωσε: «Τρόμος στο Parsons Green λόγω έκρηξης. Φωτιά σε τρένο. Κόσμος τρέχει να απομακρυνθεί από τον σταθμό.»

pronews.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications