Επεισόδια στην Γαλλία για τις αλλαγές στα εργασιακά

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε πόλεις σε όλη τη Γαλλία για να διαμαρτυρηθούν εναντίον των μεταρρυθμίσεων στα εργασιακά. Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν η αστυνομία και οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν στο Παρίσι, τη δυτική Ρεν και Ναντ.

Τα επεισόδια ξέσπασαν σε πόλεις σε όλη τη Γαλλία και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους στις τελευταίες διαδηλώσεις εναντίον των μεταρρυθμίσεων εργασίας που θεωρούνται ως απειλητικές για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές λυκείου κατέκλυσαν εκ νέου τους δρόμους πολλών πόλεων της Γαλλίας για να διαμαρτυρηθούν για τη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων που προωθεί η σοσιαλιστική κυβέρνηση, ωστόσο για μία ακόμη φορά τις κινητοποιήσεις αμαύρωσαν βίαια επεισόδια.

Συγκεκριμένα, επεισόδια ξέσπασαν στις διαδηλώσεις στη Νάντη και τη Ρέν (δυτικά), όπως και στο τέλος της διαδήλωσης στο Παρίσι. Σε αυτές τις τρεις πόλεις συγκρούσεις ξέσπασαν όταν νεαροί, ορισμένοι εκ των είχαν καλυμμένα πρόσωπα, πέταξαν αντικείμενα στους αστυνομικούς οι οποίοι έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Στη Ρεν, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ αυτών τρεις αστυνομικοί, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Στη Νάντη, εκατοντάδες άνθρωποι έστησαν οδοφράγματα, έσπασαν βιτρίνες, ενώ οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν τα γεγονότα αναγκάστηκαν να φύγουν άρον άρον.

Στο Παρίσι τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, σύμφωνα με την αστυνομία.Συνολικά 26 άνθρωποι συνελήφθησαν. Περίπου 120.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σε ολόκληρη την χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, ένας αριθμός κατώτερος των προσδοκιών σε σχέση με τις προηγούμενες κινητοποιήσεις. Την 9η Μαρτίου, για παράδειγμα, οι διαδηλωτές ήταν 224.000 και 390.000 την 31η Μαρτίου.

Οι διοργανωτές, που έκαναν από την πλευρά τους λόγο για 110.000 διαδηλωτές μόνο στο Παρίσι, απέδωσαν τη μειωμένη συμμετοχή στην περίοδο των σχολικών διακοπών. «Προφανώς, για τους μαθητές λυκείου και τους φοιτητές που βρίσκονται σε διακοπές, η μορφή της κινητοποίησης αλλάζει» δήλωσε ο Ουιλιάμ Μαρτινέ, επικεφαλής της μεγαλύτερης φοιτητικής ένωσης της Γαλλίας, της Unef. Αυτή η θεωρία δεν απομένει παρά να επιβεβαιωθεί την 28η Απριλίου, ημέρα για την οποία τα συνδικάτα έχουν προκηρύξει νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications