Αθήνα- Σόκαρε η μάνα που έγινε «ντετέκτιβ» για να βρει τον λαθρομετανάστη-δολοφόνο του παιδιού της
Αθήνα- Σόκαρε η μάνα που έγινε «ντετέκτιβ» για να βρει τον λαθρομετανάστη-δολοφόνο του παιδιού της

Το πείσμα μιας μάνας να βρει τον «πρεζέμπορο»-δολοφόνο του παιδιού της. Στα επικίνδυνα στέκια για τον λαθρομετανάστη φονιά του γιού της, ξεσκέπασε τη δολοφονία..

Το «Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη, χτες ακολούθησε μια μάνα που μεταμορφώθηκε σε ντετέκτιβ, για ν’ αποκαλύψει την αλήθεια για το θάνατο του γιου της που κάποιοι είχαν κουκουλώσει.

Η Αγγελική Καρβουνιάρη από τη Γλυφάδα, για χρόνια έκανε άνω κάτω τα πιο επικίνδυνα στέκια της Αθήνας. Εκεί που τα ευάλωτα και ευαίσθητα παιδιά μας ρουφούν το θάνατο από τους αδίστακτους και επικίνδυνους διακινητές.

Ο γιος της Γιάννης Καρβουνιάρης 33 χρόνων, είχε δώσει τα μάχη του και είχε ξεφύγει από τον κόσμο των εξαρτησιογόνων ουσιών. Ο έμπορος όμως που τον προμήθευε τον βρήκε στην Ομόνοια, τον ξυλοκόπησε άγρια, τον απείλησε « πως θα τον κανονίσει» και το ίδιο βράδυ ο άτυχος νέος έχασε τη ζωή του εκεί στο ξενοδοχείο στην καρδιά της Ομόνοιας όπου έγινε ο καυγάς.

Την εικόνα αυτή μετέφερε ένας μάρτυρας που ανακάλυψε η μητέρα μετά από χρόνια έρευνας. Μόνη της έδωσε τον αγώνα της για να βγει η υπόθεση από το Αρχείο και να ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατ’ αγνώστων.

Με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η εκπομπή, δημιούργησε το σκίτσο του επικίνδυνου εμπόρου και το πρόβαλε.

Το τηλεφωνικό κέντρο πήρε φωτιά. Έφτασαν σημαντικές πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές , για τον Μωχάμεντ που αλωνίζει την Αθήνα σπέρνοντας το θάνατο. Φαίνεται να κινείται στο κέντρο και στο Πεδίο του Άρεως, κατάγεται από το Σουδάν και έχει Παλαιστινιακό διαβατήριο. Συνεργάτης του στην επιχείρηση θανάτου είναι ένας επίσης αλλοδαπός, με το όνομα Αλί.

Η κάμερα του «Τούνελ» ακολούθησε τη μάνα μες στην νύχτα στα επικίνδυνα μονοπάτια καταγράφοντας και μια επίθεση σε βάρος της.

Η Αγγελική Καρβουνιάρη έχασε το γιο της Γιάννη σε ηλικία 33 χρόνων. Είχαν προηγηθεί αρκετά χρόνια προσπάθειας για να κερδίσει το ευαίσθητο παιδί της τη μάχη με τα ναρκωτικά. Και τα είχε καταφέρει.

Τελευταία φορά τον είδε στις 7 Μαρτίου του 2010 όταν έφυγε από το σπίτι τους στη Γλυφάδα για ψώνια. Όταν εκείνος δεν επέστρεψε, τον αναζήτησε για να τον εντοπίσει δύο εβδομάδες αργότερα νεκρό, στα αζήτητα. Είχε χάσει τη ζωή του στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου της Ομόνοιας.

Για τις Αρχές ο θάνατος του Γιάννη της ήταν ένας ακόμη φάκελος από ναρκωτικά στο αρχείο τους. Για εκείνη όμως, ένα σκοτεινό έγκλημα που το ερευνά έξι ολόκληρα χρόνια και το φωτίζει…

Η Αγγελική Καρβουνιάρη βρισκόταν με την κάμερα του «Τούνελ» έξω από το ξενοδοχείο όπου εντοπίστηκε νεκρός ο γιος της στο κέντρο της Ομόνοιας, όταν δέχτηκε την επίθεση. Από το δεύτερο όροφο εγκαταλειμμένου κτιρίου, άτομα που ενοχλήθηκαν από την έρευνα της, της πέταξαν μία λάμπα φθορίου που έσπασε δίπλα ακριβώς από τη δημοσιογράφο και το τηλεοπτικό συνεργείο.

Η ταλαιπωρημένη μητέρα συνέχισε να εξιστορεί τα γεγονότα από άλλο σημείο της άγριας Αθήνας.Είχε δώσει στο γιο της μία κάρτα ανάληψης μετρητών για να σηκώσει πενήντα ευρώ και να πάρει από το Μοναστηράκι ρούχα και παπούτσια. Την επομένη που ξύπνησε και διαπίστωσε πως δεν είχε επιστρέψει, κάλεσε στην τράπεζα κι έμαθε πως είχε γίνει ανάληψη 1000 ευρώ. Κάποιος όμως προσπάθησε αργότερα να πάρει κι άλλα χρήματα από άλλο υποκατάστημα της Τράπεζας στην οδό Βερανζέρου, αλλά για λόγους ασφαλείας το μηχάνημα την μπλόκαρε.

Η μητέρα άρχισε να ψάχνει σε νοσοκομεία ακόμη και σε αστυνομικά τμήματα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Περίπου μια εβδομάδα αργότερα έφτασαν στο σπίτι της τα άσχημα μαντάτα. Ο γιος της ήταν νεκρός στα αζήτητα.Η εικόνα που αντίκρισε ο αδελφός του ήταν τραγική. Το θύμα ήταν άγρια χτυπημένο στο πρόσωπο και στο σώμα. Στην αρχή νόμισαν πως είχε πέσει θύμα τροχαίου. Μετά την κηδεία έμαθαν πως ο 33χρονος Γιάννης Καρβουνιάρης είχε βρεθεί νεκρός σε δωμάτιο κεντρικού ξενοδοχείου της Ομόνοιας.

Ο χώρος δεν φαινόταν ανάστατος, το κρεβάτι ήταν στρωμένο και πάνω στο τραπέζι υπήρχαν αντικείμενα που δεν ανήκαν στο γιο της. Αν και αρχικά ο θάνατος του άτυχου νέου αποδόθηκε σε χρήση ναρκωτικών ουσιών, η μητέρα δεν πείστηκε. Πίστευε πως κάτι άλλο κρυβόταν πίσω από το χαμό του. Άρχισε τότε να ψάχνει για μάρτυρες και να ρωτάει δεξιά κι αριστερά σε στέκια τοξικομανών.Μεταμορφώθηκε σε ντετέκτιβ αψηφώντας κάθε κίνδυνο που συναντούσε και βρήκε τελικά την άκρη…

Το «Τούνελ» μαζί με την Αγγελική Καρβουνιάρη βρέθηκε στο ξενοδοχείο όπου παίχτηκε το θρίλερ. Η εκπομπή ζήτησε πληροφορίες από την υπεύθυνη σχετικά με το τι συνέβη την ημέρα που ο Γιάννης Καρβουνιάρης βρέθηκε νεκρός. Υποστήριξε πως υπάλληλος του ξενοδοχείου τον αναζήτησε για να πληρώσει το δωμάτιο. Όταν χτύπησε την πόρτα δεν απάντησε κανείς. Όπως είπε η υπεύθυνη, η καμαριέρα και ο ρεσεψιονίστ άνοιξαν την πόρτα με αντικλείδι και βρήκαν τον ένοικο νεκρό στο πάτωμα. Στη συνέχεια ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και την αστυνομία. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατος είχε επέλθει το λιγότερο, τρεις μέρες πριν βρεθεί.

Χρόνια αργότερα η τραγική μάνα έμαθε πως έξω ακριβώς από το ξενοδοχείο ο γιος της συνεπλάκη άγρια με έναν μελαψό άνδρα έμπορο ναρκωτικών που σύχναζε στην περιοχή, ο οποίος τον απείλησε «πως θα τον κανονίσει». Την ίδια νύχτα φαίνεται ότι μπήκε με ένα ακόμη άτομο στο δωμάτιο του και τον σκότωσε με «Κοκτέιλ- θανάτου».

«Τους είδαν να μπαίνουν νύχτα στο δωμάτιο που βρέθηκε νεκρός…»

Η Αγγελική Νικολούλη μίλησε με τον μάρτυρα που έδωσε νέα τροπή στην υπόθεση του Γιάννη Καρβουνιάρη. Όπως αποκάλυψε, το θύμα είχε παρεξηγηθεί με κάποιους αλλοδαπούς που τον πλησίασαν με επιθετικές διαθέσεις. Τσακώθηκαν άσχημα και ο μάρτυρας επενέβη για να τους χωρίσει. Ο ένας από τους δύο αλλοδαπούς ήταν μελαψός  και πολύ βίαιος. Προσδιόρισε την ηλικία του πάνω από 30 και τον περιέγραψε σαν έναν γεροδεμένο άνδρα με ύψος περίπου 1.75- 1.80.

Όταν ο μάρτυρας τους χώρισε ο Γιάννης έτρεξε να βρει καταφύγιο μέσα στο ξενοδοχείο και οι δύο αλλοδαποί τον ακολούθησαν. Έγινε μεγάλη φασαρία και ο υπάλληλος του ξενοδοχείου κατάφερε να τους αποτρέψει. Εκείνοι συνέχισαν όμως να φωνάζουν και να τον απειλούν. Αργότερα ο μάρτυρας τους είδε να ξανακάνουν παρέα σαν να μην είχε συμβεί τίποτε. Υπέθεσε πως κάτι άλλο είχαν στο μυαλό τους και προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν.

Ο υπάλληλος που είχε νυχτερινή βάρδια στο ξενοδοχείο, του αποκάλυψε πως εκείνη τη νύχτα οι δύο άνδρες ανέβηκαν μαζί με τον Γιάννη στο δωμάτιο του. Όλα δείχνουν ότι εκείνο το βράδυ έχασε τη ζωή του κι εντοπίστηκε δυο με τρεις μέρες μετά νεκρός.

Στα επικίνδυνα στέκια για το φονιά του γιού της.Η κάμερα του «Τούνελ» ακολούθησε νύχτα την Αγγελική Καρβουνιάρη σε μία από τις έρευνες της, στα άγρια στέκια του θανάτου που δεν πλησιάζουν εύκολα απλοί πολίτες. Με τη φωτογραφία του παιδιού της στα χέρια αναζητά πληροφορίες και μάρτυρες.Μιλάει σαν μάνα, συμβουλεύει τους χρήστες να ξεφύγουν από τις εξαρτήσεις και τους παρακαλεί να τη βοηθήσουν να βρει τον έμπορο που έστειλε στο θάνατο τον Γιάννη της.

Η προσπάθεια της βρίσκει ανταπόκριση.Ξεσκέπασε τη δολοφονία του γιου της.Η Αγγελική Καρβουνιάρη ζήτησε από το μάρτυρα που είδε τον καυγά στο ξενοδοχείο να καταθέσει το περιστατικό, πράγμα που έκανε.Με αφορμή τη συγκεκριμένη κατάθεση πήγε ξανά στον Εισαγγελέα για να βγάλει την υπόθεση του γιου της από το Αρχείο. Από εκεί την έδιωξαν και εκείνη πείσμωσε περισσότερο.

Μη έχοντας χρήματα αναζητούσε με επιμονή βοήθεια. Ένας δικηγόρος τη συμβούλεψε αφιλοκερδώς πως να προχωρήσει τις διαδικασίες και απευθύνθηκε στον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Νίκο Δένδια. Εκεί βρήκε άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της και στις 12 Σεπτεμβρίου 2013 κατέθεσε σχετική αίτηση. Στις 20 Απριλίου 2014 η υπόθεση ανασύρθηκε από το αρχείο και διατάχθηκε από άλλον εισαγγελέα η διενέργεια κύριας ανακρίσεως για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως κατ’ αγνώστων.

Η Αγγελική Καρβουνιάρη συνέχιζε απτόητη τις έρευνες της στα στέκια τοξικομανών και έμαθε πρόσφατα ότι ο μελαψός άνδρας αλωνίζει την Αθήνα με το όνομα Μωχάμεντ , αλλά και με το όνομα Ισμαήλ. Όπως είπε στην κάμερα του «Τούνελ» αναγκάστηκε να γίνει ντετέκτιβ για την ψυχή του παιδιού της. Πλησιάζει τους χρήστες με χαμόγελο και καλό τρόπο και παραμερίζει τους φόβους της. «Το μόνο που ζητάω είναι δικαιοσύνη και να σωθούν τα παιδιά του κόσμου» λέει αφοπλιστικά.

«Να σωθούν τα παιδιά του κόσμου απ’ αυτόν τον άνθρωπο»Η Αγγελική Καρβουνιάρη ξεδίπλωσε  τις τραγικές σελίδες της ζωής της.

Η οικογενειακή της γαλήνη χάθηκε όταν έχασε τον άνδρα της. Έμεινε μόνη της να μεγαλώνει δυο αγόρια. Ο Γιάννης τότε ήταν μόλις δεκαπέντε χρόνων και ο θάνατος του πατέρα του, του κόστισε πολύ. Σταμάτησε το σχολείο και ξεκίνησε να δουλεύει για να βοηθήσει την οικογένεια. Όπως είπε η μητέρα του, ήταν ένα τρυφερό πλάσμα και ποτέ δεν της είχε αντιμιλήσει. Ονειρευόταν να κάνει οικογένεια και να χει δίπλα του μια καλή κοπέλα.

Στην πορεία όμως η ζωή του άλλαξε. Μπήκε στον παγωμένο κόσμο των εξαρτησιογόνων ουσιών και άρχισε να απομονώνεται. Κατά καιρούς η δουλειά του έδινε διέξοδο, αλλά η ανεργία τον έσπρωξε περισσότερο στην απομόνωση και την αρρώστια. Τα τελευταία χρόνια με την υποστήριξη της μητέρας του παρακολουθούσε προγράμματα απεξάρτησης και έδειχνε ολοένα και περισσότερο θέληση για ζωή.

Τελικά όμως επιβεβαίωσε αυτό που έλεγε σε συγγενείς και φίλους σαν αστείο όταν ήταν νεότερος. Ότι θα πεθάνει στα 33 του χρόνια σαν το Χριστό, πληρώνοντας για τις αμαρτίες των άλλων.

Η μητέρα του μιλώντας στο «Τούνελ» με δάκρυα στα μάτια στέλνει το δικό της μήνυμα στις μάνες που αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα με τα παιδιά τους. Τις παροτρύνει να μιλούν μαζί τους, να τους δείχνουν την αγάπη τους και να μη τα διώχνουν από το σπίτι. Όσο για την ίδια, δεν πρόκειται να σταματήσει να ψάχνει μέχρι να βρει το δολοφόνο.

eglimatikotita.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications