Ισλαμιστές χτύπησαν δύο πόλεις στο ιρακινό Κουρδιστάν με χημικά τσιμουδιά ο ΟΗΕ  !!
Ισλαμιστές χτύπησαν δύο πόλεις στο ιρακινό Κουρδιστάν με χημικά τσιμουδιά ο ΟΗΕ

Επιβεβαιώθηκε η χρήση χημικών όπλων από πλευράς των τζιχαντιστών, μετά αιματολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν Κούρδοι μαχητές, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της αυτόνομης περιοχής του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Πιο συγκεκριμένα, οι εξετάσεις σε 35 Κούρδους στρατιώτες έδειξαν ότι το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί αέριο μουστάρδας, το οποίο διοχετεύει στις βόμβες και στους όλμους που εξαπολύει.

«Τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων που διενεργήθηκαν σε 35 Κούρδους μαχητές αποκάλυψαν ίχνη του αερίου μουστάρδας» επισήμανε κυβερνητική πηγή των Πεσμεργκά, όπως ονομάζονται οι κουρδικές δυνάμεις.

«Κατά τη διάρκεια της επίθεσης εναντίον των πόλεων Γκουεΐρ και Μακμούρ, το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε πενήντα περίπου όλμους» σύμφωνα με την ίδια πηγή, που αναφέρθηκε στην επίθεση εναντίον των δύο πόλεων στο νοτιοδυτικό τμήμα της Αρμπίλ, της πρωτεύουσας του Κουρδιστάν.

Οι 37 εκρήξεις που σημειώθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα την έκλυση μια λευκής σκόνης και ενός μαύρου υγρού. Τριάντα πέντε Κούρδοι μαχητές νόσησαν, αφού εισέπνευσαν το αέριο και ορισμένοι εξ αυτών διακομίστηκαν σε νοσοκομεία του εξωτερικού.

Επίσημος κυβερνητικός παράγοντας του αυτόνομου Ιρακινού Κουρδιστάν απηύθυνε έκκληση προς τις χώρες που πολεμούν την τζιχαντιστική οργάνωση να προσφέρουν στους πεσμεργκά εξοπλισμό εναντίον των χημικών όπλων, αναφερόμενος στον διεθνή συνασπισμό που διεξάγει εδώ και ένα χρόνο αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications