Και ο Ιησούς τους είπε: η γυναίκα μου…
Και ο Ιησούς τους είπε: η γυναίκα μου…

Ένας πάπυρος που χρονολογείται από τον 4ο αιώνα και περιέχει τη συγκεκριμένη φράση έρχεται να αναστατώσει και πάλι τον χριστιανικό κόσμο, μετά τον περίφημο «Κώδικα Ντα Βίντσι» του Νταν Μπράουν.

Η καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Κάρεν Κινγκ, παρουσίασε στη Ρώμη τον μικροσκοπικό πάπυρο, ο οποίος είναι γραμμένος σε αρχαία κοπτική γλώσσα. Ο πάπυρος περιλαμβάνει ένα διάλογο που φέρεται να έχει ο Ιησούς Χριστός και αναφέρεται… «στη γυναίκα του».

η γυναίκα μου

Συγκεκριμένα στην 4η γραμμή, φέρεται να αναγράφεται η φράση: «… και ο Ιησούς τους είπε: η γυναίκα μου…». Ενώ στην αμέσως επόμενη γραμμή, σύμφωνα με την Κινγκ, αναγράφεται: «… μπορεί να είναι μαθήτρια μου…»

Η Κάρεν Κινγκ επισημαίνει πως ο πάπυρος δεν αποδεικνύει πως ο Ιησούς ήταν παντρεμένος, αλλά ότι η θεωρία αυτή έχει απασχολήσει τους Χριστιανούς από τους πρώτους αιώνες μετά Χριστόν. Η καθηγήτρια του Χάρβαρντ ανέλαβε να μεταφράσει τον πάπυρο, κατόπιν επιθυμία ενός συλλέκτη αρχαιοτήτων, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Φέρεται να ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο και τον προσεχή Ιανουάριο έχει προγραμματισθεί αναλυτική παρουσίαση του στη Θεολογική Επιθεώρηση του Χάρβαρντ.

εδώ θα πουν τα δικά τους οι κολλημένοι !! τα ψέματα δεν έχουν όρια σε όλες της θρησκείες αλλιώς πως θα ήταν θρησκείες?

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications