«Βιοηλεκτρονική» παρέμβαση στον νου των ανθρώπων
«Βιοηλεκτρονική» παρέμβαση στον νου των ανθρώπων

Μια νευρωνική διασύνδεση είναι κάθε είδους σύνδεση μεταφορά δεδομένων μεταξύ του ανθρώπινου νευρικού συστήματος και μιας εξωτερικής συσκευής, όπως ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Οι δεσμοί αυτοί επιτρέπουν στο ανθρώπινο νευρικό σύστημα την μετάδοση πληροφοριών προς και από τις εξωτερικές συσκευές. Τα βιοηλεκτρικά σήματα λαμβάνονται από το σώμα ή τον εγκέφαλο μέσω εμφυτευμένων ηλεκτροδίων ή τσιπ υπολογιστή και μετατρέπονται σε ανάλογη ψηφιακή μορφή.

Πλέον, ο όμιλος Alphabet στον οποίο έχουν μεταφερθεί όλες οι δραστηριότητες της Google θα συνεργαστεί με τη βρετανική φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline για την ανάπτυξη εμφυτευμάτων που παρεμβαίνουν στα ηλεκτρικά σήματα του σώματος και φυσικά του εγκεφάλου.

Στόχος ο άνθρωπος να μετατραπεί από ένα ευσυνείδητο ον σε ένα προγραμματισμένο ρομπότ ελεγχόμενης συμπεριφοράς. Συγκεκριμένα, η GSK και η Verily Life Sciences, η εταιρεία επιστημών υγείας του ομίλου Alphabet, θα επενδύσουν συνολικά 540 εκατομμύρια λίρες (641 εκατ. ευρώ) την επόμενη επταετία για τη νέα εταιρεία Galvani Bioelectronics.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuteres, η GSK αποκάλυψε τις φιλοδοξίες της στο χώρο της «Βιοηλεκτρονικής» με δημοσίευση στο περιοδικό «Nature» πριν από τρία χρόνια.

Η Galvani, η οποία θα ανήκει κατά 55% στην GSK και κατά 45% από την Verily, θα αναπτύσσει μικρές εμφυτεύσιμες συσκευές που παρεμβαίνουν στα ηλεκτρικά σήματα των νεύρων. Στόχος δήθεν η διόρθωση των μη φυσιολογικών ηλεκτρικών σημάτων που συνοδεύουν πολλές ασθένειες.

Αυτό είναι το τυρί, πόσοι θα δουν όμως την φάκα; Η τεχνολογία είναι χρήσιμη αρκεί να χρησιμοποιείται μόνο για καλό σκοπό!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications