25 Μαΐ 2016

Τι ΔΕΝ λένε στο σχολείο; Περίεργα γεγονότα της εκστρατείας του Μ. Αλεξάνδρου που ελάχιστοι γνωρίζουν;

Τι ΔΕΝ λένε στο σχολείο; Περίεργα γεγονότα της εκστρατείας του Μ. Αλεξάνδρου που ελάχιστοι γνωρίζουν;

Ο Μακεδόνας στρατηγός, ο σπουδαίος ηγεμόνας, πέρασε στην Ιστορία και κέρδισε μία θέση στην αιωνιότητα καθώς κατάφερε να κατακτήσει το μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Αφού επικράτησε στην Ελλάδα, εκστράτευσε κατά των Περσών, πέρασε στη Μικρά Ασία και έφτασε μέχρι τις Ινδίες, υποτάσσοντας τους λαούς που βρέθηκαν στο δρόμο του.

Αυτό που τον έκανε όμως να ξεχωρίσει από άλλους μεγάλος στρατηγούς της αρχαιότητας ήταν πως οι κατακτήσεις του δεν άφησαν γεύση καταστροφής, αλλά δημιουργίας, μιας και ο ίδιος επέλεγε να σέβεται τις παραδόσεις και τα ήθη των λαών που κατακτούσε, ενώ τεράστιο ήταν και το πολιτιστικό έργο που άφησε πίσω του. Η πορεία του έφτασε σε εμάς μέσω των βιογράφων του αλλά και ιστορικών, είτε της εποχής του είτε μεταγενέστερων.

Μεταξύ αυτών ο Παυσανίας, ο Σκύλακας, ο Αρριανός, ο Στράβωνας, αλλά και κάποιοι διφορούμενοι όπως ο Ψευδο-Καλλισθένης.
Σύγχρονοι μελετητές του βίου του Μεγάλου Αλεξάνδρου αποκάλυψαν μια νέα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πτυχή της Ιστορίας, που ντύνει την πορεία του στρατηλάτη με ένα... μεταφυσικό μανδύα. Από τις εκστρατείες του μας έρχονται μια από τις πρώτες καταγεγραμμένες αναφορές για θέαση ΑΤΙΑ (Ιπτάμενων Δίσκων) και πλήθος άλλων περιπτώσεων, όπως στενές επαφές με κυνοκέφαλους, ερπετοειδή, υποχθόνια πλάσματα και γίγαντες.

Επειδή κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την ακριβή φύση των παράξενων αυτών περιγραφών, αποφασίσαμε να αφιερώσουμε μερικές γραμμές, στην παρουσίαση των περιπτώσεων αυτών, αφήνοντας τον αναγνώστη να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

ΑΓΝΩΣΤΑ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
Στο έργο "Αλεξάνδρου Ανάβασις" του Αρριανού, υπάρχει η καταγραφή ενός παράξενου συμβάντος στο οποίο δεν δόθηκε μεγάλη σημασία, πιθανότητα επειδή θεωρήθηκε προϊόν μυθοπλασίας. Συνέβη κατα την πολιορκία της Τύρου και, σύμφωνα με το κείμενο, "ιπτάμενες ασπίδες σε τριγωνικό σχηματισμό έκαναν την εμφάνισή τους στον ουρανό, πάνω από τα κεφάλια των Μακεδόνων στρατιωτών". Στη συνέχεια οι ασπίδες αυτές κατευθύνθηκαν κάνοντας γύρους πάνω από την Τύρο, ενώ μια από αυτές εξαπέλυσε μια φωτεινή πύρινη ακτίνα. Ακολούθησαν και οι υπόλοιπες, μπροστά στα μάτια των έκπληκτων στρατιωτών, μέχρι που ένα τμήμα από τα πέτρινα τείχη της Τύρου σωριάστηκε, επιτρέποντας στους Μακεδόνες να εισβάλουν στην πόλη.

Για πολλά χρόνια δεν είχε δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό το απόσπασμα, ίσως γιατί μεταφράστηκε ως η απόπειρα του Αρριανού να καταδείξει πως ο Αλέξανδρος είχε στο πλευρό του τη βοήθεια των θεών κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του. Αυτή η θεϊκή αρωγή ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη και στους ακολούθους στου στρατηλάτη που πίστευαν ότι οι θεοί προστάτευαν τον ηγέτη τους. Ένας ακόμα πιθανός λόγος για τον παραγκωνισμό του αποσπάσματος είναι και το γεγονός ότι σε όλο το έργο του Αρριανού συναντάμε πολύ συχνά αναφορές σε απότομες αλλαγές του καιρού, συνεπώς θα μπορούσε το περιστατικό να έχει ερμηνευτεί ως τέτοιο.

Ξένοι μελετητές εξωγήινων φαινομένων έχουν βασίσει τη σύνδεση της εκστρατείας με άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα σε περιστατικά όπως αυτό που καταγράφει ο Αρριανός, αλλά και πιαθνόν σε αποσπάσματα από τον Μεγασθένη και τον Πτολεμαίο. Ανάμεσα σε αυτούς ο Frank Edwards και ο W. Raymond Drake, που έχει δώσει μεγάλη έκταση στο θέμα στο βιβλίο του "Θεοί και Αστροναύτες στην Ελλάδα και τη Ρώμη", που γράφτηκε το 1976. Στην ίδια κατεύθυνση έχουν κινηθεί και άλλοι μελετητές της σχολής του Erich von Daniken. Ο Drake , δίνοντας τη δική του ανάλυση στα γραφόμενα, υποστηρίζει στο βιβλίο του πως ακόμα ένα περιστατικό με ΑΤΙΑ καταγράφηκε κατα την πορεία του μακεδονικού στρατού προς τις Ινδίες.

Σύμφωνα με το κείμενό του, τις πηγές του οποίου βέβαια δεν αποκαλύπτει, κοντά σε έναν ποταμό εμφανίστηκαν δύο ιπτάμενα σκάφη, που περιγράφονται όπως οι ασπίδες της Τύρου, τα οποία εφόρμησαν κατα των στρατιωτών. Το αποτέλεσμα ήταν να πανικοβληθούν στρατιώτες, άλογα και ελέφαντες και να μη διασχίσουν τον ποταμό. Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρεται σε αυτά ως "πράγματα θεόσταλτα από άγνωστους θεούς".

ΚΥΝΟΚΕΦΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
Ακόμα μία αναφορά σε παράξενα πλάσματα τα οποία είχαν πρόσωπο σκύλου και σώμα ανθρώπου συναντάμε στο έργο του Ψευδοκαλλισθένη "Το μυθιστόρημα του Αλεξάνδρου" ή αλλιώς "Η Φυλλάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου". Αξίζει να αναφέρουμε πως το συγκεκριμένο κείμενο θεωρείται το πρώτο μυθιστόρημα του δυτικού κόσμου και άρα τα όσα καταγράφονται σε αυτό αντιμετωπίζονται από τους περισσότερους ως φανταστικές ιστορίες.

Σύμφωνα με το μυθιστόρημα, ο Αλέξανδρος συνάντησε στις Ινδίες τη φυλή των Σκυλοκέφαλων. Αυτοί είχαν ανθρώπινο σώμα με κεφάλι σκύλου, περπατούσαν όπως τα σκυλιά αλλά μιλούσαν όπως οι άνθρωποι. Όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Ψευδοκαλλισθένης, "Εσκότωσεν ο Αλέξανδρος πολλούς και από εκείνους, και μετά δέκα ημέρας, αφήνοντας τον τόπον του, επήγε εις ένα χωρίον...". Βέβαια ο συγγραφέας της "Φυλλάδας" απέκτησε αυτό το ψευδώνυμο γιατί βάσισε το έργο του στα κείμενα του Καλλισθένη από την Όλυνθο, του ιστορικού που ακολουθούσε το στρατηλάτη στις εκστρατείες του, αλλά και στις "Βασιλείους Εφημερίδες" που ήταν στην ουσία το ημερολόγιο της εκστρατείας και συντασσόταν από το γραμματέα της αυλής. Έτσι, κάποιοι μεταγενέστεροι μελετητές έχουν διερωτηθεί για το κατα πόσο είναι εντελώς φανταστικά τα όσα αναφέρει.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΘΡΥΛΟΥ
Στον Μέγα Αλέξανδρο έχουν αποδοθεί από σύγχρονους και μεταγενέστερους μελετητές ιδιότητες που αγγίζουν τα όρια του θρύλου. Θεϊκές δυνάμεις, μάχες με παράξενα πλάσματα, αναμετρήσεις με γίγαντες και τέρατα από τα οποία έβγαινε πάντα νικητής εξαιτίας της ρώμης και της εξυπνάδας του.

Οι καταγραφές αρκετών βιογράφων και ιστορικών της εποχής μπορούν να αντιμετωπιστούν σήμερα ως αρκετά αξιόπιστες πηγές. Τα υπόλοιπα, κυρίως όσα γράφτηκαν μεταγενέστερα, βασιζόμενα στις καταγραφές αυτές, εκτιμώνται ως επί το πλείστον ως μυθιστορηματικά κείμενα που στόχευαν στον εξωραϊσμό του ηγεμόνα και των ανδραγαθημάτων του. Οι ερμηνείες που επιδέχονται, όπως είδαμε, είναι πολλές και ποικίλλουν. Η επιλογή δική σας....

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

12σχόλια:

Τι ΔΕΝ λένε στο σχολείο; Περίεργα γεγονότα της εκστρατείας του Μ. Αλεξάνδρου που ελάχιστοι γνωρίζουν;
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
no imageΑνώνυμος

Μπορείς να μου πεις που αναφέρει ο Αρριανός στο βιβλιο του για ιπτάμενες ασπίδες πανω απο την Τύρο και δεσμες φωτος γιατί έχω το βιβλιο μπροστά μου και δεν λέει κατι τέτοιο πουθενά...

Η απόκρυψη της ιστορίας και η πλύση εγκεφάλου αρχίζει απο τα βιβλία ! μάλλον έχεις το λογοκριμένο βιβλίο!!!!!καθώς αυτο με τις ασπίδες το ξέρουν οι πιο πολλοί οπως και υπάρχουν πολλές διαφορετικές πήγες! εδώ επί εποχής Βυζαντίου ακομα άλλαζαν την ιστορια ! δεν θα το κανουν σημερα,και ένας λόγος που δεν διαβάζω βιβλία προσωπικά ειναι αυτός ! γιατι στην Ελλάδα πέρα που ειναι τα πιο πολλά απο αριστερούς, δεν μπορείς να βρεις αυτόν που το έγραψε να δεις αν ειναι ουδέτερος και Αντικειμενικός!
με μια γρήγορη αναζήτηση του συγγραφέα στα ηδη υπάρχοντα βιβλία τέτοιους είδους και όχι μόνο, οπως και σε ολα τα ιστορικά ειναι απο κομμουνιστές και αριστερούς στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, η αλλιώς βρετανική δολοφονική αυτοκρατορία

που άρχισε 2 παγκόσμιους πολέμους για έκανε κομμάτια χώρες, για να ελέγχει πιο εύκολα,αφου πήραν τα εδάφη της Γερμανίας και δημιούργησαν την πολώνια εκαναν εισβολή στην γερμάνια αφου σκοτωναν Γερμανούς επί Πολωνίας! αλλα γράφουν οτι για ολα φταίνε οι κακοί ναζι! αυτοί αρχισαν τον πόλεμο!!!! που και σημερα κανουν ισλάμ μεσώ δίκης τους κυβέρνησης οπως σε όλο το ΔΝΤ, κάπως ετσι γράφουν ιστορια

no imageΑνώνυμος

Δηλαδή θες να μου πεις οτι εσύ δεν διαβαζεις βιβλια γιατί είναι λογοκριμενα απο αριστερούς και γνωρίζεις τι έγινε το 332 π.Χ επειδή όπως λες το ξέρουν οι πιο πολλοί γενικά και αοριστα..απο που όμως το ξέρουν δεν λες..και εφόσον έχουν αλλάξει πολλές φορες την ιστορία εσύ πως ξέρεις εν έτη 2016 την αληθινη και τι πραγματικα είχε γράψει ο Αρριανός?

Μάλλον σας ειναι δύσκολο να καταλάβετε πότε ειναι προπαγάνδα κατι και πότε όχι!ακομα και όταν υπάρχουν αποδείξεις για τα ψεμματα τους! και όσο πάμε πιο πίσω δεν υπάρχουν αποδείξεις ! να πας να πάρεις και αυτο! νέα προπαγάνδα:«Δάσκαλος» του Χίτλερ ο Ατατούρκ – Από αυτόν εμπνεύστηκε την εξόντωση των Εβραίων ... όταν δεν υπάρχει καν αυτο το θέμα, αλλα ο Ατατούρκ ήταν Εβραίος και φυσικά ο Χίτλερ δεν θα σκότωνε τους ΚΟΙΝΟΥΣ προγόνους του!πόντιους!
και δεν θα κάτσω να εξηγήσω τα αυτονόητα σε εναν ανώνυμο που ειρωνεύεται,όταν είμαστε απο τις λιγες αν όχι η μονή σελίδα στην ελλαδα που εχουμε ανατρέψει δεδομένα για πολλούς με αποδειξεις! υπάρχουν και άλλου στοιχειά εκτός Ελλάδας (που τα εχουν αλλάξει ολα) για την αληθινή ιστορια! μέχρι και χάρτες της άριας φυλής που λένε ειρωνικά!
όσο για τις ασπίδες ? ρωτά εναν που έχει διαβάσει πιο παλιά βιβλία πριν κανουν λογοκρισία η απο το εξωτερικό και θα πάρεις την απάντηση σου ! εσύ ξέρεις κανένα βιβλίο στα ελληνικά να γράφει οτι οι Σπαρτιάτες ήταν όλοι ξανθοί? οπως και κάποιες άλλες υποψίες που μου επιβεβαίωσαν οτι απο Αμερική οτι το ίδιο έλεγε και ένας Αυστριακος ερευνητής σε βιβλίο του που δεν ήρθε πότε ελλαδα γιατι χαλάει την ψεύτικη ιστορια για την Ελλάδα!ΟΠΟΙΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙ!

no imageΑνώνυμος

Εχεις γράψει στο σχόλιο σου για Βρετανούς Πολωνούς Ατατούρκ και ΔΝΤ ενω θα μπορούσες να μου αναφερεις απλα την εκδοση του Αρριανού που δεν είναι λογοκριμένη και μονο εσύ εχεις..δώσε μας τη γνώση που μονο εσύ κατεχεις...θελω έκδοση και έτος..για να μιλάμε με αποδείξεις και όχι αερολογιες..

Αυτά στα λέω για να δεις πως τα γράφουν οπως θέλουν,σε κατι που εχουμε στοιχειά οτι λενε ψεμματα μάλλον τσάμπα κόπος!αλήθεια πόσοι ξερουν για το παιδομάζωμα? εγω έχω απαντήσει και γιατι το εκαναν! Νομίζω οτι σου είπα οτι δεν διαβάζω βιβλία εδώ και πολλά χρονιά, απο την στιγμή που έψαχνα περί καταγωγής Γερμανών και έπεφτα πάντα πάνω σε αριστερούς η Ρωμιούς που γράφουν οτι θέλουν!
όταν η κελτική ιστορια ειναι ξεκάθαρη...
Ως εκ τούτου δεν έχω κανένα βιβλίο και ούτε με άφορα να έχω μου αρκούν 3-5 στοιχεία για να βγάλω συμπέρασμα που συνήθως βγαίνει σωστό, αλλα ρώτησα να επιβεβαιώσω κάποιον που έχει σχετικό βιβλίο και είπε ναι γράφει μέσα για ιπτάμενες ασπίδες.
πάντως κανένας δεν έχει γραψει τι πήγε να κάνει εκεί, και ποιους κυνηγούσε, και αν ειχαν γραψει κάποτε τα εχουν κάψει, εγω έχω καταλάβει ποιους κυνηγούσε! αλλα και τι απεγηναν αυτοί σημερα!είμαι σε άλλο επίπεδο σκέψης και το έχω αποδείξει νομίζω! σε αυτο το επίπεδο ήταν μόνο οι ναζι και ο Χίτλερ μετα τους αρχαίους Έλληνες που έφυγαν απο ελλαδα να γλυτώσουν!!!!

no imageΑνώνυμος

Γιατρός σε έχει δει ή δεν έχεις πάει ακόμα?

no imageΑνώνυμος

Ρε φιλέ μου george aetos εγώ είμαι ένας άλλος ανώνυμος και θέλω να σου τονίσω πως βγαίνεις εκτός θεματος!σε ρωτάει ο προηγούμενος αναγνώστης τις πηγες σου(αν εσύ εγραψες αυτό το άρθρο!)και αναφερεις τον αρριανο αρα απο καπου τον διαβασες για να γράψεις και να δημοσιεύσεις το αρθρο αυτο που τόσος κοσμος διαβάζει!οποτε αν δεν είναι βιβλιο στείλε σχετικό link!τώρα αυτό για το επίπεδο σκέψης που αναφερεις αν κάθε καθηγητης πανεπιστημίου η σχολείου δίδασκε όχι με βιβλια αλλά με τον τροπο και επιπεδο σκέψης του τοτε φαντασου τι μαθαίνουμε!

no imageΑνώνυμος

Σαν εχθρος της ανθρωποτητας ετοιμαζω τα αστροπλοια μου να ριξω δεσμες φωτος και να σας καψω ολους ζωντανους..κατσε να απογειωθω απ τον υμμητο και να δεις τι εχει να γινει...ο αλλαχ ειναι μεγαλος....

Θα ήμουν ηλίθιος να αποκαλύψω τις πήγες μου! ηδη έχω πει τόσα πολλά στην
Ελλάδα που δεν έχει σκεφτεί κάνεις και καρπώθηκαν άλλοι!και συνεχίζουν!

Αναφέρω περί ναζι διότι μιλάμε για 80 χρονιά πριν και δεν έχει πει κάνεις αυτά που εχουμε πει εδώ! (και για εναν άλλο λόγο μυστικό) και θέλετε τώρα να ξέρετε τι έχει γίνει πριν 1000 χρονιά?
πόσο μάλλον όταν μαζεύω στοιχειά και αποδειξεις και ίσως να βγάλω εγω βιβλίο που εξηγεί σχεδόν τα πάντα όχι μόνο τότε αλλα και σημερα!

Εδω μπαίνουν ενα σορό άτομα(?),μεταξύ αυτών και εχθροί της ανθρωπότητας!? οπως και ο Ελληνόφωνος ισλαμοπίθηκος που γράφει περί γιατρού! άρα δεν ειναι ολα για όλους!!!! αν και έχω πει κάποια υπονοούμενα για άλλους όμοιους μου κατά καιρούς,μόνο αυτοί τα πιάνουν! εσείς ρωτάτε ξανα και ξανα? σαν να έλεγαν οι αρχαίοι φιλόσοφοι οτι υπάρχουν πολλοί ήλιοι στο γαλαξια στους ζουλου ενα πράμα! κομμουνιστικη φυλή μου μυρίζει!
και τα δικά μας άρθρα γράφουν όνομα ,αυτο έχει πηγή στο τέλος,όταν δεν μπορείτε να δείτε ούτε αυτο κάποιοι μην ψάχνεται τίποτα....!δείτε τηλεόραση!
όσο για τους δάσκαλους? άμα ειναι αριστεροί φυσικό ειναι!
προσωπικά ξέρω δασκάλα με νοημοσύνη γάτας!! και αριστερή!

Εχουν κάνει καλή δουλεία οι ταινίες !!! νομίζουν οτι ένας εξωγήινος θα κάτσει να κάνει εισβολή οπως δείχνουν οι ταινίες! και δεν χρειάζεται να ψάξετε πολλοί κάποιοι περί ιπτάμενες ασπίδες! πάρτε την διαθήκη απο την ενορία σας! γεμάτο αναφορες ειναι μέσα !
Όσο για κατι κασμάδες με αφρικάνικο γονιδίωμα e1d1,που ειρωνεύονται οτι δεν μπορούν να καταλάβουν να πάνε σε άλλες σελίδες για την ράτσα τους !

no imageΑνώνυμος

Καταρχάς δεν έχω ενορία και δεν διαβάζω κόμιξ εβραίων...αυτά ειναι για αλλους..προσεξε τι λες γιατί ο υπέρτατος Απόλλων θα ριξει την οργή του πανω μας..θα γινει ο Αρμαγεδδών και δεν θα γλιτώσει κανένας μας..η πολιτεία του Πλάτωνα θα αναρριχηθεί στα πελαγα της αβυσσου..ο Έλλην θα γυρίσει να δει την πορεία των τέκνων του..και η νέμεσις θα καραδωκει στη γωνία να είναι έτοιμος για δράση...δόξα και τιμή στον ύψιστο Δια.

+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΗΔΗ -ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).facebook.complugins-like