ΣΟΚ!!! Φορος ηλιθιότητας τώρα στους  ηλίθιους που ψηφίσαν υπέρ των άλλων ηλίθιων που καλύπτουν τους λιποτάκτες!..
Φορο ηλιθιότητας τώρα στους  ηλίθιους που ψηφίσαν υπέρ των άλλων ηλίθιων που καλύπτουν τους λιποτάκτες!.

Η ηλιθιότητα.Εχουν κυκλοφορήσει αρκετά βιβλία που περιγράφουν, με τον τρόπο του το καθένα, την ανθρώπινη βλακεία, ωστόσο η σθεναρή προσσπάθεια να ξεχωριστεί ο ευφυής θνητός από τον εκ γενετής ηλίθιο μάλλον αποτυγχάνει.

Τούτο βέβαια δεν σημαίνει ότι η κοινωνία των θνητών στερείται ευφυών ατόμων ενώ διαθέτει υπερπληθυσμό από βλάκες. Αλλωστε λίγο αν στραφούμε στις ετυμολογίες των σχετικών λέξεων διαπιστώνουμε ότι το έτυμον των περί ων ο λόγος όρων κάθε άλλο παρά ενδεικτικό είναι. Η ηλιθιότητα, για παράδειγμα, που διαθέτει αβέβαιο έτυμον, κατάγεται από το ηλάσκω και το αλάομαι, που σημαίνουν περιφέρομαι, περιπλανώμαι και τα παρόμοια. Η λέξη βλαξ, οικεία μέχρι παρεξηγήσεως, υποδηλώνει το χάζι (τουρκιστί Χαζ). Ακόμη και η αρχαία λέξη ευήθης δεν υπονοεί κατιτίς το αθεράπευτο, απεναντίας υποδεικνύει την αφέλεια και την καλόκαρδη διάθεση. Τέλος, η λέξη αφέλεια (που δηλώνει ευπιστία και απλοϊκότητα) κατάγεται από την έλλειψη της πέτρας στο χωράφι (Αριστοφάνη, «Ιππής», ...διά των αφελών πεδίων) ή αφελής αγρός - καλοσκαμμένος.

Οσο για το λιγοσέλιδο βιβλιαράκι του Ιταλού Κάρλο Τσιπόλα που κυκλοφόρησε τελευταία με τον προκλητικό τίτλο «Οι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας», μετ. Γιάννου Πολυκανδριώτη, Κέδρος, παρ' ότι πούλησε για την ώρα οκτώ εκδόσεις, δεν νομίζουμε ότι αποκλίνει πολύ από τη γενική μας άποψη περί βλακών, ηλιθίων και τούτι κάντι. Το πρώτο που θα πρέπει να σαφηνίσουμε είναι τι εννοούμε όταν κακίζουμε τη βλακεία. Για παράδειγμα, έναν άνθρωπο που δεν τα έχει τετρακόσια και πάσχει από μικρή ή μεγάλη άνοια είναι δυνατόν να τον βάλουμε στόχο; Οχι βέβαια. Οπότε ποιον βάζουμε στο στόχο; Προφανώς τον άνθρωπο που κολακεύεται να πιστεύει ότι διαθέτει πολύ μυαλό και -αγαθός ή κακοποιός- τελικά τα βγάζει πέρα ή ναυαγεί.

Παντού βρίσκεις τον (ηλίθιο) άνθρωπό. Ασχετα με το επάγγελμα και την κοινωνική θέση (εργάτες, καταρτισμένους υπαλλήλους, φοιτητές, διοικητικό προσωπικό και καθηγητές), το ποσοστό ηλιθιότητας παραμένει αταλάντευτο. Μάλιστα το συμπέρασμα επιβεβαίωσε την παντοδυναμία της Φύσης: ακόμα και ένα κλάσμα των κατόχων του βραβείου Νόμπελ είναι ηλίθιοι.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΑΤΑ! ΜΕ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ......
1 ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΑΤΣΑ ΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΖΑ- ΙΗΣΟΥΣ.
2 ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΑΝΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΓΚΙΝΟΎΝ ΚΥΡΙΟΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΣΧΕΤΑ ΠΟΥ Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ 1 ΣΕ 200 ΛΑΘΡΟ......ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΖΑ!....
3 ΜΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΣΕ ΣΩΣΊΒΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΛΑΣΑ? ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ!!4 ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΌ ΜΗΝ ΠΝΙΓΟΎΜΕ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ! ΠΟΣΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΗΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΠΕΡΙ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ? ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΕΔΩΣΑΝ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΣΕ ΤΟΣΕΣ ΧΩΡΕΣ!!!

Γράφει ο Τσιπόλα: «Οσο πίσω κι αν ανατρέξουμε, οι ανθρώπινες σχέσεις πάντοτε ήταν σε οικτρή κατάσταση. Το άχθος των προβλημάτων και της δυστυχίας που τα ανθρώπινα όντα πρέπει να υπομένουν ως άτομα και ως μέλη οργανωμένων κοινωνιών είναι ουσιαστικά ένα υποπροϊόν του παντελώς απίθανου -και τολμώ να πω ανοήτου- τρόπου με τον οποίο οργανώθηκε η κοινωνία». Εντοπίζοντας τη δράκα των ηλιθίων, ο συγγραφέας φρονεί ότι πρόκειται για μια ομάδα ατόμων που είναι πιο ισχυρή από τη Μαφία, το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα ή το διεθνή κομμουνισμό. Με άλλα λόγια, πρόκειται για μιαν αχαρτογράφητη ομάδα που δεν διαθέτει αρχηγό ή πρόεδρο, δεν διέπεται από κανονισμούς, παρά ταύτα κατευθύνεται από κάποιο αόρατο χέρι που αυξάνει την αποδοτικότητα όλων των άλλων μελών.

Ο ανατόμος της ηλιθιότητας φτάνει μέχρι σημείου να γράψει ότι ο ηλίθιος γεννιέται λόγω Θείας Πρόνοιας! Τα παραδείγματα είναι πολλά (η Δημοκρατία λόγου χάρη,τα τάγματα εφόδου ΚΚΕ αντιεξουσιαστες), αλλά το συμπέρασμα λάμπει: «Ηλίθιος ονομάζεται το άτομο που οι πράξεις του προκαλούν ζημίες σε ένα άλλο άτομο ή σε μια ομάδα ατόμων, χωρίς το ίδιο να αποκομίζει κέρδη, ενώ πιθανώς να υφίσταται ακόμη και ζημίες».

Αν πάρουμε το παράδειγμα του ανθρώπου που θυσιάζεται για τους άλλους χωρίς να αποκομίζει κέρδη, γιατί θα πρέπει να είναι ηλίθιος; Αν πάρουμε το παράδειγμα του δημοκράτη που ψηφίζει πιστεύοντας λίγο-πολύ ότι η ισότητα της ψήφου είναι ψιλοπαραμύθι, γιατί θα πρέπει να τον εντάξουμε στους ηλίθιους; Για τον Τσιπόλα, η ηλιθιότητα ανταποκρίνεται μάλλον σε άτομα που όχι μόνο ζημιώνουν άλλα άτομα, αλλά καταφέρνουν να βλάψουν και τον εαυτό τους. Πρόκειται για ένα είδος υπερ-ηλιθίων....©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications