Μουσουλμάνοι αυτομαστιγώθηκαν στο κέντρο του Πειραιά χωρίς κάμια απαγόρευση  (video)

To έθιμο της Ασούρα γιόρτασαν δεκάδες σιίτες μουσουλμάνοι από διάφορες χώρες που συγκεντρώθηκαν στον Πειραιά.

Πρόκειται για το έθιμο της αναπαράστασης του μαρτυρίου του ιμάμη Χουσεΐν το οποίο γιορτάζεται με… αυτοτραυματισμό. Οι πιστοί χρησιμοποιήσαν μαστίγια με λάμες, όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσίευσε το καθεστωτικό protothema.gr.

Η Ασούρα, είναι η σημαντικότερη γιορτή των σιιτών μουσουλμάνων προς τιμή της επετείου του θανάτου του ιμάμη Χουσεΐν (σίγουρα εκλεκτός του Γιαχβέ θα ηταν για βάλουν τους μουσουλμάνους να γιορτάζουν ), τη 10η μέρα του μήνα Μουχαράμ, του πρώτου μήνα του ισλαμικού ημερολογίου.

Οι πιστοί άνδρες σιίτες μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο ως ένδειξη πίστης και θρήνου αυτομαστιγώνονται. Οι πιστοί για εννιά βράδια συγκεντρώνονται ε χώρους λατρείας και προσεύχονται, ενώ τη δέκατη μέρα, βγαίνουν στο δρόμο και επιδίδονται στο σκληρό έθιμο χτυπώντας τις πλάτες τους με τα μαστίγια που έχουν λάμες. Οι γυναίκες δεν συμμετέχουν στην τελετή.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα έθιμο το οποίο προκαλεί σοκ σε όποιον βρεθεί μπροστά σε αυτές τις σκηνές, που εκτυλίσσονται σε δημόσιους χώρους, όπως έγινε για παράδειγμα σήμερα στον Πειραιά.

Μπλα μπλα.. τα ελληνόφωνα αδέλφια τους (ίδιας φυλής με τους μουσουλμάνους) που έχουν ένα άλλο δόγμα των εκλεκτών του Γιαχβέ τον κομμουνισμό, πότε θα γιορτάζουν έναν άλλον εκλεκτό του Γιαχβέ και ελληνόφωνο? ....

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications