Τα πέντε γένη του Ησίοδου και η σχέση τους με την σημερινή πραγματικότητα (πτώση των αγγέλων )

Εάν μπορέσεις να ξεφύγεις από την πληροφορία του Συστήματος και εισχωρήσεις στον αληθινό κόσμο της γνώσης και στην πηγή της σοφίας.Πληροφορίες από άλλους :

Ο Ησίοδος θεωρεί σαν δεδομένο ότι η ανθρώπινη ψυχή ακολουθεί μία πτωτική πορεία, από την στιγμή που δημιουργήθηκε μέχρι και σήμερα. Επιχειρεί λοιπόν μία εμφανή προσπάθεια σύγκρισης της ΠΤΩΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ που ακολουθεί η αξία των πολύτιμων μετάλλων του χρυσού, του αργύρου, του χαλκού και του σιδήρου, που διαδέχονται διαδοχικά το ένα το άλλο, την οποία την συνδέει με την ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΗΘΙΚΗΣ.

Το «ΧΡΥΣΕΟΝ» γένος ήταν το πρώτο, που συμπίπτει με την αρχική εμφάνιση του ανθρώπου. Την μακρινή εκείνη εποχή, ο άνθρωπος μπορούσε να εκδηλώσει μία κατάσταση ηθικής η οποία δεν απείχε πάρα πολύ από το θεϊκό πρότυπο. Το γεγονός αυτό συνέβαινε, διότι όπως μας αποκαλύπτει το αρχαίο κείμενο, το χρυσό γένος ήταν το μοναδικό που διαβίωσε κάτω από την βασιλεία του Κρόνου.

Με άλλα λόγια διαβίωσε στα πρότυπα μίας τελείως διαφορετικής κατάστασης και συνθηκών, σε σχέση με αυτήν που επικράτησε στην συνέχεια. Για να κατανοήσουμε την λογική του Ησιόδου θα πρέπει να μεταφερθούμε στο γνωσιολογικό πλαίσιο της αρχαίας Ελλάδας. Στην περίπτωση αυτή θα διαπιστώσουμε ότι ο Δίας και οι δώδεκα Ολύμπιοι θεοί που στην διάρκεια των επόμενων γενών διαδέχτηκαν τον Κρόνο και κληρονόμησαν την εξουσία, είναι αυτοί που ευθύνονται για όλα τα δεινά της ανθρωπότητας.

Διότι αυτοί είναι οι εντεταλμένοι να κατατρέχουν συνεχώς τους ανθρώπους χρησιμοποιώντας ένα αστείρευτο πλήθος σκληρών δοκιμασιών. Την εποχή όμως που έζησε το χρυσό γένος, ο Δίας, επομένως και οι δώδεκα Θεοί δεν είχαν ακόμα γεννηθεί από τον πατέρα τους τον Κρόνο.

Με αυτήν την λογική εξηγείται το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η ζωή των ανθρώπων του χρυσού γένους ήταν ευλογημένη και πολύ εύκολη, αφού είχαν λιγοστά και ασήμαντα προβλήματα να αντιμετωπίσουν. Ακόμα και ο θάνατός τους, αποτελούσε μία ευχάριστη φυσική διαδικασία, όπως ο ανέμελος και αθώος ύπνος που βαραίνει τα βλέφαρα των μικρών παιδιών και τα οδηγεί σε γλυκά και παραδεισένια ονειρικά μέρη. Κάποτε όμως, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, που αυτό το χρυσό γένος εξαφανίστηκε από το πρόσωπο της γης, αφού προφανώς ολοκλήρωσε τον κύκλο του και αντικαταστάθηκε στην συνέχεια από το επόμενο.

Αυτός είναι ο λόγος που ο Ησίοδος θεωρεί ότι το αργυρό γένος, αν και μόλις δεύτερο στην σειρά κατάταξης είναι κατά πολύ χειρότερο από το πρώτο και δεν έμοιαζε σε τίποτα με αυτό.Όσο δεν υπακούν τους νόμους των θεών και επομένως δεν προσεγγίζουμε την θεία μας υπόσταση, η συνέχεια της κατάπτωσης είναι αναπόφευκτη. Έτσι λοιπόν, και το αργυρό γένος θάφτηκε με τη σειρά του κάτω από τα συντρίμμια της ανικανότητάς του, ανοίγοντας την προοπτική της εμφάνισης ενός επόμενου, τρίτου κατά σειρά ανθρώπινου γένους, που θα βρίσκεται ακόμα πιο χαμηλά ως προς την διαχείριση των θεμάτων των ηθικών αρετών και θα είναι λιγότερο αποφασισμένο να λειτουργήσει την δικαιοσύνη.

Ο χρυσός, το πιο ευγενές και πολύτιμο ως γνωστό μέταλλο, παραμένει αναλλοίωτος στη φθορά του χρόνου και δε διαβρώνεται όπως τα υπόλοιπα μέταλλα. Είναι πάντα λαμπερός και έχει κάτι από τη λαμπρότητα των αχτίνων του ηλίου. Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι το χρυσό γένος που μας αναφέρει ο Ησίοδος ήταν οι ενάρετοι άνθρωποι που ζούσαν έχοντας πρότυπό τους τούς θεούς που τους δημιούργησαν. Ήταν το «κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν». Πράοι λοιπόν και ειρηνικοί, είχαν καθαρή ψυχή, νεανικό σώμα ως τα γεράματά τους και ο θάνατός τους ήταν όπως ένας γλυκός ύπνος.

Η σημερινή πραγματικότητα και η σχέση με αυτά που έλεγαν τότε:Και έτσι σήμερα επικρατεί ένας αχταρμάς αφού και τα 5 γένη ειναι μαζί και ανακατεμένα με το καλυτερο να πηγαίνει προς εξαφάνηση,και αυτό διαπιστωθεί εδώ και πολλά χρόνια,πολλοί ειναι βάρβαροι ύπουλοι και μοχθηροί χωρίς καν να ξέρω ότι τα έγραφαν οι αρχαίοι, και αναρωτιόμουν γιατί δεν είμαι σαν αυτούς?.

Και το 2012 ήρθε η επιβεβαίωση με σύγκριση δυο γυναικών διαφορετικού γένους που ηξέρες πολυ καλα και πανω απο 5 χρόνια, η μια ηταν καλή και αγάθη και η άλλη ύπουλη χωρίς ηθική, ο ίδιος ο χαρακτήρας της ειναι έτσι εκ γένετης, αφού έμαθα μερικά πράγματα για το πάτερα της από την ίδια κατάλαβα γιατί βγήκε έτσι αυτή, και η αδελφή της ειναι ακόμη χειρότερή (!), δηλαδή αυτά που έλεγαν οι αρχαίοι στην πράξη, από το 2012 πέρασαν τόσα χρόνια και τωρα οχι μονο ξεχωρίζεις το χειρότερο γένος μονο από την ύπουλη συμπεριφορά του, αλλα τους βλέπεις και μεσώ ίντερνετ:

Για όσους δεν κατάλαβαν τι εννοούν εδώ οι ελληνόφωνοι...

Και τι γράφει κάποιος που δεν ειναι στο έπιπεδο τους και σχέτικα με Τα πέντε γένη του Ησίοδου όσο άφορα τον χαρακτήρα τους και ειναι ακριβώς οπως ο ίδιος με τους άνωθεν και τους τους βλέπω και μεσώ ίντερνετ απο το 2015 : Το πέμπτο «ΣΙΔΗΡΕΟΝ» γένος αφορά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η σημερινή ανθρωπότητα. Περιγράφει μία άθλια και θλιβερή κατάσταση η οποία είναι κατά πολύ χειρότερη ακόμα και από το τρίτο χάλκινο γένος, που ήδη βρισκόταν σε μία απόλυτη παρακμή.

Το αποτέλεσμα είναι οι άνθρωποι του γένους αυτού, σε πολλές περιπτώσεις να μην διαθέτουν ούτε καν την στοιχειώδη ηθική κατάρτιση, ενώ το μόνο που δείχνει να τους ενδιαφέρει είναι ένας διαρκής και πολλές φορές αθέμιτος ανταγωνισμός απέναντι στους συνανθρώπους τους και το πώς θα υπερισχύσουν έναντι των υπολοίπων.

Οι έννοιες της συντροφικότητας, της συνεργασίας της αγάπης και του αλτρουισμού έχουν δώσει την θέση τους στις έννοιες του εγωισμού, του ατομικού συμφέροντος, της φιλοπρωτίας και της κακίας. Οι άνθρωποι αυτοί είναι τόσο δυστυχισμένοι, κάνουν τόσο άσχημο τρόπο ζωής, στερούνται σε τέτοιον βαθμό ιδανικά και αξίες, που πολλές φορές μοιάζουν να έχουν γεράσει πριν την ώρα τους.Μπροστά στην ατομική τους ευχαρίστηση και την ικανοποίηση των προσωπικών τους ορέξεων, δεν υπολογίζουν πολλές φορές ούτε καν την ίδια τους την οικογένεια, καταντώντας να είναι κακότροποι, κακόγλωσσοι, χαιρέκακοι και μνησίκακοι, διότι στην πραγματικότητα δεν είναι σε θέση να μπορούν να αγαπήσουν κανέναν άλλον, περισσότερο από τον εαυτό τους. Είναι τόσο μεγάλος ο εγωισμός και τα ζωώδη ένστικτα που διαθέτουν που θεωρούν τον εαυτό τους το κέντρο του σύμπαντος, ενώ όλοι οι άλλοι είναι αναπόφευκτα υποδεέστεροί τους.

Όσοι δεν ξέρουν ποιος τα έχει γράψει αυτά, ειναι προφανώς δεν τους ενδιαφέρει η αληθινή γνώση, θα διαβαζουν έγκυρες πήγες των άνωθεν που λενε χύμα οτι μαγαρίζουν την ανθρωπότητα και την υποβιβάζουν νοητικά πνευματικά και φυλετικά, και όσοι ειστε κατα ειστε κακοί!εσείς έχετε βρώμικο μυαλό οχι αυτοί! αλλιως θα τον ειχαν βρει οπως τον βρηκα και εγω επειδή λεει τι έλεγαν οι αρχαίοι για δω αν συμπίπτουν οι παρατηρήσεις μου με αυτά έλεγαν οι αρχαίοι , πράγματι, έγινε σαφες επίσης οτι πολλοι δεν βλέπουν την μοχθηρή φύση τους επειδή εχουν πέσει στο επίπεδο τους και μεγαλώσουν απο μικρά μαζί με μοχθηρούς .

Ο "φίλος" που έχει ασχοληθεί με όλα αυτά τι έλεγαν οι αρχαίοι αντικειμενικά και οχι δογματικά έχει μπει στο νόημα, με την διάφορα όμως ότι ίσως να μην ξέρει πως γίνεται η μετάβαση από το ένα γένος στο άλλο και στο χειρότερο, και πως οι χειρότεροι όλων ειναι "κυβέρνηση" δορυφόρος της γνωστής ρατσας ,όμοιος και όλοι οι λεγόμενοι κομμουνιστές ανήκουν στο χειρότερο γένος, γιαυτό και έγιναν κομμουνιστές και antifa, επειδή και οι ιδιοι ειναι το ίδιο μοχθηροί σαν τα αφεντικά τους ... Η πτώση των αγγέλων άφορα όσους και οσες ανήκουν στο πρώτο γένος και έχουν πέσει στο επίπεδο του χειρότερου γένους, απο το να κανουν παιδιά μαζί τους οι γυναικες , έως να υποστηρίζουν τα ίδια με αυτούς , εννοείτε να εχουν γίνει και κομμουνιστες, αν και δεν υπάρχει άντρας "χρυσού γένους" κομμουνιστής , μονο κάτι ελάχιστες κοιμισμένες γυναίκες, επειδή εξαπατούν εύκολα γυναίκες ...

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications