14 Μαρ 2018

Η νέα διευθύντρια της CIA, μάλλον Εβραία ειναι Τζίνα Χάσπελ,και έχει σκοτεινό παρελθόν

 Η νέα διευθύντρια της CIA, μάλλον Εβραία ειναι Τζίνα Χάσπελ,και έχει σκοτεινό παρελθόν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι απολύει τον Ρεξ Τίλερσον από υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ και τον αντικαθιστά με τον διευθυντή της CIA, Μάικ Πομπέο, ο οποίος με τη σειρά του αντικαθίσταται στη διοίκηση της CIA από την αναπληρώτρια διευθύντρια Τζίνα Χάσπελ, η πρώτη γυναίκα που λαμβάνει τέτοια θέση στη μυστική υπηρεσία.

Όμως η Τζίνα Χάσπελ έχει σκοτεινό παρελθόν καθώς διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο στη λειτουργία ενός αμερικανικού χώρου βασανιστηρίων στο εξωτερικό και στη συνέχεια κατέστρεψε τα αποδεικτικά στοιχεία του.

Mike Pompeo, Director of the CIA, will become our new Secretary of State. He will do a fantastic job! Thank you to Rex Tillerson for his service! Gina Haspel will become the new Director of the CIA, and the first woman so chosen. Congratulations to all!

Το 2002, επέβλεψε μια μυστική φυλακή στην Ταϊλάνδη που βασάνισε δύο ύποπτους τρομοκρατίας. Τα βασανιστήρια αυτά έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος “έκτακτης παράδοσης” της CIA, στο οποίο εστάλησαν ύποπτοι τρομοκράτες στους συμμάχους των ΗΠΑ και ανακρίθηκαν σε «μαύρες περιοχές» στο έδαφός τους.

Ένας από τους άνδρες, γνωστός ως Abu Zubayda, βασανίστηκε με το γνωστό ”waterboarding” 83 φορές σε ένα μήνα και χτυπήθηκε σε τοίχους με το κεφάλι. Στερήθηκε από ύπνο και κρατήθηκε σε ένακιβώτιο σαν φέρετρο. Οι ανακριτές αργότερα αποφάσισαν ότι δεν είχε καμία χρήσιμη πληροφορία.

Η ProPublica διαπίστωσε ότι η Χάσπελ υπέγραψε προσωπικά τηλεγραφήματα στην έδρα της CIA, τα οποία αναφέρουν λεπτομερώς την ανάκριση του Zubayda.

Τα βίντεο των βασανιστηρίων της CIA καταστράφηκαν το 2005, σύμφωνα με τις οδηγίες ενός τηλεγραφήματος που συνέταξε η Χάσπελ. Το τότε αφεντικό της Χοσέ Ροντρίγκεζ, διευθυντής επιχειρήσεων της CIA για την αντιτρομοκρατία, υπέγραψε την εντολή. “Το τηλεγράφημα δεν άφησε τίποτα στην τύχη. Του είπε ακόμη και πώς να ξεφορτωθούν τις ταινίες”, έγραψε στα απομνημονεύματά του, σύμφωνα με την ProPublica. “Θα χρησιμοποιούσαν ένα τεμαχιστή βιομηχανικής αντοχής για να κάνουν την πράξη”.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Συνταγματικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια ΜΚΟ που εδρεύει στο Βερολίνο, είχε δημοσιεύσει πέρσι μια αναφορά για το ρόλο της Χάσπελ στο πρόγραμμα βασανιστηρίων και είχε ζητήσει από τον εισαγγελέα της Γερμανίας να την συλλάβει.

Η Χάσπελ δεν είναι το μόνο μέλος της διοίκησης με αμφίβολο ιστορικό για το θέμα: ο ίδιος ο Τραμπ έχει φλερτάρει δημόσια με την ιδέα ότι οι ΗΠΑ επιστρέφουν στη χρήση των βασανιστηρίων ισχυριζόμενος ότι το waterboarding «λειτουργεί». Σύμφωνα με αναφορές είχε πειστεί από τον υπουργό άμυνας Τζιμ Μάτις ότι η μέθοδος είναι ένα αναποτελεσματικό εργαλείο πληροφοριών.

Ο νέος υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, υπερασπίστηκε επίσης τα βασανιστήρια των ΗΠΑ. Το 2014, όταν η γερουσιαστής Νταϊάν Φενστάιν, τότε πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, εξέδωσε πλήρη καταδίκη για το πρόγραμμα βασανιστηρίων της CIA, ο Πομπέο επιτέθηκε στην έκθεση, λέγοντας ότι “η γερουσιαστής Φένσταϊν σήμερα έβαλε σε κίνδυνο τις αμερικανικές ζωές” και περιέγραψε πράκτορες που είχαν βασανίσει ανθρώπους ως “ήρωες, όχι πιόνια σε κάποιο φιλελεύθερο παιχνίδι”.

Έκτος απο την εμφάνιση της έχει και ένα κλασικό "σύμπτωμα" Οβριών τα ίδια έχουν και οι σημιτικο- κομμουνιστές, συν ότι στην CIA ειναι γεμάτο απο δαύτους οπως και στην NASA σε θέσεις κλειδιά , μαλιστα στην NASA κάποτε ανακάλυψαν τυχαία ότι ο Διευθυντής ειναι Οβριός απο υγειονομική εξέταση!

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Η νέα διευθύντρια της CIA, μάλλον Εβραία ειναι Τζίνα Χάσπελ,και έχει σκοτεινό παρελθόν
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications