29 Μαρ 2018

Ελληνική αστυνομία σε πολίτες: Αν μπουν ληστές σπίτι σας…κάντε ότι κοιμάστε!

Ελληνική αστυνομία σε πολίτες: Αν μπουν ληστές σπίτι σας…κάντε ότι κοιμάστε!

Συμβουλές με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό του 88χρονου, που πυροβόλησε κατά των δυο ατόμων, που μπήκαν στο σπίτι του στη Γλυφάδα

«Ο σκοπός των διαρρηκτών δεν είναι ποτέ ο φόνος. Ο φόνος προκύπτει στον πανικό που προκαλείται από την αντίδραση των θυμάτων (χτυπήματα εκφοβισμού)», οπότε «προσποιηθείτε ότι κοιμόσαστε». Αυτό ακριβώς συμβουλεύει επίσημα η Ελληνική Αστυνομία τους πολίτες αυτής της χώρας σε περίπτωση που αντιληφθούν ότι κάποιος έχει μπει στο σπίτι τους για να τους ληστέψει. «Μην αρχίσετε να ουρλιάζετε γιατί η πρώτη κίνηση τους είναι να σας ρίξουν αναίσθητο (ή νεκρό) ή να σας φιμώσουν (ορισμένοι πνίγονται!)».

Οσο απίστευτο και αν ακούγεται, με απλά λόγια και με περίσσεια κυνικότητα η αρμόδια για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια υπηρεσία μάς προτρέπει να καθίσουμε ήσυχοι, να κλείσουμε γλυκά τα μάτια μας ώστε να μας ληστέψουν ανενόχλητοι οι κακοποιοί γιατί αν ουρλιάξουμε, απλά θα μας σκοτώσουν, εφιστώντας μας παρόλα αυτά την προσοχή: «Αν αρχίσουν πυροβολισμοί πέστε στο έδαφος και καλυφθείτε»!.

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό του 88χρονου, που πυροβόλησε κατά των δυο ατόμων, που μπήκαν στο σπίτι του στη Γλυφάδα για να τον ληστέψουν και την έξαρση των ληστειών επανέρχεται η δημόσια συζήτηση για το πως μπορούν να προστατευθούν από τους κακοποιούς οι πολίτες μέσα στις κατοικίες τους καθώς και για τα όρια της αυτοάμυνας εντός αυτών.

Σε αυτό το πλαίσιο, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ παρέχονται οδηγίες και συμβουλές όταν κάποιος εισέλθει στον χώρο μας με σκοπό να μας ληστέψει, που δημιουργούν το λιγότερο προβληματισμό. Πόσο μάλλον όταν οι αρχές παραδέχονται το ειδεχθές του συγκεκριμένου εγκλήματος. “Όλοι οι άνθρωποι έχουν μια φυσική αίσθηση ασφάλειας μέσα στο σπίτι τους. Η εισβολή και κατ’ επέκταση η ληστεία μέσα σε οικίες είναι πιθανώς ένα από τα πιο τραυματικά εγκλήματα διότι εμπλέκονται άμεσα όχι μόνο η ιδιοκτησία αλλά και ο θύτης με το θύμα”.

Μάλιστα, οι οδηγίες αυτές προλογίζονται από κείμενο-ύμνο για το περιβάλλον ασφάλειας, που κατά τα λοιπά, εξασφαλίζει η Ελληνική Αστυνομία: “Στο σύγχρονο και συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον, η ασφάλεια αποτελεί ουσιαστική παράμετρο της διαμόρφωσης της ποιότητας ζωής, της κοινωνικής συμβίωσης και της οικονομικής ανάπτυξης. Η Ελληνική Αστυνομία με ενιαία, συλλογική, συντονισμένη δράση και συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων του κράτους, καθώς και την ενεργή συμμετοχή του πολίτη, συμβάλλει αποφασιστικά στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος απόλυτης ασφάλειας”.

Ειδικότερα, οι επικεφαλής των διωκτικών αρχών συστήνουν στους πολίτες-θύματα ληστειών μέσα στο σπίτι τους: “Θωρακιστείτε μέσα στην κρεβατοκάμαρά σας” και εν συνεχεία, “αν είναι δυνατόν προσποιηθείτε ότι κοιμόσαστε”. Αν παρόλα αυτά ξυπνήσετε, από τον προσποιούμενο ύπνο που σας συστήνουν δηλαδή, επειδή “σφυρίζουν” οι σφαίρες δίπλα σας, η ΕΛ.ΑΣ έχει ξανά τη λύση:
“Αν αρχίσουν πυροβολισμοί πέστε στο έδαφος και καλυφθείτε. Θυμηθείτε ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ζωή σας που οφείλετε να προστατέψετε”. Μάλιστα προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα μάς γνωστοποιείται ότι “ο ένοπλος διαρρήκτης δεν είναι σχεδόν ποτέ μόνος. Υπάρχει τουλάχιστον ένας ακόμη ένοπλος για κάλυψη. Οπότε πιθανή επίθεση του θύματος σε έναν ληστή να προκαλέσει αντίδραση του άλλου”.

Στο σημείο αυτό οι πολίτες ενημερώνονται από τις αστυνομικές αρχές αυτής της χώρας ότι όσοι “μπουκάρουν” στα σπίτια τους δεν έχουν σκοπό να τους αφαιρέσουν την ζωή αλλά ότι οι φόνοι τελικά τελούνται, ούτε λίγο ούτε πολύ, επειδή τα θύματα αντιδρούν προκαλώντας ουσιαστικά τους ληστές και την τύχη τους: “Ο σκοπός των διαρρηκτών δεν είναι ποτέ ο φόνος.
Ο φόνος προκύπτει στον πανικό που προκαλείται από την αντίδραση των θυμάτων (χτυπήματα εκφοβισμού) ή από την προσπάθεια των ληστών να περιορίσουν το θύμα (φίμωση, δέσιμο, κλπ) που προκαλεί το θάνατο του”.

Κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας δε, υπογραμμίζεται με έμφαση: “Μην επιχειρήσετε να τους βγάλετε την κουκούλα ή να τους αναγνωρίσετε. Ίσως χάσετε τη ζωή σας αφού οι ληστές δεν θέλουν να αφήσουν μάρτυρες πίσω τους”.
Συστήνεται να πειστεί ο επίδοξοι ληστές “ότι δεν πρέπει να φοβούνται” και θα τους δώσετε ότι πολύτιμο έχετε “αρκεί να μην κάνετε κακό σε κανένα. Να πάρουν ότι θέλουν και να φύγουν χωρίς βία”. Και φυσικά, “μόλις φύγουν μην τους καταδιώξετε αμέσως διότι μπορεί να σας πυροβολήσουν”.

Ολόκληρος ο “δεκάλογος” της ΕΛ.ΑΣ όταν πέσετε θύμα ληστεία στο σπίτι σας έχει ως εξής:

Σε περίπτωση που έχετε αντιληφθεί ότι κάποιος έχει εισέλθει στην οικία
Προσπαθήστε να μείνετε ήρεμοι και να είστε
προσεκτικοί σε επικίνδυνες ή απειλητικές καταστάσεις
Προσπαθήστε να θωρακιστείτε μέσα στην κρεβατοκάμαρά σας
Αν είναι δυνατόν προσποιηθείτε ότι κοιμόσαστε
Καλέστε την «Άμεση Δράση» και προσπαθήστε να αφήσετε τη γραμμή ανοιχτή
Αν αρχίσουν πυροβολισμοί πέστε στο έδαφος και καλυφθείτε. Θυμηθείτε ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ζωή σας που οφείλετε να προστατέψετε

Παρατηρήστε τη φυσική εμφάνιση των ληστών και άλλες λεπτομέρειες π.χ. ρούχα, οδό διαφυγής, αριθμό κυκλοφορίας οχήματος κ.λπ. έτσι ώστε να μπορείτε να βοηθήσετε την Αστυνομία να εντοπίσει τον δράστη ή τους δράστες
Μην αγγίζετε τους χώρους όπου κινήθηκαν οι δράστες μέχρι να έρθει η Σήμανση, τυχόν εργαλεία διάρρηξης ή άλλα αντικείμενα που άφησαν οι διαρρήκτες πίσω τους ο ένοπλος διαρρήκτης δεν είναι σχεδόν ποτέ μόνος. Υπάρχει τουλάχιστον ένας ακόμη ένοπλος για κάλυψη. Οπότε πιθανή επίθεση του θύματος σε έναν ληστή να προκαλέσει αντίδραση του άλλου

Ο σκοπός των διαρρηκτών δεν είναι ποτέ ο φόνος. Ο φόνος προκύπτει στον πανικό που προκαλείται από την αντίδραση των θυμάτων (χτυπήματα εκφοβισμού) ή από την προσπάθεια των ληστών να περιορίσουν το θύμα (φίμωση, δέσιμο, κλπ) που προκαλεί το θάνατο του. Οι ληστές αδιαφορούν αν το θύμα που χτυπούν για εκφοβισμό η δένουν για περιορισμό έχει προβλήματα υγείας

Αν τα χρήματα και τα κοσμήματα δεν είναι πολλά τότε θα επιμείνουν, αν γνωρίζουν ότι είστε πλούσιοι, και θα αρχίσουν να βρίζουν και να εκνευρίζονται διότι η λεία τους είναι μικρή και ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Μείνετε ήρεμοι και εξηγήστε τους ότι αυτά υπάρχουν ενώ τα άλλα είναι στην τράπεζα
σε ένοπλη ληστεία μην επιχειρήσετε να τους βγάλετε την κουκούλα ή να τους αναγνωρίσετε.

Ίσως χάσετε τη ζωή σας αφού οι ληστές δεν θέλουν να αφήσουν μάρτυρες πίσω τους Μην αρχίσετε να ουρλιάζετε γιατί η πρώτη κίνηση τους είναι να σας ρίξουν αναίσθητο (ή νεκρό) ή να σας φιμώσουν (ορισμένοι πνίγονται!) Σταθείτε ήρεμος και πέστε τους ότι δεν πρέπει να φοβούνται θα τους δώσετε ότι πολύτιμο έχετε αρκεί να μην κάνετε κακό σε κανένα. Να πάρουν ότι θέλουν και να φύγουν χωρίς βία μόλις φύγουν μην τους καταδιώξετε αμέσως διότι μπορεί να σας πυροβολήσουν.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

1σχόλια:

Ελληνική αστυνομία σε πολίτες: Αν μπουν ληστές σπίτι σας…κάντε ότι κοιμάστε!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
no imageΑνώνυμος

Απο ανικανους της ΕΛΑΣ τι αλλο θα ακουγαμε;Μηπως να κανουμε και ενα ρομαντικο δειπνο στους αλβανοπακιστανογεωργιανοουσμπεγκους,καθως να τους δωσουμε και τα παιδια και τις γυναικες μας να τις βιασουν για να δειξουμε φιλοξενοι;
Τιποτα.Οποιος παραβιαζει το ασυλο μας πρεπει να του την μπουμπουνιζουμε στον κροταφο.Εαν οι Ελληνες ειχαν οπλα και για δυο,τρεις μερες σε ολες τις ληστειες σκοτωναν απο ενα κατακαθι που εισεβαλε στο σπιτι τους οι ληστειες θα ειχαν σταματησει.Γιατι θα το σκεπτονταν πολυ καλα οι επιδοξοι ληστες να πανε να ξανακλεψουν.
Δεν κλεβουν απλα,βιαζουν κι ολας.6 ωρες βιαζαν μια γυναικα μπροστα στα ματια του δεμενου αντρα της.Βιαζαν κοριτσι μπροστα στην δεμενη μανα του.Γεροντακια τα σιδερωνουν.Αι σιχτιρ ποια με το κρατος,τους νομους που εχουμε και με τους ηλιθιους που τους πληρωνουμε το μισθο υποτιθεται να μας φυλανε και αυτοι μας κοροιδευουν ασυστολα.Αλλες μα$%κιες δεν εχουν να μας πουν απο την ΕΛΑΣ;
Αυτοι στους ληστες αμα θελουν ας δωσουν και κω&ο.Εμεις δεν δινουμε.Τιποτα.Βαλτε φθηνους συναγερμους σε καθε παραθυρο και πορτα να βαρανε με το που θα ανοιξουν.Βαλτε προβολεις περιμετρικα του σπιτιου με αισθητηρες κινησης.Τοποθετηστε σε δυο μπριζες του σπιτιου και σε δωματια που βλεπουν προς τον δρομο χρονομετρητες να αναβουν το βραδυ και να σβηνουν τα φωτα μονα τους καθε μιση ωρα να νομιζουν οτι ειστε ξυπνιοι ενω εσεις κοιμαστε.Εγω παντα αφηνω την τηλεοραση ανοιχτη το βραδυ επιτηδες να κανει θορυβο.Μερικοι χρησιμοποιουν το αφτι τους στην κυρια εισοδο του σπιτιου πριν μπουκαρουν.Αλλοι αφηνουν σημαδια στο κουδουνι σας τις ωρες που λειπετε.Να τα σβηνετε αμα τα αντιληφθητε.Ειναι οι ληστες της ημερας αυτοι.Μπουκαρουν τα μεσημερια.Παρτε σκυλο.Ακομα και ενα μικρο γαυγιζει με το που θα ακουσει τον παραμικρο θορυβο.Αρκετοι γλυτωσαν την εισβολη εξ αιτιας του σκυλου που ειχαν.Εαν εχετε χρηματα καντε τρυπες στον τοιχο,βαλτε τα σε βαζο αεροστεγως μεσα σε αυτες,σοβαντιστε την τρυπα και βαψτε το σημειο.Εαν εχετε χρυσαφικα,επειδη μπουκαρουν με μηχανημα ευρεσης χρυσου,βαλτε τα καπου διπλα σε μεταλλο.Κατω απο πλακακια.Εκει το μηχανημα παντα χτυπαει γιατι ειναι τα σιδερα της πλακας του σκυροδεματος.Αλλοι τα βαζουν στις σωληνες που εχει η σιδερωστρα,αλλοι μεσα σε θερμοσυφωνο.Γενικως να ξερετε οτι πολυ σπανια ανεβαινουν σε παταρια γιατι εκει πανω και η προσβαση ειναι δυσκολη και δεν ειναι ευκολη η διαφυγη τους.Ολα στο παταρι λοιπων.Επεισης βασικο.Παντα να κλειδωνετε και την πορτα της κρεβατοκαμαρας σας.Εχετε καποιο χρονο επιπλεων για να αντιδρασεται καθως επισης και ενα παλιο κινητο διπλα σας παντα φορτισμενο για να καλεσετε τους αχρηστους της ΕΛΑΣ.Θα ειστε τυχεροι εαν ερθει η ομαδα Διας σε λιγα λεπτα.Εκτος εαν καθονται σε κανενα τυροπιταδικο και τρωνε χαλβαδιαζοντας γκομενες.Εκει ......ο Θεος μαζι σας.

+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: