4 Μαρ 2018

Αλέκος Συσσοβίτης: «Το κοινό έχει μάθει στο θέατρο του τζάμπα, των προσκλήσεων»

Αλέκος Συσσοβίτης: «Το κοινό έχει μάθει στο θέατρο του τζάμπα, των προσκλήσεων»

Συνειδητοποιημένος, ώριμος, ένας άνθρωπος γεμάτος από επιτυχίες και ταλέντο, ο Αλέκος Συσσοβίτης ξαφνιάζει πάντα με την αφοπλιστική του ειλικρίνεια και τις τεκμηριωμένες απαντήσεις του. Αποκαλυπτικός και σε μία από τις καλύτερες επαγγελματικές του φάσεις, μιλά για την επιτυχία του έργου «Νεκρή Ζώνη», για το θέατρο στην Ελλάδα καθώς και για την απόφασή του να μην βρίσκεται στη μικρή οθόνη.

Ποια είναι τα βαθύτερα μηνύματα της παράστασης «Νεκρή Ζώνη» στην οποία πρωταγωνιστείτε;
Σε αυτό το έργο, ο Πίντερ καταθέτει ένα βαθύ ερώτημα: μπορούμε να αλλάξουμε και να απεγκλωβιστούμε από το παρελθόν μας ή όχι; Καταλήγει στο ότι βρισκόμαστε σε μία νεκρή ζώνη, που τίποτα δεν κινείται. Αν και ακούγεται απαισιόδοξο… δεν είναι. Ο συγγραφέας πετυχαίνει το αντίθετο με τους χαρακτήρες που βάζει. Πρόκειται για μία εσωτερική πάλη, για ένα δίλημμα με το οποίο όλοι έχουμε αναμετρηθεί. Πάντα ο άνθρωπος διχάζεται ανάμεσα στη φοβία του να αντιμετωπίσει το άγνωστο και στην επιθυμία του να πάει ένα βήμα παρακάτω, να προχωρήσει, να το αντιμετωπίσει.

Το ελληνικό κοινό θεωρείτε ότι, πλέον, έχει αγκαλιάσει περισσότερο το θέατρο;
Το θέατρο δεν γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις, γνωρίζει μία βαθιά αποτυχία στο ταμείο. Οι άνθρωποι του θεάτρου ταλαιπωρούνται φρικτά για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Λόγω της μεγάλης κρίσης της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, καθώς και λόγω της μεγάλης αγάπης που έχουμε οι περισσότεροι ηθοποιοί στο θέατρο, στρεφόμαστε προς αυτό και όπως προανέφερα, ταλαιπωρούμαστε. Έχουμε ένα προβληματικό θέατρο, με όχι καλές παραστάσεις και κακό ταμείο. Το κοινό έχει μάθει, επίσης, σε ένα θέατρο του τζάμπα, των προσκλήσεων, δεν ξέρω αν το κοινό είναι θεατρόφιλο και θέλει να εκπαιδευτεί.

Η προσέλευση του κόσμου δεν σημαίνει και επιτυχημένο ταμείο, δηλαδή;
Όχι, αυτό θέλω να το τονίσω. Εσύ σαν θεατής μπορείς να κάνεις λόγο για μία επιτυχημένη παράσταση, κι εγώ ως παραγωγός για ένα άδειο ταμείο. Μπορεί να μιλάμε για ένα καλλιτεχνικό γεγονός, από την άλλη για μία αποτυχία στο ταμείο. Γι’ αυτό μεγάλο ρόλο παίζουν τα πολύ φτηνά εισιτήρια, οι άπειρες προσκλήσεις, οι άπειρες προσφορές.

Επιστρέφοντας στα μηνύματα του έργου, έχετε βρεθεί σε «πάλη» με το παρελθόν;
Είναι στη φύση μας, ως άνθρωποι, να βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι και να μην ξέρουμε που να πάμε. Δεν είμαστε ικανοί να γνωρίζουμε τα πάντα, υπάρχει κάτι πάνω από εμάς που δεν το γνωρίζουμε. Οπότε, ναι, έχω βρεθεί στη θέση του να αναρωτιέμαι αν έχω επιλέξει τη σωστή κατεύθυνση.

Υπήρξαν στιγμές που νιώσατε ότι έχετε πιάσει κορυφή ή πάτο;
Ναι, αλλά αυτό μου αρέσει, μου αρέσει που από την άπνοια πάω σε μία φάση με 8 μποφόρ. Δεν έχω νιώσει ότι έχω πιάσει κορυφή, δεν επαναπαύομαι, αλλά σαφέστατα έχω αισθανθεί ότι έχω πιάσει πολύ καλές στιγμές. Αντίστοιχα, υπήρξαν φορές που έπιασα πάτο. Ένα δέντρο για να έχει ψιλή κορυφή, πρέπει να έχει βαθιές ρίζες. Αυτά τα λόγια του Νίτσε είναι δρόμος ζωής για εμένα. Χαίρομαι που είμαι ικανός να βιώνω αυτές τις αντιφάσεις.

Πόσο συνειδητή επιλογή είναι η αποχή σας από την τηλεόραση;
Δεν απέχω ούτε εγώ ούτε άλλοι, επειδή το θέλουμε. Με χαρά περιμένουμε να χτυπήσει το τηλέφωνο, νοσταλγούμε τις καλές δουλειές και για να είμαι ειλικρινής και ανάγκη οικονομική υπάρχει. Όμως, δεν μας προτείνουν σοβαρά πράγματα και όσες προτάσεις υπάρχουν, οικονομικά είναι ευτελείς. Η υπερηφάνεια μας δεν το επιτρέπει. Δεν απέχουμε, λοιπόν, από άποψη και θέση, να το διευκρινίσουμε.

Η γνώμη σας, λοιπόν, για την τηλεοπτική πραγματικότητα ποια είναι;
Υπάρχει φτήνια και αυτό φαίνεται στο αποτέλεσμα. Γι’ αυτό και τα προγράμματα των καναλιών γεμίζουν από επαναλήψεις και παλιές σειρές.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Αλέκος Συσσοβίτης: «Το κοινό έχει μάθει στο θέατρο του τζάμπα, των προσκλήσεων»
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications