Μπουτάρης: Αν ξεκινήσουν συλλαλητήρια θα βγω να τα αποδοκιμάσω επισήμως
Μπουτάρης: Αν ξεκινήσουν συλλαλητήρια θα βγω να τα αποδοκιμάσω επισήμως

«Ανούσιες πρωτοβουλίες που δεν πρέπει να επαναληφθούν» χαρακτηρίζει τα συλλαλητήρια του 1992 για το Σκοπιανό ο Γιάννης Μπουτάρης και δηλώνει πως, αν ανακοινωθούν και τώρα τέτοιες εκδηλώσεις, θα τις καταγγείλει δημοσίως.

«Μου φτάνουν πληροφορίες ότι, με αφορμή τις διαφαινόμενες εξελίξεις γύρω από την εξεύρεση λύσης στο ονοματολογικό, διάφορες οργανώσεις κινητοποιούνται για τη διοργάνωση συλλαλητηρίων.

Φαίνεται ότι δεν πήραμε το μάθημα, δεν συνειδητοποιήσαμε τις καταστρεπτικές συνέπειες που είχαν οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις το 1992 στους χειρισμούς της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Εγώ πάντως, αν ξεκινήσουν συλλαλητήρια, θα βγω και θα τα αποδοκιμάσω επισήμως, γιατί δεν βοηθούν τη διαπραγμάτευση», λέει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή».

Για τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ και την οικογένειά του την Πρωτοχρονιά είπε πως ο Σκοπιανός πρωθυπουργός: «Ήταν απολύτως σύμφωνος ότι πρέπει να λυθεί το πρόβλημα και η λύση είναι η σύνθετη ονομασία.

Αυτό κατάλαβα εγώ. Έδειχνε να μην έχει πρόβλημα με την αντιπολίτευση, αλλά με το δημοψήφισμα για το οποίο έχει δεσμευθεί προεκλογικά.

Φαντάζομαι πως θα είναι δύσκολο να κερδηθεί και στην ΠΓΔΜ ένα δημοψήφισμα. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν γενιές ολόκληρες έχουν μεγαλώσει μαθαίνοντας ότι είναι Μακεδόνες – δεν ξεριζώνεται εύκολα αυτό το πράγμα. Και να δεχθούν το «Νέα Μακεδονία» είναι πολύ μεγάλη υποχώρηση γι’ αυτούς. Διότι έτσι μεγάλωσαν».

Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια,like στην σέλιδα facebook:

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Αυτή σε βγαλανε δήμαρχο αυτή που τώρα θα είναι στο συλλαλητήριο οι πολυψήφια που δεν αποδέχεται αυτά που λες εσει και ως δήμαρχος είσαι για να υπηρετείς το λαω και των ψηφοφόρο που σε έβγαλε αλλά και αυτόν που δεν σε ψήφησε την προσωπική γνώμη σου να την κράτησης για πάρτι σου και μην φέρεσαι σαν φασίστας η δηκτατορας.πρέπει να υπηρετείς τα συμφεροντα των συμπολιτών οχι αυτών που ξέρεις. Και ξέρουμε η περισσότερη ξέχασες τη εστει η λέξη δημοκρατία η πόλοι και οχι εσει και το συναφή σου και η πουλημένοι πολιτική του τόπου

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications