4 Δεκ 2017

Ελληνικά όπλα στον ISIS δια μέσου του “αγαπημένου” μεσάζοντα των Τσίπρα – Καμμένου;

Ελληνικά όπλα στον ISIS δια μέσου του “αγαπημένου” μεσάζοντα των Τσίπρα – Καμμένου;

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», πολύς «καπνός» φαίνεται να βγαίνει από την Συρία στον ορίζοντα δίνοντας άλλη τροπή στην πολιτική αντιπαράθεση για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία , διότι σύμφωνα με ρεπορτάζ της, υπάρχει «φερόμενο ελληνικό στρατιωτικό υλικό» το οποίο εξήγαγε η εταιρία του γνωστού «μεσάζοντα» κ. Βασίλη Παπαδόπουλου και το οποίο κάποιοι φέρονται να εντόπισαν στην πρωτεύουσα των Τζιχαντιστών Ράκα, προκαλώντας συνειρμούς για το τι ακριβώς έχει λάβει χώρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, « ενδείξεις ύπαρξης στρατιωτικού υλικού από Ελλάδα φέρεται να εντοπίστηκε από Γερμανικές και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες», με τον εντοπισμό να υλοποιείται μέσω του επονομαζόμενου «ηλεκτρονικού ίχνους» που φέρουν πολλά μικρά και ελαφρά όπλα και το οποίο προβλέπεται από τη συμφωνία για το Εμπόριο όπλων.

Υλικό που εκτιμάται, σύμφωνα με το άρθρο ότι μεταφέρθηκε εκεί προερχόμενο…….από άλλον προορισμό. Υπενθυμίζουμε ότι και στην γειτονική Βουλγαρία ακόμη οι αρχές.,……. διερευνούν μέγα σκάνδαλο με την εμπλοκή μεταφοράς πυρομαχικών μέσω αμερικανικών ναυλωμένων πλοίων από βουλγαρικά λιμάνια σε Ιράκ και Σ. Αραβία και από εκεί στην Συρία, και το οποίο αποκάλυψαν Ρώσοι στρατιώτες που κατέλαβαν αποθήκες των ισλαμιστών ανταρτών .

Η εισαγγελία της Σόφιας ενώ ξεκίνησε πριν μήνες προκαταρκτική έρευνα μετά την ανακάλυψη δεκάδων κιβωτίων πυρομαχικών βουλγαρικής προελεύσεως στο Χαλέπι, τα οποία παράγονται από το εργοστάσιο στη Βουλγαρία, στην συνέχεια την έκλεισε με «άνωθεν» παρέμβαση ενώ φέρονται να εμπλέκονται πανίσχυρες αμερικανικές εταιρείες .

Σύμφωνα με την βουλγαρική εφημερίδα «Trud», ο λόγος για την προκαταρτική έρευνα του εισαγγελέα αφορά το υλικό που απέστειλε ο Βούλγαρος ανταποκριτής της εφημερίδας Diehl Gaytandzhievoy από την Συρία. Ο Βούλγαρος δημοσιογράφος έστειλε φωτογραφίες με τα δεκάδες κιβώτια πυρομαχικών, που παράγονται στη Βουλγαρία προκαλώντας σάλο στην χώρα εμπλέκοντας μέχρι και τον πρωθυπουργό Μ.Μπόρισωφ, ο οποίος φρόντισε να κλείσει το θέμα και να αποσιωπηθούν τα πάντα .

Σύμφωνα με την «Trud», εισαγγελείς και αστυνομία επί του παρόντος ανέφεραν την βουλγαρική εταιρεία Arcus για την παραγωγή και διακίνηση πυρομαχικών. Μερικά από τα έγγραφα κατασχέθηκαν από το υπουργείο άμυνας, το οποίο πρέπει να αποσαφηνίσει την διακίνηση αυτή . Πληροφορίες εμπλέκουν άμεσα Βούλγαρους αξιωματούχους οι οποίοι έλαβαν μεγάλα ποσά σε μετρητά για την πώληση όπλων μέσω ενδιάμεσου φορέα, και αυτό είναι που ενδιαφέρει τους ερευνητές.

Φέτος η Arcus αύξησε τα έσοδά τα οποία υπερδιπλασιάστηκαν σε περίπου 45 εκατομμύρια δολάρια . Κατά τις έρευνες ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων (EADaily) οι λεπτομέρειες σχετικά με το σύστημα της πώλησης και παράδοση των βουλγαρικών όπλων προς τη Συρία, επιβεβαιώνεται από επίσημα στοιχεία από τις ΗΠΑ και την Τουρκία, καθώς και την ίδια την Βουλγαρία.

Το κύκλωμα δεν απαιτούσε κανέναν διαμεσολαβητή, και εμπλέκει και την βουλγαρική κυβέρνηση επισήμως με τους τζιχαντιστές.Τα βουλγαρικά όπλα αγοράζονταν από εταιρείες των ΗΠΑ όπως την Orbital ATK, για λογαριασμό της κυβέρνησης των ΗΠΑ σχετικά με το κρατικό πρόγραμμα στήριξης των συμμάχων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Μιλάμε για εκατομμύρια πυρομαχικά όπως οβίδες πυροβολικού, εκτοξευτές χειροβομβίδων, αντιαρματικούς πυραύλους, σφαίρες, τα οποία ξαφνικά βρισκόντουσαν στα χέρια των τζιχαντιστών. Εδώ λοιπόν υπάρχει πολύς καπνός και το παιχνίδι είναι πολύ μεγάλο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και ειδικά στον πόλεμο της Συρίας , στον οποίο πολλές ξένες εταιρείες βρήκαν την μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν χρήμα …πολύ χρήμα, διακινώντας διάφορα οπλικά συστήματα . Τον λόγο όμως σε όλα έχει η δικαιοσύνη παντού , η οποία θα αποφανθεί για το τι είναι επιλήψιμο και το τι όχι.

pentapostagma

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Ελληνικά όπλα στον ISIS δια μέσου του “αγαπημένου” μεσάζοντα των Τσίπρα – Καμμένου;
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications